Гречка в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гречка в мультиварці – це споконвічно слов’янське блюдо, яке можна подавати до столу як в якості гарніру, так і як самостійну страву. У цій статті ми зібрали самі прості і смачні рецепти цієї крупи, наприклад, кожен зобов’язаний спробувати соковиту і ароматну гречку по-купецькому або з курячою печінкою. Крім прекрасних смакових характеристик, ця крупа також відрізняється своїми корисними властивостями, високим вмістом заліза і насичені вуглеводами, після яких ви ще довго не захочете перекушувати чимось шкідливим!

Гречка по-купецькому в мультиварці

Гречка по-купецькому в мультиварці – це просте у приготуванні і дуже смачна страва, з готуванням якого впорається навіть школяр! Адже найскладніше у всьому процесі – це нарізати компоненти, все інше за вас зробить сучасна кухонна техніка.

Інгредієнти на
4 порц.

  • філе Куряче 450 гр.
  • Гречка 200 гр.
  • Окріп 500 мл
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Гречка в мультиварці готується дуже просто. Перед початком процесу очищаємо і промиваємо овочі та птицю.
  2. Куряче філе нарізаємо довільними скибочками, викладаємо в чашу з розігрітим олією (режим «смаження» 10 хвилин), приправляємо сіллю, дрібкою перцю і лаврушкой – смажимо 5-6 хвилин.
  3. Додаємо в каструлю нарізані овочі і томатну пасту, активно перемішуємо.
  4. Всипаємо гречку, знову перемішуємо і смажимо все разом 2 хвилини.
  5. Заливаємо інгредієнти окропом і закриваємо кришкою, включаємо програму «каші» на 20 хвилин.
  6. Після звукового сигналу видаляємо лаврушку.
  7. Страва розкладаємо по порційних тарілках і дегустуємо. Приємного апетиту!

Гречана каша на воді в мультиварці – пропорції

Гречана каша на воді в мультиварці готується дуже швидко і легко, а в результаті завжди виходить шалено розсипчастою і ароматною. І лише одного разу спробувавши, приготувавши кашу таким чином, ви назавжди забудете про те, що колись варили її в каструлі.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Гречка – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Ретельно перебираємо і крупу промиваємо в декількох водах, засипаємо в чашу разом з сіллю, вливаємо воду і кладемо шматочок вершкового масла.

Крок 3. Запускаємо програму «каші», чекаємо звукового сигналу і кладемо ще трохи вершкового масла для насиченості аромату.

Крок 4. За допомогою лопатки перемішуємо.

Крок 5. Кашу перекладаємо в тарілку і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Гречка з м’ясом в мультиварці

Гречка з м’ясом в мультиварці – це ситне і дуже смачна страва, яке стане для вас і ваших домочадців прекрасним вечерею або обідом, на приготування якого не доведеться витрачати багато вільного часу. Пропонуємо вам доповнити крупу яловичиною та овочами.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Гречка – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • томатна Паста – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину зачищаємо від плівок, обполіскуємо і насухо витираємо паперовими рушниками. Нарізаємо довільно і висипаємо в чашу.

Крок 2. Включаємо режим «смаження» на 15 хвилин.

Крок 3. Через 10 хвилин м’ясо перемішуємо.

Крок 4. Додаємо подрібнені овочі.

Крок 5. Через 5 хвилин доповнюємо основні компоненти пастою з перетертих томатів, приправами, часником і сіллю.

Крок 6. Перемішавши, смажимо ще 5 хвилин.

Крок 7. Після закінчення часу, відправляємо в чашу промиту крупу.

Крок 8. Заливаємо водою і готуємо під кришкою 35 хвилин, включивши програму «каша/крупа».

Крок 9. Гаряче страву подаємо, посипавши рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Гречана каша з куркою в мультиварці

Гречана каша з куркою в мультиварці – це дуже смачне і ароматне страва, що прийдеться до смаку кожному, хто його одного разу спробує! Для балансу смаків, додамо трохи таких овочів, як цибулю і моркву, а в якості м’ясної складової, рекомендується використовувати більш соковиті частини курки.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Стегна курячі – 2 шт.
  • Гречка – 160 гр.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Вода – 320 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Приправа для птиці – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом очищаємо і промиваємо овочі, розморожуємо курку.

Крок 2. Відокремлюємо м’ясо від кісток і довільно ріжемо.

Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулину, а морква подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами. Смажимо овочі 5-7 хвилин на розігрітому рослинному маслі (програма – смаження).

Крок 4. Тепер в чашу відправляємо м’ясо, сіль і приправу.

Крок 5. Підрум’янюємо протягом 5 хвилин без кришки.

Крок 6. Додаємо промиту крупу.

Крок 7. Вміст чаші заливаємо водою.

Крок 8. Закриваємо кришку і запускаємо режим «крупи» на півгодини.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Гречка з тушонкою в мультиварці

Гречка з тушонкою в мультиварці – блюдо, яке чудово впишеться у ваш звичний раціон і різноманітить меню. Готується страва дуже швидко, тому ідеально підходить для сімейного вечері, коли на приготування вже не залишається сил. Головне, використовувати тільки якісну тушонку!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Тушонка яловича – 1 банку.
  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на столі все необхідне.

Крок 2. Довільно подрібнюємо овочі і готуємо їх на оливковій олії протягом 20 хвилин, включивши програму «випічка».

Крок 3. Після закінчення зазначеного часу, додаємо очищені і нарізані зубці часнику, а також м’ясну складову.

Крок 4. Інгредієнти перемішуємо, засипаємо гречкою і підсолюємо. Вливаємо воду, закриваємо кришкою і тушкуємо 40 хвилин на програмі «гречка».

Крок 5. Після відключення додаємо шматочок вершкового масла і тримаємо страву на підігріві ще 5 хвилин.

Крок 6. Розподіливши блюдо по порційних тарілках, подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Гречка з грибами в мультиварці

Гречка з грибами в мультиварці – це швидке і ситне блюдо, яке можна подати до столу як самостійної страви, а можна доповнити м’ясом або птахом. Гриби можна використовувати абсолютно будь-які, які вам подобаються: лісові або шампіньйони.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Гриби – 200 гр.
  • Гречка – 1 склянка
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці або дрібно шаткуємо.

Крок 2. Запускаємо програму «смаження/випічка», розігріваємо масло й обсмажуємо овочі разом з грибами і приправами.

Крок 3. Як тільки компоненти підрум’янилися, вимикаємо програму і засипаємо промиту гречку.

Крок 4. Вливаємо воду і закриваємо чашу кришкою.

Крок 5. Включаємо програму «Каші/Крупа». Після звукового сигналу складу перемішуємо.

Крок 6. Розкладаємо ароматна страва по піалах і трапезуєм. Приємного апетиту!

Гречана каша з фаршем в мультиварці

Гречана каша з фаршем в мультиварці – це прекрасний варіант для сімейного прийому їжі, який надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією до самого вечора. Для приготування нам будуть потрібні виключно прості і доступні компоненти, пропорції вказані в мультистаканах.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Крупа гречана – 1,5 склянки
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Морквина – ½ шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Вода кип’ячена – 4 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Подрібнену цибулю з морквою обсмажуємо на рослинному маслі близько 10 хвилин (програма – смаження або випічка).

Крок 3. Потім відправляємо в чашу фарш.

Крок 4. При частому помішуванні обсмажуємо компоненти, розбиваючи фарш лопаткою 10 хвилин.

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу, додаємо промиту крупу, спеції і сіль.

Крок 6. Компоненти заливаємо необхідною кількістю води.

Крок 7. Готуємо в режимі «Гасіння» 35 хвилин, після звукового сигналу заправляємо кашу вершковим маслом.

Крок 8. Приємного апетиту!

Гречка з овочами в мультиварці

Гречка з овочами в мультиварці – поживна і в той же час легке страву, яке здивує вас своїми смаковими характеристиками і яскравим приємним ароматом. Каша, приготовлена таким способом, завжди виходить неймовірно розсипчастою і дуже ніжною.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гречка – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кабачок – 150 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • спаржева Квасоля – 100 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Чебрець – 2 гілочки.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і нарізаємо довільно цибулю з морквою, пасеруємо на розігрітій оливковій олії до м’якості і рум’яності, включивши програму «випічка».

Крок 2. Тепер в чашу відправляємо кубики кабачка і сегменти квасолі, перемішуємо і смажимо ще 3-4 хвилини.

Крок 3. До ароматним овочів відправляємо ретельно промиту гречку і шматочок вершкового масла.

Крок 4. Заливаємо овочеве асорті з крупою водою, солимо і присмачую чебрецем і хмелі-сунелі. Готуємо в режимі «рис».

Крок 5. Після відключення техніки, страва готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Гречка з грибами і цибулею в мультиварці

Гречка з грибами і цибулею в мультиварці – це апетитне і шалено смачне блюдо, яке завоює ваше серце після першої проби. Тонкі скибочки печериць і обсмажені овочі ідеально гармонують з розсипчастою гречаною крупою, яку неможливо зіпсувати, готуючи в мультиварці.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Вода/бульйон – 2 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 150 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі, цибулю дрібно нарізаємо, а морква подрібнюємо за допомогою бурачной терки. Паралельно розігріваємо олію в чаші, запустивши режим «смаження», пасеруємо овочі протягом 5 хвилин.

Крок 2. Гриби ріжемо на пластини і через 5 хвилин відправляємо до засмажки, смажимо все разом близько 7 хвилин.

Крок 3. До рум’яним компонентів висипаємо гречку.

Крок 4. Склад солимо і перчимо, заливаємо гарячим бульйоном або водою.

Крок 5. Закривши кришку, включаємо програму «каші» на 30 хвилин.

Крок 6. Приємного апетиту!

Гречка в мультиварці з курячою печінкою

Гречка в мультиварці з курячою печінкою – це не тільки дуже смачне і ароматне блюдо, але ще й корисне, так як в печінці і крупі міститься величезна кількість заліза, яке підвищує гемоглобін у крові. Пропонуємо вам спробувати цю страву, і ви залишитеся задоволені!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гречка – 1 мультистакан.
  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – ½ шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Вода гаряча – 3 мультистакана.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Субпродукт ретельно промиваємо і викладаємо в сито, даємо стекти зайвій воді.

Крок 2. В чаші розігріваємо олію і обсмажуємо подрібнені овочі.

Крок 3. Цибулю з морквою смажимо, включивши режим «смаження» на 20 хвилин, через 7 хвилин додаємо печінку, солимо і чекаємо звукового сигналу.

Крок 4. Ретельно промиту гречку висипаємо в чашу, посипаємо сіллю і заливаємо водою, закриваємо кришку.

Крок 5. Включаємо програму «каші» на 45 хвилин, в готову страву вмішуємо шматочок вершкового масла.

Крок 6. Розкладаємо по тарілках і знімаємо пробу. Приємного апетиту!