Є кілька секретів приготування рисової каші в мультиварці. Якщо ви готуєте її на молоці, обов’язково додавайте воду, щоб молоко не просочувалося через кришку. Щоб каша краще розварилася, використовуйте для її приготування рис круглої форми.
Рисова каша на молоці в мультиварці Редмонд
Щоб додати рисової каші пряний незвичайний смак, додайте до неї ближче до кінця варіння корицю. Перед подачею доповніть блюдо фруктами або ягодами.
Інгредієнти на
2 порц.
- Молоко коров’яче 480 мл
- Рис білий 80 мл
- Масло вершкове 25 гр.
- Цукор-пісок 25 гр.
- Сіль 2 гр.
Процес приготування:
- Як зварити рисову кашу в мультиварці? Перевіряємо, чи всі інгредієнти готові до приготування каші, ставимо каструлю ближче, досліджуємо її на готовність до роботи.
- Круглозернистий рис висипаємо в будь-яку глибоку ємність і промиваємо проточною водою не менше семи разів. Викладаємо його в чашу мультиварки.
- Вливаємо необхідну кількість молока до рису. Додаємо до інгредієнтів цукор і сіль.
- дерев’яною Лопаткою або ложкою перемішуємо продукти до моменту розчинення сипучих інгредієнтів.
- Відрізаємо невеликий шматочок вершкового масла і змащуємо їм стінки чаші по колу поверх рідкої маси. Ця міра потрібна для того, щоб молоко не «збігло» в процесі варіння.
- Відрізаємо то кількість масла, яке зазначено в рецепті, тонкими пластинами. Викладаємо скибочки в чашу.
- Закриваємо клапан мультиварки. Вибираємо на панелі режим «Молочна каша». Варимо страва 1 год.
- Щоб трохи більше загустити кашу, виставляємо режим «Підігрів». Десяти хвилин буде достатньо.
- Додаємо в кашу корицю, ягоди, фрукти або сухофрукти – залежить від ваших уподобань. Подаємо страву на стіл.

Приємного апетиту!
Молочно-рисова каша в мультиварці Поларіс
Рисова каша, приготована за цим рецептом, має вершковим смаком, що нагадує карамель. Щоб блюдо не вийшло прісним, додайте в нього цукор і трохи солі.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Крупа рисова – 1 склянка
- Вода – 1 склянка
- Молоко – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 5-10 гр.
Процес приготування:
1. Відміряємо необхідну кількість крупи з допомогою мірної склянки. Висипаємо рис в глибоку миску. Заливаємо його невеликою кількістю води (холодної) і залишаємо на 10 хвилин. Потім воду необхідно злити і промити рис ще кілька разів.
2. Викладаємо промитий рис в чашу мультиварки.
3. Вливаємо до рису необхідну кількість молока і води, додаємо сіль і пару столових ложок цукру.
4. Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим «Молочна каша». Також можна готувати страву в режимі «Каша». Час варіння – 40-50 хвилин.
5. Відкидаємо клапан. У гарячу кашу додаємо невеликий шматочок вершкового масла. Розмішуємо масу дерев’яною ложкою. Щоб домогтися більшої густоти каші, тримаємо її додатково 10 хвилин в режимі підігріву. Готову страву розкладаємо по тарілках ще гарячим у тандемі з ягодами або фруктами (за бажанням).
Приємного апетиту!
Як зварити рисову кашу на воді в мультиварці?
Приготована на воді каша виходить пісної, тому радимо вам додати в неї заздалегідь вимочені у воді сухофрукти, свіжі ягоди, готові овочі або гриби.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Крупа рисова – 0,2 кг
- Вода – 0,5 л.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Щоб отримати більш розсипчасту структуру каші, промиваємо рис в теплій воді і покласти в глибоку миску. Потім заливаємо гарячою водою, заздалегідь доведеної до кипіння. Через пару хвилин зливаємо воду в раковину.
2. Перекладаємо рис з ємності в чашу мультиварки. Посипаємо його сіллю за смаком.
3. Воду для каші потрібно заздалегідь довести до кипіння і остудити, а потім залити нею рис в мультиварці. Відрізаємо невеликий шматочок масла (приблизно 25 грамів). Кладемо його в чашу. За бажанням замість вершкового масла можна використовувати оливкову олію.
4. Опускаємо клапан мультиварки і встановлюємо режим «Каша» або будь-який інший режим, призначений для варіння крупи. Вибираємо час приготування – 40 хвилин.
5. Викладаємо в практично готову рисову кашу ще один шматочок вершкового масла (25 грамів). Перемішуємо рис і підсмажуємо його півгодини в режимі «Підігрів». Розкладаємо гаряче блюдо по тарілках.
Приємного апетиту!
Рідка рисова каша в мультиварці Панасонік
Рисова каша є однією з найбільш «примхливих». Але це тільки в тому випадку, якщо готувати її на плиті. З допомогою мультиварки страва виходить смачним і разваристым без зайвих маніпуляцій.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Рис – ½ склянки
- Молоко – 2,5 склянки
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – ¼ ст. л.
Процес приготування:
1. Необхідну кількість рису висипаємо в глибоку ємність і кілька раз промиваємо. Після кожного промивання зливаємо воду в раковину.
2. Промитий рис викладаємо в чашу мультиварки і заливаємо холодним молоком. Додаємо пару ложок цукру і сіль.
3. Від брикету масла відрізаємо невеликий шматочок і також викладаємо його в чашу мультиварки до решти інгредієнтів.
4. Накриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Молочна каша». Варимо блюдо 40-60 хвилин. Вже ближче до кінця варіння ви відчуєте запах молочного страви. Додаткових маніпуляцій не потрібно робити.
5. Відкриваємо кришку мультиварки і розкладаємо гарячу кашу по тарілках. Таке блюдо корисно їсти на сніданок зі свіжими фруктами або ягодами. До обіду молочну рисову кашу можна подати з м’ясом, грибами або овочами.
Приємного апетиту!
Рисова каша з родзинками в мультиварці
Щоб рисова каша не вийшла клейкої, крупу необхідно ретельно промити холодною водою. Замість родзинок, за бажанням, можна додавати інші сухофрукти, наприклад курагу або чорнослив.
Час готування – 1 ч. 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Рис – 1 склянка
- Молоко 2,5% – 3 склянки
- Вода – 2 склянки
- Родзинки – 0,5 склянки
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Висипаємо рис в глибоку миску і заливаємо теплою водою. Зливаємо воду разом з домішками, що спливли на поверхню. Потім кілька раз промиваємо рис, перетираючи рукою, і зливаємо воду. Промиваємо рис гарячою водою і знову зливаємо воду.
2. Заливаємо молоко і воду в чашу мультиварки. Слідом викладаємо рис, цукор, сіль і родзинки (його заздалегідь варто потримати в теплій воді із содою не більше 15 хвилин).
3. Накриваємо каструлю кришкою. Вибираємо на табло режим «Каша» або «Молочна каша». Тиснемо кнопку «Старт» і чекаємо закінчення варіння каші (35-40 хвилин).
4. Відкриваємо кришку мультиварки і додаємо в чашу половину необхідної порції вершкового масла. Перемішуємо інгредієнти і залишаємо на півгодини в режимі підігріву.
5. Гарячу кашу викладаємо на тарілки і присмачую залишилися шматочком масла.
Приємного апетиту!
Дуже смачна рисова каша з гарбузом
Кашу з гарбузом можна розбавити та іншими продуктами, наприклад, яблуками, чорносливом або медом. Щоб рисові зерна не були клейкими, а, навпаки, розсипалися, в процесі варіння страви потрібно додавати вершкове або рослинне масло.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 2-3.
Склад:
- Гарбуз (м’якоть) – 0,3 кг
- Крупа рисова – 0,3 кг
- Молоко – 900 мл
- Вода – 600 мл
- Масло вершкове – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Щоб приготувати кашу, нам знадобляться такі продукти: гарбуз (м’якоть), рисова крупа, очищена вода і молоко, вершкове масло, цукор і сіль за смаком. Порцію цукру і солі відміряємо за смаковими уподобаннями.
2. Промиваємо гарбуз і обтираем рушником. Вирізаємо необхідну кількість м’якоті для каші. Подрібнюємо гарбуз на крупній тертці.
3. Заздалегідь очищаємо воду з допомогою фільтра або використовуємо покупну очищену воду. Вливаємо її в чашу мультиварки разом з молоком. Перемішуємо рідини.
4. Додаємо м’якоть гарбуза. Накриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Гасіння». Тушкуємо гарбуз 30 хвилин.
5. Рисову крупу промиваємо проточною водою кілька разів і зливаємо воду в раковину. Через півгодини викладаємо рис в каструлю. Додаємо сіль, цукор і вершкове масло (не переборщіть з кількістю).
6. Залишаємо той же режим «Гасіння». Тушкуємо кашу 40-50 хвилин. Готову страву подаємо до столу з фруктами або медом.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування рисової каші з м’ясом
М’ясо для рисової каші вибирайте відповідно з тим, що більше подобається. Свиняче м’ясо підійде для тих, хто любить їжу пожирніше. Якщо ви прихильник легкого харчування, краще вибрати м’ясо курки.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 3-4.
Склад:
- М’ясо куряче – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник – 3-5 зуб.
- Приправи для плову – 1 ч. л.
- Крупа рисова – 3 склянки
- Вода очищена – 6 ст.
- Морква – 1-2 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
Процес приготування:
1. У кашу можна додати м’ясне асорті, наприклад, змішати куряче м’ясо і яловичину. У будь-якому випадку воно повинно бути свіжоморожених. Промиваємо філе після розморожування і обтираем паперовими рушниками.
2. Нарізаємо куряче м’ясо шматочками середнього розміру. Очищаємо цибулю, моркву і часник. Ретельно вимиваємо коренеплоди.
3. Нарізаємо овочі. Морква подрібнюємо соломкою, а цибулю – тонкими півкільцями.
4. Промиваємо рис. Висипаємо рисову крупу в необхідній кількості в сито. Промиваємо її теплою водою до того моменту, поки вода не стане прозорою.
5. Вливаємо в чашу мультиварки рослинне масло. Включаємо режим «Випічка» або «Смаження».
6. Викладаємо в чашу мультиварки куряче філе і обсмажуємо 15 хвилин. Потім висипаємо до м’яса моркву. Тушкуємо інгредієнти 5 хвилин додаємо цибулю.
7. Поки продукти нудяться в мультиварці, змішуємо склянці очищеної води (в гарячому вигляді) приправи для плову. Відправляємо в каструлю крупу і зубчики часнику. Вливаємо суміш з води і приправ. Вливаємо п’ять склянок очищеної води в гарячому вигляді.
8. Включаємо режим «Гасіння» або «Плов». Готуємо страву 45 хвилин, а потім подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт рисової каші з тушонкою
Рецепт підійде тим, хто любить ситну і смачну їжу. М’ясні консерви для приготування каші можна використовувати будь – курячу, свинячий яловичу. Головне, щоб м’ясне ласощі було якісним.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Рис – 300 гр.
- Тушонка – 1 банку.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
- Вода – 600 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Займемося овочами. Для початку очищаємо їх. Потім промиваємо морквину водою і натираємо на крупній тертці. Цибулину дрібно нарізаємо. У чашу мультиварки вливаємо олію. Вибираємо режим «Смаження» і викладаємо в олія овочі. Перемішуємо їх дерев’яною лопаткою і обсмажуємо 5 хвилин.
2. Відкриваємо банку з тушонкою і викладаємо інгредієнт в чашу мультиварки. Розминаємо тушонку лопаткою на більш дрібні шматочки і обсмажуємо близько п’яти хвилин.
3. Перед тим, як покласти крупу в каструлю, промиваємо її кілька разів теплою водою з-під крана. Обсмажуємо рис разом з іншими інгредієнтами близько трьох хвилин.
4. Під час смаження доводимо до кипіння воду, а потім вливаємо її в чашу. Приправляємо страву сіллю і перцем. Перемішуємо масу. Накриваємо каструлю кришкою і включаємо режим «Рис/Крупи». Через 20 хвилин каша буде готова.
5. Розкладаємо гарячу ситну кашу по тарілках. Подаємо з салатом і будь-якими іншими закусками.
Приємного апетиту!
Яблучно-рисова каша в мультиварці
Смачна і корисна каша – підходящий варіант для тих, що худнуть людей. Її можна зварити на молоці, так і на воді в будь-якому випадку страва вийде з тонким фруктовим ароматом і смаком.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Рис – 160 мл
- Вода – 160 мл
- Молоко – 160 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 5 ст. л.
- Родзинки – 50 гр.
Процес приготування:
1. Заздалегідь очищують воду від домішок і вливаємо її в чашу мультиварки. Слідом відправляємо молоко, сіль і цукор.
2. Рис для приготування каші вибираємо довгастої форми. Висипаємо його в миску або дрібне сито і промиваємо теплою водою кілька разів, постійно зливаючи рідину.
3. Наливаємо теплу воду в миску до половини. Розбавляємо в ній 3-4 чайних ложки харчової соди. Перемішуємо і опускаємо в розчин родзинки. Це необхідно, щоб позбутися від бруду і сміття. Через 15 хвилин зливаємо розчин і ретельно промиваємо родзинки.
4. Викладаємо рис в каструлю. Тримаємо його в режимі «Каша» до моменту закипання. Тим часом вимиваємо яблука, обтираем їх рушником і зрізаємо шкірку. При подрібненні плодів на часточки або кубики вирізаємо насінну коробку.
5. Після закипання викладаємо в кашу родзинки і яблука. Готуємо страву 40 хвилин в тому ж режимі. При бажанні, можна додати в готову кашу невеликий шматочок масла.
Приємного апетиту!
Рисова каша в мультиварці з курагою
Пропонуємо вам приготувати рисову кашу досить незвичайному рецептом – з курагою в апельсиновому соку. Вона точно сподобається вашій родині і стане стравою номер один в раціоні вашого харчування на кожен день.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 2-3.
Склад:
- Молоко – 600 мл
- Рис – 200 гр.
- Курага – 1 склянка
- Апельсин – 1 шт.
- Мед – 1 ст. л.
- Сметана – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Включаємо мультиварку. Готуємо інгредієнти для приготування рисової каші, перевіряємо, чи всі продукти у нас є. Замочуємо курагу в теплій воді на 15 хвилин. Промиваємо апельсин.
2. Відміряємо потрібну кількість рисової крупи з допомогою склянки. Пересипаємо рис в миску. Промиваємо його кілька разів теплою водою, яку потім зливаємо в раковину.
3. Розрізаємо апельсин і вичавлюємо з нього сік в чашу мультиварки. Додаємо столову ложку меду і перемішуємо до повного його розчинення з апельсиновим соком. Вибираємо режим «Мультиповар», температура – 160 градусів. Зливаємо воду з піали з курагою і промиваємо сухофрукти. Просочуємо вологу паперовими рушниками і нарізаємо інгредієнт невеликими шматочками. Відправляємо в чашу мультиварки. Варимо інгредієнти 5 хвилин.
4. Викладаємо вміст чаші в окрему ємність. Вливаємо в чашу молоко і поміщаємо рис. Варимо кашу в режимі «Крупа» 30 хвилин під закритою кришкою.
5. Коли каша буде готова, присмачую її курагою з апельсиновим соком і кладемо кілька ложок сметани для вершкового смаку. Розкладаємо страву по тарілках.
Приємного апетиту!