Пшоняна каша в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

В мультиварці каші виходять розсипчастими і разваристыми, наче з печі. До того ж готувати в мультиварці дуже просто: заклав інгредієнти і чекаєш результату. Пропонуємо вам 10 різноманітних рецептів пшоняної каші, приготовленої таким способом.

Як зварити пшоняну кашу на молоці в мультиварці Редмонд?

Пшоняна каша на сніданок – це смачно і корисно. Сучасна мультиварка Редмонд впорається з цим завданням в два рахунки. Діти їдять таку кашу з великим задоволенням.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пшоно-1 склянка
  • Молоко коров’яче 3 склянки
  • Масло вершкове 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль 1 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пшоняну кашу в мультиварці? Пшоно промийте кілька разів окропом і пару разів холодною водою.
  2. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом.
  3. У чашу викладіть пшоно.
  4. Потім влийте молоко, додайте цукор і сіль.
  5. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Молочна каша» на 1 годину.
  6. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і подавайте кашу на стіл.

Приємного апетиту!

Пшоняна каша на воді в мультиварці Редмонд

Пшенична каша – це поживна і корисна їжа. Її можна приготувати на сніданок або зварити як гарнір до рибних і м’ясних страв. Вегетаріанцям підійде також, варіант з овочами.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пшоно – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Пшоно переберіть і добре промийте проточною водою кілька разів.

2. У чашу мультиварки викладіть пшоно, додайте сіль і вершкове масло.

3. Влийте в миску воду.

4. Перемішайте крупу, щоб сіль розчинилася у воді. Виберіть режим «Крупа» на 40 хвилин.

5. Кашу подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Дуже смачна каша з пшоняної крупи в мультиварці Поларіс

Оригінальний варіант приготування пшоняної каші в мультиварці Поларіс. Використання мультиварки значно спрощує процес приготування їжі, всю основну роботу вона зробить за вас.

Час готування: 85 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пшоно – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Сир – 300 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти за списком, пшоно промийте водою кілька разів.

2. Викладіть пшоно в чашу мультиварки, влийте воду. Активуйте програму «Мій рецепт plus (мультиповар)» і готуйте 20 хвилин при температурі 100 градусів.

3. Після цього влийте молоко, всипте сіль і цукор. Зменшіть температуру до 80 градусів і продовжуйте готувати ще 35 хвилин.

4. Сир натріть на крупній тертці. Додайте в кашу сир і масло, закрийте кришку і дайте настоятися каші ще 10-15 хвилин.

5. Каша виходить дуже смачною і ситною.

Приємного апетиту!

Пшоняна каша на воді з гарбузом в мультиварці

Гарбуз можна додавати в багато види каш, вона добре розкриває і доповнює смак круп. У цьому рецепті ми розкриємо рецепт приготування пшоняної каші з гарбузом в мультиварці.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пшоно – 200 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Вода – 0,8 л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Пшоно кілька разів промийте гарячою водою.

2. Гарбуз промийте, очистіть від шкірки і насіння, м’якоть наріжте кубиками.

3. У чашу мультиварки викладіть крупу і гарбуз.

4. Влийте воду, додайте цукор, сіль і вершкове масло. Закрийте кришку мультиварки і виберіть в меню програму «Крупа» на 30-35 хвилин.

5. Після звукового сигналу відкрийте кришку, перемішайте кашу і перевірте її готовність. При необхідності додайте води і включіть режим «Крупа» ще на 10-15 хвилин. Готову кашу подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як зварити молочну кашу з пшона з гарбузом в мультиварці?

Пшоняна каша в мультиварці – справжня знахідка для тих, хто харчується правильно і смачно, при цьому не витрачає багато часу на готування. Щоб зробити страву ще більш цікавим і поживним, ми вирішили додати в пшоняну кашу гарбуз.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пшоно – 180 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Молоко – 2 склянки
  • Вода – 2 склянки
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 гр.

Процес приготування:

1. Гарбуз промийте, очистіть від шкірки, м’якоть наріжте кубиками. Пшоно кілька разів промийте водою.

2. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом.

3. У чашу викладіть пшоно і гарбуз, додайте сіль і цукор.

4. Після цього влийте молоко і воду, перемішайте, закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Молочна каша» на 30 хвилин.

5. Після звукового сигналу відкрийте мультиварку і розкладіть запашну кашу по тарілках.

Приємного апетиту!

Солодка пшоняна каша з родзинками в мультиварці

З пшона виходить красива і смачна жовта каша, а зварена на молоці в мультиварці, вона ще буде і дуже ніжною. Якщо ви хочете додати страві ще більше солодощі і вітамінів, додайте трохи родзинок або будь-яких інших сухофруктів.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Молоко – 3 склянки
  • Родзинки – 20 гр.
  • Пшоно – 1 склянка
  • Цукор – 20 гр.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Пшоняну крупу промийте гарячою водою кілька разів.

2. Викладіть пшоно в чашу мультиварки, додайте сіль і цукор за смаком.

3. Ізюм промийте гарячою водою і просушіть його.

4. Влийте молоко, закрийте кришку мультиварки і активуйте програму «Каша» на 45 хвилин.

5. Після звукового сигналу додайте в кашу вершкове масло, перемішайте і залиште під кришкою ще на 10 хвилин.

6. Теплу пшоняну кашу з родзинками подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачну кашу з пшона в мультиварці-скороварці?

Пшоняна каша настільки універсальна, що її можна готувати до будь-якого прийому їжі. Робити її солоної і солодкої, додавати сухофрукти і горіхи або овочі і м’ясо. З цією кашею у вас не буде проблем урізноманітнити їжу.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Пшоно – 2 склянки
  • Гарбуз – 400 гр.
  • Молоко – 6 ст.
  • Вода – 600 мл
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Гарбуз промийте, зріжте шкірку і очистіть його від насіння, м’якоть натріть на крупній тертці.

2. Пшоно промийте водою кілька разів. У чашу мультиварки викладіть пшоно, гарбуз, додайте сіль і цукор.

3. Потім влийте воду і молоко, перемішайте.

4. Закрийте кришку мультиварки-скороварки, виберіть режим «Каша» на 20 хвилин.

5. Після закінчення програми бажано дати настоятися каші хоча б 10 хвилин, щоб скороварка самостійно скинула тиск. Пшоняну кашу заправте вершковим маслом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Рідка пшоняна каша — пропорції молока і крупи

Рідка пшоняна каша багатьом нагадає дитинство і обіди в школі. Таку кашу добре подавати на сніданок, вона поживна і добре засвоюється організмом.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Пшоно – 100 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Пшоно переберіть, ретельно промийте кілька разів гарячою водою.

2. У чашу мультиварки викладіть пшоно.

3. Додайте сіль і цукор, влийте воду і молоко.

4. Закрийте кришку мультиварки і виберіть режим «Молочна каша» на 25 хвилин.

5. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, додайте вершкове масло, перемішайте, розкладіть по тарілках, прикрасьте сухофруктами і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачна пшоняна каша з м’ясом в мультиварці

Пропонуємо вам ситний варіант пшоняної каші. Таке блюдо на обід або вечерю буде вельми до речі. У рецепті можна використовувати як звичайне філе курки, так і м’ясний фарш.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Пшоно – 1,5 склянки
  • Фарш – 400 гр.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Цибулю наріжте невеликими кубиками.

2. У чашу мультиварки влийте рослинне масло і викладіть цибулю. Активуйте режим «Смаження» на 10 хвилин.

3. Через 5 хвилин додайте в чашу фарш. В кінці програми засмажку посоліть і додайте хмелі-сунелі.

4. На сухій сковороді обсмажте пшоно до легкого коричневого кольору. Потім перекладіть пшоно в чашу мультиварки.

5. Влийте в чашу окріп до рівня крупи. Закрийте кришку мультиварки і виберіть у меню режим «Плов». Через 40 хвилин від початку програми можна перевірити достатньо води в чаші і при необхідності долити.

6. Каша виходить смачною, ситною і розсипчастою.

Приємного апетиту!

Як приготувати пшоняну кашу в мультиварці з відкладеним стартом?

Мультиварка – незамінна кухонна техніка з безліччю різних корисних хитрощів. Наприклад, якщо ви хочете на сніданок пшоняну кашу, але вам дуже важко встати рано вранці, то можна скористатися функцією відкладеного старту.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Пшоно – 80 гр.
  • Молоко – 240 мл
  • Вода – 240 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Пшоно промийте і викладіть в чашу мультиварки.

2. У чашу додайте сіль і цукор, влийте молоко і воду.

3. Щоб каша не піднімалася, змастіть чашу вище рівня рідини вершковим маслом.

4. Закрийте кришку мультиварки, виставите режим «Каша», далі виберіть функцію відкладеного старту і встановіть необхідний час для початку готування.

5. Вранці вам залишиться тільки відкрити кришку мультиварки, викласти кашу в тарілку і заправити її маслом.

Приємного апетиту!