Пшоняна каша на молоці може бути гарніром або повноцінним стравою для сніданку. Приготування крупи на молоці зробить її більш ніжною і ароматною. Частування доповнюють вершковим маслом, родзинками та іншими продуктами за смаком. Використовуйте підбірку з 10 простих домашніх рецептів з покроковим описом.
Як зварити пшоняну кашу на молоці у каструлі?
Молочна пшоняна каша виходить дуже ніжною і поживною. Готуйте її для сімейного сніданку. Частування може бути солодкою або підсоленим. Залежить від ваших уподобань.
Інгредієнти на
4 порц.
- Пшоно 200 гр.
- Молоко коров’яче 400 мл
- Вода 400 мл
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Масло вершкове 1 ст. л.
Процес приготування:
- Щоб зварити пшоняну кашу на молоці, підготуємо необхідні продукти.
- Пшоняну крупу промиваємо під проточною водою кілька разів.
- Крупа буде готова до варінні, коли вода від неї буде повністю прозорою.
- Відкидаємо продукт на друшляк.
- Викладаємо в каструлю і заливаємо водою.
- Доводимо масу до кипіння і в процесі знімаємо піну.
- Готуємо, поки не випарується вся вода.
- Далі перемішуємо масу і заливаємо його молоком.
- Додаємо сіль і цукор. Варимо близько 20 хвилин.
- Періодично помішуємо вміст.
- В кінці додаємо вершкове масло.
- Знову розмішуємо масу.
- Розкладаємо готову пшоняну кашу по тарілках і подаємо до столу!
Пшоняна каша на молоці в мультиварці
Приготувати наваристу пшоняну кашу на молоці можна в мультиварці. Вам не доведеться контролювати кулінарний процес, завдяки чому ви заощадите час. Спробуйте простий домашній рецепт.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Крупа пшоняна – 100 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Молоко – 2,5 склянки
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти.
2. Перебираємо крупу і промиваємо її в теплій воді.
3. Далі основний інгредієнт кладемо в чашу мультиварки. Заливаємо його молоком, доповнюємо сіллю, цукром і вершковим маслом.
4. Включаємо режим «каша» і готуємо страву протягом 1 години.
5. Через час, перемішуємо готовий продукт і розкладаємо його по порційних тарілках. Подавати можна з вершковим маслом або іншими доповненнями за смаком.
Як приготувати пшоняна каша на молоці з гарбузом?
Смачну солодку пшоняну кашу можна приготувати на молоці з додаванням гарбуза. Яскраве поживна страва підходить для дитячого меню. Подавайте його до сімейного сніданку.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Крупа пшоняна – 80 гр.
- Гарбуз – 200 гр.
- Молоко – 1 склянка
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Промиваємо і очищаємо від шкірки гарбуз, після нарізаємо її кубиками середнього розміру і перекладаємо в каструлю з невеликою кількістю води.
2. Варимо шматочки гарбуза близько 5 хвилин додаємо до неї заздалегідь промиту під холодною водою крупу.
3. Тримаємо масу на вогні 10 хвилин.
4. Вливаємо молоко і продовжуємо готувати на невеликому вогні.
5. Додаємо цукор і щіпку солі. Варимо до готовності ще 10 хвилин.
6. Готову пшоняну кашу з гарбузом розмішуємо і ділимо на порції. Можна подавати до столу.
Рідка пшоняна каша на 1 літр молока в каструлі на плиті
Ніжна рідка пшоняна каша – яскрава і смачна ідея для сніданку в колі сім’ї. Частування сподобається як дорослим, так і дітям. Використовуйте простий домашній рецепт на 1 літр молока.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа пшоняна – 1 склянка
- Молоко – 1 л
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 60 гр.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
1. Пшоняну крупу перебираємо і промиваємо кілька разів до тих пір, поки рідина не стане прозорою. Відкидаємо на сито.
2. Далі кип’ятимо в каструлі один літр молока і розчиняємо в ньому цукор з дрібкою солі.
3. Опускаємо в гаряче молоко, підготовлену і промиту пшоняну крупу.
4. Варимо кашу на тихому вогні близько 15-20 хвилин. Періодично знімаємо пінку і розмішуємо вміст. Важливо не допустити пригорання і повного википання молока.
5. Розкладаємо готову рідку пшоняну кашу по тарілках, доповнюємо шматочками вершкового масла і ставимо на стіл. Пробуйте!
Молочна каша з пшоняної крупи в горщику в духовці
Цікава ідея для приготування молочної пшоняної каші в горщику в духовці. Продукт вийде наваристим, поживним і неймовірно ароматним. Подавайте частування до сніданку чи обіду.
Час готування: 1 год
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Крупа пшоняна – 120 гр.
- Молоко – 300 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Пшоняну крупу заливаємо водою. Спливли крупинки викидаємо, а решта гарненько промиваємо.
2. Нагріваємо молоко і розчиняємо у ній сіль з цукром.
3. Промиту кашу укладаємо в горщик. Заливаємо її теплим молоком і доповнюємо невеликим шматком вершкового масла.
4. Ставимо горщик в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо страву 50 хвилин. Накриваємо кришкою тільки в останні 20 хвилин.
5. Готову кашу перекладаємо на тарілку, розмішуємо і подаємо до столу. Можна пробувати.
Каша з пшоняної крупи на молоці та воді — пропорції
Ніжну і наваристу пшоняну кашу можна приготувати на воді і молоці. Простий рецепт стане незамінним рішенням для сімейного сніданку. Оцініть домашню кулінарну ідею!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Крупа пшоняна – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Молоко – 1 склянка
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі інгредієнти за списком.
2. Крупу промиваємо кілька разів до прозорості води. Спливли крупинки необхідно викинути.
3. Каструлю, в якій будемо варити кашу, старанно обмазуємо вершковим маслом.
4. Додаємо сюди підготовлену крупу.
5. Заливаємо продукт водою і посипаємо його сіллю з цукром.
6. Готуємо до випаровування води, потім вливаємо гаряче молоко і варимо на слабкому вогні ще 10 хвилин.
7. Ароматна навариста пшоняна каша готова. Ділите її на порції і пригощайтеся!
Розсипчаста пшоняна каша на молоці з маслом
Молочну пшоняну кашу можна зробити розсипчастою. Це додасть страві ще більшу привабливість. Щоб частування вийшло ідеальним, використовуйте перевірений домашній рецепт.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Крупа пшоняна – 250 гр.
- Молоко – 350 мл
- Вода – 200 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування каші.
2. Промиваємо пшоняну крупу до прозорості води кілька разів. Спливли крупинки слід викинути.
3. Промитий інгредієнт заливаємо молоком, доводимо до кипіння і після варимо близько 10 хвилин на помірному вогні.
4. Посипаємо частування сіллю і цукром, заливаємо теплою водою. Готуємо ще 10-15 хвилин. Періодично знімаємо піну і акуратно розмішуємо вміст.
5. Ділимо готову розсипчасту кашу на порції, доповнюємо вершковим маслом і подаємо до столу. Можна пробувати!
Солодка пшоняна каша на молоці з цукром
Солодка молочна каша з пшона – смачне і ситне рішення для домашнього сніданку або перекусу. Страва ідеально підходить для дитячої кухні. Можна подавати з вершковим маслом або сухофруктами.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Крупа пшоняна – 250 гр.
- Молоко – 500 мл
- Вода – 500 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 60 гр.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів.
2. В підходящу каструлю вливаємо воду і молоко.
3. Закрити посуд кришкою і даємо вмісту закипіти.
4. Крупу висипаємо на дрібне сито і ретельно промиваємо під проточною водою.
5. Опускаємо пшоняну крупу в гаряче молоко.
6. Перемішуємо, посипаємо сіллю, цукром і закриваємо кришкою.
7. Готуємо на тихому вогні близько 20 хвилин.
8. Після готовності пшона вимикаємо плиту.
9. Накриваємо заготівлю кришкою, закутуємо в рушник і наполягаємо ще 10-20 хвилин.
10. Розмішуємо кашу і викладаємо на порційні тарілки.
Простий і смачний рецепт пшоняної каші з родзинками на молоці
Солодку молочну кашу з пшона можна доповнити родзинками. Така страва стане повноцінним рішенням для сімейного сніданку. Яскравий смак і аромат оцінять дорослі і діти.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Крупа пшоняна – 250 гр.
- Молоко – 3 склянки
- Родзинки – 30 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимиваємо пшоняну крупу кілька разів в холодній воді. При необхідності перебираємо продукт.
2. Підготовлену крупу перекладаємо в каструлю або в чашу мультиварки. Засипаємо сіллю і цукром.
3. Доповнюємо інгредієнти промитими родзинками.
4. Заливаємо потрібною кількістю молока. Готуємо в мультиварці 45 хвилин або на плиті 25 хвилин.
5. Готову кашу доповнюємо вершковим маслом і акуратно перемішуємо.
6. Розкладаємо частування по порційних тарілках і угощаемся!
Неймовірно смачна пшоняна каша на кокосовому молоці
Неймовірно смачна домашня ідея для приготування пшоняної каші – на кокосовому молоці. Страва порадує прихильників рослинної кухні. Оцініть поживні властивості частування і яскравий аромат.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Крупа пшоняна – 100 гр.
- Молоко кокосове – 200 мл
- Вода – 300 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку відміряємо потрібну кількість холодної води. Переливаємо його в каструлю і доводимо до кипіння.
2. Далі перебираємо і пшоняну крупу промиваємо. Опускаємо її в каструлю з гарячою водою.
3. Варимо масу близько 20 хвилин до випаровування рідини. Вогонь робимо помірним.
4. Додаємо сіль з цукром і вливаємо заздалегідь прогріту кокосове молоко. Продовжуємо готувати ще 10 хвилин на тихому вогні.
5. Готову пшоняну кашу розмішуємо і розкладаємо по тарілках. Доповнюємо частування вершковим маслом і ставимо на стіл.