Каша, зварена на молоці з рисової крупи з додаванням яскравою гарбуза – стане одним з ваших улюблених страв з перших, попробованных ложок. Таке блюдо відмінно підходить для дитячого, діабетичного меню, а також для тих, хто дотримується правильного харчування.
Рисова каша з гарбузом на молоці, приготована в каструлі на плиті
Приготуємо просте і швидке блюдо з простих продуктів: рисової крупи і ароматною стиглої гарбуза. Каші, зварені на молоці, відрізняються своєю ніжністю і виразним вершковим смаком, що робить їх в мільйон разів смачніше тих, що варяться на основі води.
Інгредієнти на
2 порц.
- Рис білий 4 ст. л.
- Вода 400 мл
- Молоко коров’яче 200 мл
- Гарбуз 300 гр.
- Мед 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як зварити рисову кашу з гарбузом на молоці? Готуємо продукти: відрізаємо шматочок гарбуза, що підходить нам по вазі і відміряє потрібну кількість рідких компонентів і рисової крупи.
- Крупу відварюємо в каструлі з молоком і водою близько 15 хвилин на повільному вогні під кришкою.
- З помаранчевого овоча знімаємо щільну шкірку, витягаємо частину з насінням і нарізаємо дрібними кубиками.
- У каструлю додаємо гарбузове кубики – перемішуємо з рисом і варимо до м’якості.
- У готову кашу додаємо кілька ложок рідкого меду для солодощі.
- Корисне і просте блюдо готове. Приємного апетиту!
Рисова каша на молоці з гарбузом в мультиварці «Редмонд»
Прекрасний варіант смачного і корисного сніданку – томлена в мультиварці каша з рисом і гарбузом. Секрет збереження цілісних шматочків і рисинок після готовності – це режим «Гасіння» в мультиварці. Завдяки цій програмі, страва нудиться, а не вариться, що надає готової каші приголомшливий смак і дуже ніжну текстуру.
Час готування – 2 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- М’якоть гарбуза – 300 гр.
- Рис – 300 гр.
- Молоко – 900 мл
- Вода – 600 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Ванілін – 8 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом готуємо продукти: відміряємо потрібну нам кількість всіх інгредієнтів.
2. Гарбуз натираємо на крупній тертці, додаємо одну чайну ложку цукрового піску і перекладаємо в чашу мультиварки.
3. Подрібнену м’якоть заливаємо молоком і кладемо 30 грам вершкового масла – включаємо режим «Гасіння» на 30 хвилин.
4. Через півгодини додаємо в чашу ретельно промитий рис і на тій же програмі готуємо ще 50 хвилин.
5. Після звучання сигналу про готовність не відкриваємо кришку ще близько 40-50 хвилин, дозволяючи рисової каші з гарбузом настоятися.
6. Готову страву розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Рисова каша на молоці з гарбузом в горщиках в духовці
Холодильник порожній, а потрібно терміново нагодувати всю сім’ю? Готуємо просте, але в той же час дуже ситне блюдо з найпростіших і доступних продуктів – рису і гарбуза. Приготування в горщиках (в духовій шафі) спрощує приготування тим, що в процесі навіть помішувати нічого не потрібно.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Гарбуз – 300 гр.
- Рис – 300 гр.
- Молоко – 600 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Гарбуз очищаємо від грубої шкірки, виймаємо насінну частину і нарізаємо невеликими кубиками, приблизно по одному сантиметру.
2. 300 грам рису перекладаємо в дрібне сито і кілька разів ретельно промиваємо під струменем води для того, щоб позбутися від смітинок і зайвого крохмалю.
3. У керамічні горщики відразу викладаємо крупу, а наверх гарбузове шматочки. У кожну тару додаємо трохи масла (не більше двох столових ложок) і трохи цукрового піску по своєму смаку.
4. Молоко наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння.
Теплим молоком заливаємо майбутню кашу так, щоб рідина покривала інгредієнти мінімум на 1,5 сантиметра зверху і закриваємо кришкою.
6. Відправляємо горщики в духовку на 40-50 хвилин (залежно від потужності) при температурі 180 градусів.
7. Після закінчення часу, готову кашу наполягаємо ще близько 5 хвилин, і насолоджуємося її приголомшливим вершковим смаком і ароматом. Приємного апетиту!
Каша з рису на молоці з гарбузом і родзинками
З настанням збору врожаю саме час приготувати ніжну кашу з рису і гарбуза, а також доповнити її родзинками, який відмінно доповнює і відтіняє смак головних компонентів. Для готування такого страву потрібно зовсім небагато часу, а ви будете ситі мінімум 4-5 годин.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Рис – 200 гр.
- Гарбуз (м’якоть) – 300 гр.
- Молоко – 2 склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Родзинки – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Гарбуз нарізаємо шматочками невеликого розміру.
2. Промитий рис заливаємо одним склянкою молока, трохи солимо і додаємо одну ложку цукрового піску – варимо до готовності.
3. Помаранчеві кубики перекладаємо в сковороду або сотейник. Посипаємо цукром і карамелізуємо.
4. До солодкої гарбуза заливаємо другий стакан молока і відварюємо на повільному вогні до м’якості, приблизно 15-20 хвилин.
5. У глибокій жароміцної посуді змішуємо рис і гарбуз.
6. Додаємо невеликий шматочок масла для додання страві вершкового смаку.
7. А зверху посипаємо родзинками або будь-якими сухофруктами, які вам подобаються.
8. Заповнені горщики з кашею відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 70 градусів.
9. Після закінчення часу обережно виймаємо посуд і насолоджуємося ніжною кашею з сухофруктами і гарбузом. Приємного апетиту!
Рисова каша на молоці з гарбузом та яблуками
Вашій увазі представляється рецепт дуже корисного страви з рисової крупи з додаванням яблук і гарбуза. Оранжевий овоч – дуже потрібний продукт, так як він багатий бета-каротином, що надає колосальну підтримку зору і вітаміном С, якого нам так не вистачає в осінньо-зимовий період.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Гарбуз (м’якоть) – 300 гр.
- Рис – 200 гр.
- Яблука – 600-700 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Молоко – 350 мл
- Вода – 150 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – ¼ ч. л.
Процес приготування:
1. Готуємо і відміряє потрібну нам кількість гарбуза, яблук і сипучих продуктів.
2. М’якоть помаранчевого овоча очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо невеликими кубиками – розподіляємо рівним шаром на дні ємності для готування на пару (в мультиварці).
3. Рис (краще всього використовувати круглих сортів) гарненько промиваємо під струменем води і викладаємо в чашу мультиварки, дно якої заздалегідь промазуємо вершковим маслом.
4. Заливаємо крупу молоком і водою, а зверху встановлюємо піддон з гарбузовим кубиками. В мультиварці включаємо режим «Молочна каша» на 20 хвилин, після відключення агрегату кришку не відкриваємо – даємо страві настоятися ще 7-10 хвилин.
5. Розм’якшену гарбуз перекладаємо в тарілку і розминаємо виделкою або толкушкой для картоплі до однорідності. Рис перекладаємо в глибоку ємність і додаємо до нього вершкове масло (десь 5 грам залишаємо на потім) і пюре з жовтогарячої м’якоті – все ретельно перемішуємо.
6. Займемося яблуками. Фрукти промиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо кубиками. У міксері збиваємо два курячих яйця, поступово вводячи туди цукровий пісок.
7. Отриманої цукрово-яєчною сумішшю заливаємо яблучні шматочки.
8. Далі, додаємо рис з гарбузовим пюре – заважаємо. Чашу мультиварки змащуємо залишками олії і викладаємо майже готову кашу.
9. Включаємо режим «Випічка», а на таймері встановлюємо 30 хвилин. Через півгодини каша готова – розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Прикрашаємо за бажанням будь-якими сухофруктами, які вам подобаються. Приємного апетиту!
Як зварити рисово-пшоняну кашу з гарбузом на молоці?
Готуємо ситну смачну, а головне корисну кашу, яка сподобається і дорослим, і дітям з двох видів крупи, молока і гарбуза. Таке блюдо відмінно підходить для щільного сніданку, який дозволить довгий час не згадувати про їжу і шкідливих перекуси.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Гарбуз – 250 гр.
- Пшоно – 50 гр.
- Рис – 50 гр.
- Молоко – 500 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Мед рідкий – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для готування каші відміряємо потрібну кількість сипучих і рідких продуктів, а гарбуз очищаємо від шкірки і позбавляємося від насіннєвої частини.
2. У каструлю наливаємо півлітра молока, до нього додаємо цукровий пісок, мед і зовсім небагато солі – доводимо до кипіння.
3. Оранжевий овоч нарізаємо кубиками середнього розміру.
4. Шматочки гарбуза відправляємо до молока і варимо на повільному вогні близько 20 хвилин.
5. Після, додаємо в каструлю промиті рис і пшоно – знову доводимо до кипіння і варимо ще 15-20 хвилин до готовності круп. Не забуваємо періодично помішувати майбутню кашку.
6. Після закінчення часу блюдо готове до подачі. Приємного апетиту!