Як зварити геркулесову кашу – пропорції, 5 рецептів приготування з покроковими фото

Геркулесова каша вранці – запорука молодості і довголіття, а також натуральний джерело енергії. Причому готується страва за лічені хвилини. Кашу можна варити на воді або молоці, додати в неї фрукти, овочі або цукати. У цій невеликій статті зібрані 5 відмінних рецептів геркулесову каші.

Геркулесова каша на молоці в каструлі на плиті

Геркулесова каша – найпростіше блюдо, яке може приготувати кожен, крім того воно корисне і поживне. Каша, зварена на молоці, підійде для всієї родини, її із задоволенням будуть їсти дорослі і діти.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Геркулес 50 гр.
  • Цукрова пудра 25 гр.
  • Молоко коров’яче 250 мл
  • Масло вершкове 15 гр.
  • Ванільний цукор за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як геркулесову кашу зварити в каструлі на плиті? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для геркулесову каші.
  2. В каструлю з товстим дном всипте геркулес, ванільний цукор і пудру, перемішайте.
  3. Поставте каструлю на середній вогонь, обсмажте геркулес до карамельного кольору, постійно помішуючи. Від цього кроку буде залежати смак каші.
  4. Потім влийте молоко, перемішайте і посоліть за смаком.
  5. Доведіть кашу до кипіння, позика зменшіть вогонь до мінімуму і варіть геркулес 10-15 хвилин.
  6. Гарячу кашу розкладіть по тарілках, додайте вершкове масло і подавайте до сніданку.

Геркулесова каша на воді в каструлі — пропорції

Варити геркулесову кашу на воді або молоці – це питання смакових уподобань. Каша на воді може здатися не такою смачною, як на молоці. Пропорції для приготування каші також залежать то ваших бажань: якщо ви бажаєте отримати більш рідкий варіант, то пропорції будуть 1 до 4, а для густої консистенції можна взяти 2,5 частини води до 1 частини пластівців.

Час готування: 30

Час приготування: 30 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Пластівці геркулесові – 150 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю з товстим дном всипте пластівці.

Крок 2. Залийте пластівці гарячою водою і залиште на 5-7 хвилин, вони трохи набухнуть.

Крок 3. Додайте сіль за смаком, перемішайте.

Крок 4. Поставте каструлю на плиту, варіть кашу на невеликому вогні, прикривши кришкою. Час варіння залежить від виду пластівців: від 5 до 20 хвилин. Кашу періодично помішуйте.

Крок 5. У гарячу кашу додайте вершкове масло, перемішайте і корисний сніданок готовий, можна подавати до столу.

Геркулесова каша на молоці в мультиварці

Варити геркулесову кашу в мультиварці також просто, як і інші види каш. Крім того, це перша за популярністю блюдо для корисного сніданку. А в мультиварці молоко не тікає і не пригорає.

Час приготування: 20

Час приготування: 10 хв

Порцій – 1

Склад:

  • Геркулес – 50 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Стружка кокосова – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом.

Крок 2. Потім всипте в чашу пластівці.

Крок 3. Додайте кокосову стружку. Це зробить смачну кашу без додавання цукру.

Крок 4. Влийте молоко, перемішайте.

Крок 5. Покладіть в чашу невеликий шматочок вершкового масла. Закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Молочна каша» на 10 хвилин.

Крок 6. Після звукового сигналу про закінчення програми, відкрийте кришку і перемішайте кашу.

Крок 7. Готову геркулесову кашу розкладіть по тарілках, при бажанні додати мед за смаком.

Геркулесова каша на воді в мультиварці Редмонд — пропорції

Геркулесова каша корисна для дітей і дорослих. Готувати її досить просто, необхідно знати правильні пропорції. А мультиварка Редмонд вам в цьому допоможе, в меню є відповідні програми: «Каша» і «Молочна каша».

Час приготування: 25

Час приготування: 10 хв

Порцій – 2-3

Інгредієнти:

  • Пластівці «Геркулес» – 1,5 склянки
  • Вода – 3,5 склянки
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Цукор – 40 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте необхідну кількість пластівців, перевірте їх на наявність сторонніх домішок.

Крок 2. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом.

Крок 3. Всипте в чашу пластівці, цукор, сіль і влийте воду, перемішайте.

Крок 4. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Каша» на 15 хвилин.

Крок 5. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, перемішайте кашу, розкладіть по тарілках. При бажанні можна доповнити геркулесову кашу медом або варенням.

Простий і смачний рецепт геркулесову кашу з гарбузом

Геркулесова каша – це смачно і корисно. Але якщо смак геркулесову каші здається вам прісним, можна додати трохи гарбуза. У цьому рецепті ми докладно розповімо, як смачно приготувати геркулесову кашу з гарбузом.

Час приготування: 45

Час приготування: 45 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Гарбуз – 100 гр.
  • Пластівці геркулесові – 0,5 склянки
  • Молоко – 1,5 склянки
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Викладіть гарбуз в каструлю, залийте водою і варіть 7-8 хвилин.

Крок 2. Потім додайте до гарбузі геркулесові пластівці.

Крок 3. Влийте в каструлю молоко і варіть кашу на середньому вогні до готовності гарбуза.

Крок 4. У гарячу геркулесову кашу додайте вершкове масло і перемішайте.

Крок 5. Геркулесова каша виходить просто смакота. Подавайте її в гарячому вигляді.