Манна каша без грудочок на молоці – 6 рецептів з покроковими фото

Манна каша без грудочок на молоці – смачне і корисне блюдо для сніданку, яке при правильному приготуванні сподобається кожному домочадцу. Її зазвичай готують на молоці і додають вершкове масло, а також різні топінги – родзинки, ягоди, горіхи, шоколад або варення.

Класична манна каша на 1 літр молока без грудочок

Манна каша – калорійний продукт, тому потрібно з обережністю вживати її, і краще подавати її в першій половині дня. При цьому манна крупа містить ряд корисних речовин і мікроелементів, тому не варто відмовлятися від цього продукту.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Молоко коров’яче 1 л
  • Манна крупа 6 ст. л.
  • 4 щіпки Сіль
  • Цукор-пісок-4 ч. л.
  • Масло вершкове за смаком
  • Ягоди за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити класичну манну кашу без грудочок на молоці? В охолоджений сотейник вливають молоко і нагрівають його до стану кипіння.
  2. Сіль і цукор додають у підігріте молоко і добре перемішують.
  3. Манну крупу слід додавати в молоко поступово, тонкою цівкою. При цьому потрібно постійно заважати рідина.
  4. Кашу готують при слабкому нагріванні протягом 5 хвилин, перемішуючи, поки крупинки не набухнуть.
  5. У готову манку додають масло і швидко збивають кашу, щоб вона набула пухкої консистенції. Подають кашу, прикрасивши ягодами.

Приємного апетиту!