Пшоняна каша на молоці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пшоняна каша на молоці може бути гарніром або повноцінним стравою для сніданку. Приготування крупи на молоці зробить її більш ніжною і ароматною. Частування доповнюють вершковим маслом, родзинками та іншими продуктами за смаком. Використовуйте підбірку з 10 простих домашніх рецептів з покроковим описом.

Як зварити пшоняну кашу на молоці у каструлі?

Молочна пшоняна каша виходить дуже ніжною і поживною. Готуйте її для сімейного сніданку. Частування може бути солодкою або підсоленим. Залежить від ваших уподобань.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пшоно 200 гр.
  • Молоко коров’яче 400 мл
  • Вода 400 мл
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Масло вершкове 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Щоб зварити пшоняну кашу на молоці, підготуємо необхідні продукти.
  2. Пшоняну крупу промиваємо під проточною водою кілька разів.
  3. Крупа буде готова до варінні, коли вода від неї буде повністю прозорою.
  4. Відкидаємо продукт на друшляк.
  5. Викладаємо в каструлю і заливаємо водою.
  6. Доводимо масу до кипіння і в процесі знімаємо піну.
  7. Готуємо, поки не випарується вся вода.
  8. Далі перемішуємо масу і заливаємо його молоком.
  9. Додаємо сіль і цукор. Варимо близько 20 хвилин.
  10. Періодично помішуємо вміст.
  11. В кінці додаємо вершкове масло.
  12. Знову розмішуємо масу.
  13. Розкладаємо готову пшоняну кашу по тарілках і подаємо до столу!

Пшоняна каша на молоці в мультиварці

Приготувати наваристу пшоняну кашу на молоці можна в мультиварці. Вам не доведеться контролювати кулінарний процес, завдяки чому ви заощадите час. Спробуйте простий домашній рецепт.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 100 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Молоко – 2,5 склянки
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти.

2. Перебираємо крупу і промиваємо її в теплій воді.

3. Далі основний інгредієнт кладемо в чашу мультиварки. Заливаємо його молоком, доповнюємо сіллю, цукром і вершковим маслом.

4. Включаємо режим «каша» і готуємо страву протягом 1 години.

5. Через час, перемішуємо готовий продукт і розкладаємо його по порційних тарілках. Подавати можна з вершковим маслом або іншими доповненнями за смаком.

Як приготувати пшоняна каша на молоці з гарбузом?

Смачну солодку пшоняну кашу можна приготувати на молоці з додаванням гарбуза. Яскраве поживна страва підходить для дитячого меню. Подавайте його до сімейного сніданку.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Крупа пшоняна – 80 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Промиваємо і очищаємо від шкірки гарбуз, після нарізаємо її кубиками середнього розміру і перекладаємо в каструлю з невеликою кількістю води.

2. Варимо шматочки гарбуза близько 5 хвилин додаємо до неї заздалегідь промиту під холодною водою крупу.

3. Тримаємо масу на вогні 10 хвилин.

4. Вливаємо молоко і продовжуємо готувати на невеликому вогні.

5. Додаємо цукор і щіпку солі. Варимо до готовності ще 10 хвилин.

6. Готову пшоняну кашу з гарбузом розмішуємо і ділимо на порції. Можна подавати до столу.

Рідка пшоняна каша на 1 літр молока в каструлі на плиті

Ніжна рідка пшоняна каша – яскрава і смачна ідея для сніданку в колі сім’ї. Частування сподобається як дорослим, так і дітям. Використовуйте простий домашній рецепт на 1 літр молока.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 1 склянка
  • Молоко – 1 л
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 60 гр.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

1. Пшоняну крупу перебираємо і промиваємо кілька разів до тих пір, поки рідина не стане прозорою. Відкидаємо на сито.

2. Далі кип’ятимо в каструлі один літр молока і розчиняємо в ньому цукор з дрібкою солі.

3. Опускаємо в гаряче молоко, підготовлену і промиту пшоняну крупу.

4. Варимо кашу на тихому вогні близько 15-20 хвилин. Періодично знімаємо пінку і розмішуємо вміст. Важливо не допустити пригорання і повного википання молока.

5. Розкладаємо готову рідку пшоняну кашу по тарілках, доповнюємо шматочками вершкового масла і ставимо на стіл. Пробуйте!

Молочна каша з пшоняної крупи в горщику в духовці

Цікава ідея для приготування молочної пшоняної каші в горщику в духовці. Продукт вийде наваристим, поживним і неймовірно ароматним. Подавайте частування до сніданку чи обіду.

Час готування: 1 год

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Крупа пшоняна – 120 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Пшоняну крупу заливаємо водою. Спливли крупинки викидаємо, а решта гарненько промиваємо.

2. Нагріваємо молоко і розчиняємо у ній сіль з цукром.

3. Промиту кашу укладаємо в горщик. Заливаємо її теплим молоком і доповнюємо невеликим шматком вершкового масла.

4. Ставимо горщик в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо страву 50 хвилин. Накриваємо кришкою тільки в останні 20 хвилин.

5. Готову кашу перекладаємо на тарілку, розмішуємо і подаємо до столу. Можна пробувати.

Каша з пшоняної крупи на молоці та воді — пропорції

Ніжну і наваристу пшоняну кашу можна приготувати на воді і молоці. Простий рецепт стане незамінним рішенням для сімейного сніданку. Оцініть домашню кулінарну ідею!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Крупа пшоняна – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі інгредієнти за списком.

2. Крупу промиваємо кілька разів до прозорості води. Спливли крупинки необхідно викинути.

3. Каструлю, в якій будемо варити кашу, старанно обмазуємо вершковим маслом.

4. Додаємо сюди підготовлену крупу.

5. Заливаємо продукт водою і посипаємо його сіллю з цукром.

6. Готуємо до випаровування води, потім вливаємо гаряче молоко і варимо на слабкому вогні ще 10 хвилин.

7. Ароматна навариста пшоняна каша готова. Ділите її на порції і пригощайтеся!

Розсипчаста пшоняна каша на молоці з маслом

Молочну пшоняну кашу можна зробити розсипчастою. Це додасть страві ще більшу привабливість. Щоб частування вийшло ідеальним, використовуйте перевірений домашній рецепт.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Крупа пшоняна – 250 гр.
  • Молоко – 350 мл
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування каші.

2. Промиваємо пшоняну крупу до прозорості води кілька разів. Спливли крупинки слід викинути.

3. Промитий інгредієнт заливаємо молоком, доводимо до кипіння і після варимо близько 10 хвилин на помірному вогні.

4. Посипаємо частування сіллю і цукром, заливаємо теплою водою. Готуємо ще 10-15 хвилин. Періодично знімаємо піну і акуратно розмішуємо вміст.

5. Ділимо готову розсипчасту кашу на порції, доповнюємо вершковим маслом і подаємо до столу. Можна пробувати!

Солодка пшоняна каша на молоці з цукром

Солодка молочна каша з пшона – смачне і ситне рішення для домашнього сніданку або перекусу. Страва ідеально підходить для дитячої кухні. Можна подавати з вершковим маслом або сухофруктами.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Крупа пшоняна – 250 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 60 гр.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів.

2. В підходящу каструлю вливаємо воду і молоко.

3. Закрити посуд кришкою і даємо вмісту закипіти.

4. Крупу висипаємо на дрібне сито і ретельно промиваємо під проточною водою.

5. Опускаємо пшоняну крупу в гаряче молоко.

6. Перемішуємо, посипаємо сіллю, цукром і закриваємо кришкою.

7. Готуємо на тихому вогні близько 20 хвилин.

8. Після готовності пшона вимикаємо плиту.

9. Накриваємо заготівлю кришкою, закутуємо в рушник і наполягаємо ще 10-20 хвилин.

10. Розмішуємо кашу і викладаємо на порційні тарілки.

Простий і смачний рецепт пшоняної каші з родзинками на молоці

Солодку молочну кашу з пшона можна доповнити родзинками. Така страва стане повноцінним рішенням для сімейного сніданку. Яскравий смак і аромат оцінять дорослі і діти.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Крупа пшоняна – 250 гр.
  • Молоко – 3 склянки
  • Родзинки – 30 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимиваємо пшоняну крупу кілька разів в холодній воді. При необхідності перебираємо продукт.

2. Підготовлену крупу перекладаємо в каструлю або в чашу мультиварки. Засипаємо сіллю і цукром.

3. Доповнюємо інгредієнти промитими родзинками.

4. Заливаємо потрібною кількістю молока. Готуємо в мультиварці 45 хвилин або на плиті 25 хвилин.

5. Готову кашу доповнюємо вершковим маслом і акуратно перемішуємо.

6. Розкладаємо частування по порційних тарілках і угощаемся!

Неймовірно смачна пшоняна каша на кокосовому молоці

Неймовірно смачна домашня ідея для приготування пшоняної каші – на кокосовому молоці. Страва порадує прихильників рослинної кухні. Оцініть поживні властивості частування і яскравий аромат.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Крупа пшоняна – 100 гр.
  • Молоко кокосове – 200 мл
  • Вода – 300 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку відміряємо потрібну кількість холодної води. Переливаємо його в каструлю і доводимо до кипіння.

2. Далі перебираємо і пшоняну крупу промиваємо. Опускаємо її в каструлю з гарячою водою.

3. Варимо масу близько 20 хвилин до випаровування рідини. Вогонь робимо помірним.

4. Додаємо сіль з цукром і вливаємо заздалегідь прогріту кокосове молоко. Продовжуємо готувати ще 10 хвилин на тихому вогні.

5. Готову пшоняну кашу розмішуємо і розкладаємо по тарілках. Доповнюємо частування вершковим маслом і ставимо на стіл.