Манна каша без грудочок на молоці – 6 рецептів з покроковими фото

Манна каша без грудочок на молоці – смачне і корисне блюдо для сніданку, яке при правильному приготуванні сподобається кожному домочадцу. Її зазвичай готують на молоці і додають вершкове масло, а також різні топінги – родзинки, ягоди, горіхи, шоколад або варення.

Класична манна каша на 1 літр молока без грудочок

Манна каша – калорійний продукт, тому потрібно з обережністю вживати її, і краще подавати її в першій половині дня. При цьому манна крупа містить ряд корисних речовин і мікроелементів, тому не варто відмовлятися від цього продукту.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Молоко коров’яче 1 л
  • Манна крупа 6 ст. л.
  • 4 щіпки Сіль
  • Цукор-пісок-4 ч. л.
  • Масло вершкове за смаком
  • Ягоди за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити класичну манну кашу без грудочок на молоці? В охолоджений сотейник вливають молоко і нагрівають його до стану кипіння.
  2. Сіль і цукор додають у підігріте молоко і добре перемішують.
  3. Манну крупу слід додавати в молоко поступово, тонкою цівкою. При цьому потрібно постійно заважати рідина.
  4. Кашу готують при слабкому нагріванні протягом 5 хвилин, перемішуючи, поки крупинки не набухнуть.
  5. У готову манку додають масло і швидко збивають кашу, щоб вона набула пухкої консистенції. Подають кашу, прикрасивши ягодами.

Приємного апетиту!

Манна каша без грудочок в мультиварці

Смачну кашу з манної крупи можна приготувати за допомогою універсального пристрою – мультиварки. У даному рецепті використовують і молоко, і чисту воду, а також готують трохи незвичайним способом, давши крупі настоятися.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 4 ч. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – 1/3 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Охолоджене молоко змішують з водою і вливають у місткість мультиварки.

2. В рідина поступово всипають манну крупу круговими рухами, а не тонкою цівкою, щоб вона рівномірно розподілилася всередині мультиварки.

3. Закривають кришку пристрою і залишають крупу в рідині мінімум на 15 хвилин, можна і на більш тривалий час.

4. Крупу перемішують лопаткою, додають цукровий пісок і сіль і включають режим «молочна каша» на 30 хвилин. Перемішувати кашу не потрібно.

5. Через зазначений час кашу розкладають по тарілках, додають масло і будь-які топінги. Насолоджуйтесь!

Рідка манна каша на молоці без грудочок

Для приготування манної каші рідкої консистенції слід брати на 1 л молока 4 столові ложки крупи і спочатку змішати її з невеликою кількістю холодного молока, а вже після цього додати в кипляче. Це дозволить уникнути появи грудочок.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 6.

Склад:

  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Молоко – 1 л
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. В окрему ємність влити половину склянки молока і всипати в нього манку, добре перемішати.

2. Решту молока в сотейнику нагрівають на середньому вогні.

3. Коли вміст сотейника закипить, додають сіль та цукровий пісок.

4. Акуратно, при постійному помішуванні, вливають в гаряче молоко набряклу крупу і залишають готуватися протягом декількох хвилин. Важливо постійно помішувати кашу, щоб не пригоріла, поки буде набухати і густіти.

5. Подають манку гарячої, додаючи масло, варення або ягоди.

Манна каша без грудочок середньої густоти

Декому не до смаку рідка молочна манна каша, і щоб добитися більшої густоти, беруть інше співвідношення рідини і круп. Якщо хочеться отримати кашу ніжної консистенції без грудочок, потрібно дотримуватися певну технологію приготування.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Крупа манна – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Ягоди – за бажанням.

Процес приготування:

1. У сотейник вливають холодне молоко і воду. Вода потрібна для більш ніжної структури каші і щоб манка краще розварилася.

2. У холодну суміш води і молока всипають крупу, перемішують.

3. Сотейник, ставлять на плиту і додають цукор.

4. Рідина з крупою нагрівають на середньому вогні, не забуваючи регулярно помішувати вміст сотейника, щоб каша загустевала, але не пригоріла. Готують страву до формування потрібної консистенції протягом 3-5 хвилин.

5. У готову кашу додають масло і збивають, виходить більш насичений смак. Подавати манну кашу краще гарячої, додавши улюблені ягоди.

Солодка манна каша з цукром

Манну кашу традиційно готують солодкої, при цьому, замість звичайного цукру можна додати цукор, трохи меду або варення, виходячи з власних уподобань. Деякі кладуть в кашу тертий шоколад, що робить смак звичного продукту особливим.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Молоко – 1 склянка
  • Крупа манна – 4 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. В окремій глибокій мисці змішують сухі інгредієнти – цукор, крупу і сіль.

2. Молоко нагрівають на плиті до гарячого стану.

3. До того, як молоко закипить, тонкою цівкою всипають сухі інгредієнти в гарячу рідину при активному помішуванні.

4. Готують крупу протягом 3 хвилин при слабкому нагріванні плити, а потім вимикають вогонь, накривають каструлю кришкою і загортають її рушником на 10 хвилин.

5. В готову кашу кладуть масло, перемішують і подають гарячою з ягодами, фруктами або шоколадом.

Як зварити манну кашу на молоці з родзинками?

Класичний рецепт приготування молочної манної каші з додаванням родзинок. Родзинки краще вибирати без кісточок і солодких сортів. Тоді можна не класти на блюдо багато цукру, і воно буде ще корисніше, і подавати з сиром: оригінально і смачно.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 3.

Склад:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Родзинки – 200 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Молоко – 1 л
  • Крупа манна – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Ягоди або горіхи – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Родзинки перебирають і заливають гарячою водою на 10 хвилин, а після кілька разів промивають.

2. Молоко вливають у сотейник, додають сіль з цукром і крупу. Перемішують вміст ємності і нагрівають її, поки каша не почне кипіти.

3. У кашу кладуть родзинки, зменшують нагрівання до мінімального і варять протягом п’яти хвилин. Важливо постійно помішувати кашу, щоб вона не пригоріла і рівномірно готувалася.

4. Варити манну кашу ще 6 хвилин, потім покласти в сотейник сир, перемішати і, накривши кришкою, дати страві постояти ще 10 хвилин.

5. Подають манну кашу гарячої, додавши у тарілку горіхи і ягоди. Приємного апетиту!