Пшоняна каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пшоняна каша – – блюдо для тих, хто хоче, щоб їх їжа була не тільки смачною, але і корисною. У пшонці міститься величезна кількість різних корисних речовин, що робить її незамінною для людей, що намагаються харчуватися правильно.

Як зварити пшоняну кашу на молоці у каструлі?

Пшоняна каша є однією з найбільш корисних, за рахунок високого вмісту різних мікроелементів, наприклад, заліза. Тому така каша ідеально підійде тим, хто дотримується принципів здорового харчування. Пшонка з молоком виходить дуже смачною, ароматною і зовсім не гіркою.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Пшоно 200 гр.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Вода 500 мл
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити смачну пшоняну кашу на молоці? В першу чергу готуємо всі потрібні продукти.
  2. Потім засипаємо крупу в миску і наливаємо в неї холодну воду.
  3. Розмішуємо крупу, щоб відокремити все зайве, і зливаємо воду. Повторюємо таку процедуру поки вода не буде прозорою.
  4. Засипаємо пшонку в друшляк і обдаємо її окропом.
  5. Далі перекладаємо крупу в каструлю і наливаємо в неї холодну воду.
  6. Знімаючи періодично з’являється піну, доводимо кашу до кипіння, після чого вогонь зменшуємо до помірного.
  7. Таким чином продовжуємо варити кашу до повного випаровування води.
  8. Заливаємо в пшонку гаряче молоко, гарненько все перемішуємо і зменшуємо вогонь до мінімального.
  9. Засипаємо сіль з цукром і перемішуємо.
  10. Помішуючи, варимо кашу ще близько 20 хвилин.
  11. Знімаємо каструлю з плити, додаємо вершкове масло.
  12. Потім накриваємо каструлю кришкою і залишаємо ще на 10 хвилин.
  13. Пшоняна каша готова, приємного апетиту!