Як варити кіноа – 10 рецептів приготування в каструлі з покроковими фото

Як варити кіноа – це питання, що стоїть перед багатьма господинями. Про користь кіноа для правильного харчування і видах крупи знають, але важливо цю крупу правильно зварити. Білу кіноа використовують для гарнірів, а чорну і червону для салатів, супів і других страв. Готують кіноа, незалежно від обраної страви, відварюванням в каструлі в пропорції з водою 1:2. Чорна кіноа має гіркий присмак, тому її заздалегідь замочують.

Як зварити розсипчасте кіноа в каструлі на гарнір

Кіноа вариться в каструлі найчастіше для корисного і смачного гарнір до будь-яких страв. Краще вибрати кіноа очищену світлу, яка має більш м’який смак. Варити можна як на воді, так і на молоці або будь-якому бульйоні. У цьому рецепті розсипчасту кіноа варимо в каструлі в співвідношенні з водою 1:2. Додаємо сіль.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Кіноа 100 гр.
  • Вода 200 мл
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити розсипчасте кіноа в каструлі на гарнір? Інгредієнти відразу відміряйте згідно пропорції рецепту і потрібного вам кількості порцій.
  2. Кіноа пересипте в окремий посуд і повністю залийте холодною водою.
  3. перетріть Руками зерна і цю воду злийте.
  4. Потім кіноа ще кілька разів промийте, щоб остання вода була прозорою.
  5. Підготовлене кіноа перекладіть в спеціальну для варіння каш каструлю, залийте холодною водою в правильній пропорції і доведіть до кипіння.
  6. Потім за своїм смаком додайте сіль і варіть кіноа на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом 15-20 хвилин. Перемішувати крупу необов’язково.
  7. За цей час кіноа вбере всю воду і вдвічі збільшиться в об’ємі. Вогонь вимкніть. Залиште зварену кіноа під кришкою 5-7 хвилин, що зробите її розсипчастою.
  8. Потім виделкою крупу добре переміщуйте. Зварене кіноа можна зберігати в холодильнику кілька діб або заморозити, але найсмачніша вона буде тільки відразу після варіння, тому варіть невеликими порціями.
  9. Приготоване в каструлі розсипчасте кіноа відразу доповнюйте будь-якими інгредієнтами і подавайте на гарнір. Приємного апетиту!