Рисова каша в мультиварці

Є кілька секретів приготування рисової каші в мультиварці. Якщо ви готуєте її на молоці, обов’язково додавайте воду, щоб молоко не просочувалося через кришку. Щоб каша краще розварилася, використовуйте для її приготування рис круглої форми.

Рисова каша на молоці в мультиварці Редмонд

Щоб додати рисової каші пряний незвичайний смак, додайте до неї ближче до кінця варіння корицю. Перед подачею доповніть блюдо фруктами або ягодами.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Молоко коров’яче 480 мл
  • Рис білий 80 мл
  • Масло вершкове 25 гр.
  • Цукор-пісок 25 гр.
  • Сіль 2 гр.

Процес приготування:

  1. Як зварити рисову кашу в мультиварці? Перевіряємо, чи всі інгредієнти готові до приготування каші, ставимо каструлю ближче, досліджуємо її на готовність до роботи.
  2. Круглозернистий рис висипаємо в будь-яку глибоку ємність і промиваємо проточною водою не менше семи разів. Викладаємо його в чашу мультиварки.
  3. Вливаємо необхідну кількість молока до рису. Додаємо до інгредієнтів цукор і сіль.
  4. дерев’яною Лопаткою або ложкою перемішуємо продукти до моменту розчинення сипучих інгредієнтів.
  5. Відрізаємо невеликий шматочок вершкового масла і змащуємо їм стінки чаші по колу поверх рідкої маси. Ця міра потрібна для того, щоб молоко не «збігло» в процесі варіння.
  6. Відрізаємо то кількість масла, яке зазначено в рецепті, тонкими пластинами. Викладаємо скибочки в чашу.
  7. Закриваємо клапан мультиварки. Вибираємо на панелі режим «Молочна каша». Варимо страва 1 год.
  8. Щоб трохи більше загустити кашу, виставляємо режим «Підігрів». Десяти хвилин буде достатньо.
  9. Додаємо в кашу корицю, ягоди, фрукти або сухофрукти – залежить від ваших уподобань. Подаємо страву на стіл.

Приємного апетиту!

Молочно-рисова каша в мультиварці Поларіс

Рисова каша, приготована за цим рецептом, має вершковим смаком, що нагадує карамель. Щоб блюдо не вийшло прісним, додайте в нього цукор і трохи солі.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Крупа рисова – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 5-10 гр.

Процес приготування:

1. Відміряємо необхідну кількість крупи з допомогою мірної склянки. Висипаємо рис в глибоку миску. Заливаємо його невеликою кількістю води (холодної) і залишаємо на 10 хвилин. Потім воду необхідно злити і промити рис ще кілька разів.

2. Викладаємо промитий рис в чашу мультиварки.

3. Вливаємо до рису необхідну кількість молока і води, додаємо сіль і пару столових ложок цукру.

4. Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим «Молочна каша». Також можна готувати страву в режимі «Каша». Час варіння – 40-50 хвилин.

5. Відкидаємо клапан. У гарячу кашу додаємо невеликий шматочок вершкового масла. Розмішуємо масу дерев’яною ложкою. Щоб домогтися більшої густоти каші, тримаємо її додатково 10 хвилин в режимі підігріву. Готову страву розкладаємо по тарілках ще гарячим у тандемі з ягодами або фруктами (за бажанням).

Приємного апетиту!

Як зварити рисову кашу на воді в мультиварці?

Приготована на воді каша виходить пісної, тому радимо вам додати в неї заздалегідь вимочені у воді сухофрукти, свіжі ягоди, готові овочі або гриби.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Крупа рисова – 0,2 кг
  • Вода – 0,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Щоб отримати більш розсипчасту структуру каші, промиваємо рис в теплій воді і покласти в глибоку миску. Потім заливаємо гарячою водою, заздалегідь доведеної до кипіння. Через пару хвилин зливаємо воду в раковину.

2. Перекладаємо рис з ємності в чашу мультиварки. Посипаємо його сіллю за смаком.

3. Воду для каші потрібно заздалегідь довести до кипіння і остудити, а потім залити нею рис в мультиварці. Відрізаємо невеликий шматочок масла (приблизно 25 грамів). Кладемо його в чашу. За бажанням замість вершкового масла можна використовувати оливкову олію.

4. Опускаємо клапан мультиварки і встановлюємо режим «Каша» або будь-який інший режим, призначений для варіння крупи. Вибираємо час приготування – 40 хвилин.

5. Викладаємо в практично готову рисову кашу ще один шматочок вершкового масла (25 грамів). Перемішуємо рис і підсмажуємо його півгодини в режимі «Підігрів». Розкладаємо гаряче блюдо по тарілках.

Приємного апетиту!

Рідка рисова каша в мультиварці Панасонік

Рисова каша є однією з найбільш «примхливих». Але це тільки в тому випадку, якщо готувати її на плиті. З допомогою мультиварки страва виходить смачним і разваристым без зайвих маніпуляцій.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Рис – ½ склянки
  • Молоко – 2,5 склянки
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – ¼ ст. л.

Процес приготування:

1. Необхідну кількість рису висипаємо в глибоку ємність і кілька раз промиваємо. Після кожного промивання зливаємо воду в раковину.

2. Промитий рис викладаємо в чашу мультиварки і заливаємо холодним молоком. Додаємо пару ложок цукру і сіль.

3. Від брикету масла відрізаємо невеликий шматочок і також викладаємо його в чашу мультиварки до решти інгредієнтів.

4. Накриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Молочна каша». Варимо блюдо 40-60 хвилин. Вже ближче до кінця варіння ви відчуєте запах молочного страви. Додаткових маніпуляцій не потрібно робити.

5. Відкриваємо кришку мультиварки і розкладаємо гарячу кашу по тарілках. Таке блюдо корисно їсти на сніданок зі свіжими фруктами або ягодами. До обіду молочну рисову кашу можна подати з м’ясом, грибами або овочами.

Приємного апетиту!

Рисова каша з родзинками в мультиварці

Щоб рисова каша не вийшла клейкої, крупу необхідно ретельно промити холодною водою. Замість родзинок, за бажанням, можна додавати інші сухофрукти, наприклад курагу або чорнослив.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Рис – 1 склянка
  • Молоко 2,5% – 3 склянки
  • Вода – 2 склянки
  • Родзинки – 0,5 склянки
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Висипаємо рис в глибоку миску і заливаємо теплою водою. Зливаємо воду разом з домішками, що спливли на поверхню. Потім кілька раз промиваємо рис, перетираючи рукою, і зливаємо воду. Промиваємо рис гарячою водою і знову зливаємо воду.

2. Заливаємо молоко і воду в чашу мультиварки. Слідом викладаємо рис, цукор, сіль і родзинки (його заздалегідь варто потримати в теплій воді із содою не більше 15 хвилин).

3. Накриваємо каструлю кришкою. Вибираємо на табло режим «Каша» або «Молочна каша». Тиснемо кнопку «Старт» і чекаємо закінчення варіння каші (35-40 хвилин).

4. Відкриваємо кришку мультиварки і додаємо в чашу половину необхідної порції вершкового масла. Перемішуємо інгредієнти і залишаємо на півгодини в режимі підігріву.

5. Гарячу кашу викладаємо на тарілки і присмачую залишилися шматочком масла.

Приємного апетиту!

Дуже смачна рисова каша з гарбузом

Кашу з гарбузом можна розбавити та іншими продуктами, наприклад, яблуками, чорносливом або медом. Щоб рисові зерна не були клейкими, а, навпаки, розсипалися, в процесі варіння страви потрібно додавати вершкове або рослинне масло.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Гарбуз (м’якоть) – 0,3 кг
  • Крупа рисова – 0,3 кг
  • Молоко – 900 мл
  • Вода – 600 мл
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Щоб приготувати кашу, нам знадобляться такі продукти: гарбуз (м’якоть), рисова крупа, очищена вода і молоко, вершкове масло, цукор і сіль за смаком. Порцію цукру і солі відміряємо за смаковими уподобаннями.

2. Промиваємо гарбуз і обтираем рушником. Вирізаємо необхідну кількість м’якоті для каші. Подрібнюємо гарбуз на крупній тертці.

3. Заздалегідь очищаємо воду з допомогою фільтра або використовуємо покупну очищену воду. Вливаємо її в чашу мультиварки разом з молоком. Перемішуємо рідини.

4. Додаємо м’якоть гарбуза. Накриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Гасіння». Тушкуємо гарбуз 30 хвилин.

5. Рисову крупу промиваємо проточною водою кілька разів і зливаємо воду в раковину. Через півгодини викладаємо рис в каструлю. Додаємо сіль, цукор і вершкове масло (не переборщіть з кількістю).

6. Залишаємо той же режим «Гасіння». Тушкуємо кашу 40-50 хвилин. Готову страву подаємо до столу з фруктами або медом.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування рисової каші з м’ясом

М’ясо для рисової каші вибирайте відповідно з тим, що більше подобається. Свиняче м’ясо підійде для тих, хто любить їжу пожирніше. Якщо ви прихильник легкого харчування, краще вибрати м’ясо курки.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • М’ясо куряче – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Приправи для плову – 1 ч. л.
  • Крупа рисова – 3 склянки
  • Вода очищена – 6 ст.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.

Процес приготування:

1. У кашу можна додати м’ясне асорті, наприклад, змішати куряче м’ясо і яловичину. У будь-якому випадку воно повинно бути свіжоморожених. Промиваємо філе після розморожування і обтираем паперовими рушниками.

2. Нарізаємо куряче м’ясо шматочками середнього розміру. Очищаємо цибулю, моркву і часник. Ретельно вимиваємо коренеплоди.

3. Нарізаємо овочі. Морква подрібнюємо соломкою, а цибулю – тонкими півкільцями.

4. Промиваємо рис. Висипаємо рисову крупу в необхідній кількості в сито. Промиваємо її теплою водою до того моменту, поки вода не стане прозорою.

5. Вливаємо в чашу мультиварки рослинне масло. Включаємо режим «Випічка» або «Смаження».

6. Викладаємо в чашу мультиварки куряче філе і обсмажуємо 15 хвилин. Потім висипаємо до м’яса моркву. Тушкуємо інгредієнти 5 хвилин додаємо цибулю.

7. Поки продукти нудяться в мультиварці, змішуємо склянці очищеної води (в гарячому вигляді) приправи для плову. Відправляємо в каструлю крупу і зубчики часнику. Вливаємо суміш з води і приправ. Вливаємо п’ять склянок очищеної води в гарячому вигляді.

8. Включаємо режим «Гасіння» або «Плов». Готуємо страву 45 хвилин, а потім подаємо на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт рисової каші з тушонкою

Рецепт підійде тим, хто любить ситну і смачну їжу. М’ясні консерви для приготування каші можна використовувати будь – курячу, свинячий яловичу. Головне, щоб м’ясне ласощі було якісним.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Рис – 300 гр.
  • Тушонка – 1 банку.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Вода – 600 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Займемося овочами. Для початку очищаємо їх. Потім промиваємо морквину водою і натираємо на крупній тертці. Цибулину дрібно нарізаємо. У чашу мультиварки вливаємо олію. Вибираємо режим «Смаження» і викладаємо в олія овочі. Перемішуємо їх дерев’яною лопаткою і обсмажуємо 5 хвилин.

2. Відкриваємо банку з тушонкою і викладаємо інгредієнт в чашу мультиварки. Розминаємо тушонку лопаткою на більш дрібні шматочки і обсмажуємо близько п’яти хвилин.

3. Перед тим, як покласти крупу в каструлю, промиваємо її кілька разів теплою водою з-під крана. Обсмажуємо рис разом з іншими інгредієнтами близько трьох хвилин.

4. Під час смаження доводимо до кипіння воду, а потім вливаємо її в чашу. Приправляємо страву сіллю і перцем. Перемішуємо масу. Накриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Рис/Крупи». Через 20 хвилин каша буде готова.

5. Розкладаємо гарячу ситну кашу по тарілках. Подаємо з салатом і будь-якими іншими закусками.

Приємного апетиту!

Яблучно-рисова каша в мультиварці

Смачна і корисна каша – підходящий варіант для тих, що худнуть людей. Її можна зварити на молоці, так і на воді в будь-якому випадку страва вийде з тонким фруктовим ароматом і смаком.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Рис – 160 мл
  • Вода – 160 мл
  • Молоко – 160 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Родзинки – 50 гр.

Процес приготування:

1. Заздалегідь очищують воду від домішок і вливаємо її в чашу мультиварки. Слідом відправляємо молоко, сіль і цукор.

2. Рис для приготування каші вибираємо довгастої форми. Висипаємо його в миску або дрібне сито і промиваємо теплою водою кілька разів, постійно зливаючи рідину.

3. Наливаємо теплу воду в миску до половини. Розбавляємо в ній 3-4 чайних ложки харчової соди. Перемішуємо і опускаємо в розчин родзинки. Це необхідно, щоб позбутися від бруду і сміття. Через 15 хвилин зливаємо розчин і ретельно промиваємо родзинки.

4. Викладаємо рис в каструлю. Тримаємо його в режимі «Каша» до моменту закипання. Тим часом вимиваємо яблука, обтираем їх рушником і зрізаємо шкірку. При подрібненні плодів на часточки або кубики вирізаємо насінну коробку.

5. Після закипання викладаємо в кашу родзинки і яблука. Готуємо страву 40 хвилин в тому ж режимі. При бажанні, можна додати в готову кашу невеликий шматочок масла.

Приємного апетиту!

Рисова каша в мультиварці з курагою

Пропонуємо вам приготувати рисову кашу досить незвичайному рецептом – з курагою в апельсиновому соку. Вона точно сподобається вашій родині і стане стравою номер один в раціоні вашого харчування на кожен день.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Молоко – 600 мл
  • Рис – 200 гр.
  • Курага – 1 склянка
  • Апельсин – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сметана – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Включаємо мультиварку. Готуємо інгредієнти для приготування рисової каші, перевіряємо, чи всі продукти у нас є. Замочуємо курагу в теплій воді на 15 хвилин. Промиваємо апельсин.

2. Відміряємо потрібну кількість рисової крупи з допомогою склянки. Пересипаємо рис в миску. Промиваємо його кілька разів теплою водою, яку потім зливаємо в раковину.

3. Розрізаємо апельсин і вичавлюємо з нього сік в чашу мультиварки. Додаємо столову ложку меду і перемішуємо до повного його розчинення з апельсиновим соком. Вибираємо режим «Мультиповар», температура – 160 градусів. Зливаємо воду з піали з курагою і промиваємо сухофрукти. Просочуємо вологу паперовими рушниками і нарізаємо інгредієнт невеликими шматочками. Відправляємо в чашу мультиварки. Варимо інгредієнти 5 хвилин.

4. Викладаємо вміст чаші в окрему ємність. Вливаємо в чашу молоко і поміщаємо рис. Варимо кашу в режимі «Крупа» 30 хвилин під закритою кришкою.

5. Коли каша буде готова, присмачую її курагою з апельсиновим соком і кладемо кілька ложок сметани для вершкового смаку. Розкладаємо страву по тарілках.

Приємного апетиту!