Пшоняна каша на молоці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пшоняна каша на молоці може бути гарніром або повноцінним стравою для сніданку. Приготування крупи на молоці зробить її більш ніжною і ароматною. Частування доповнюють вершковим маслом, родзинками та іншими продуктами за смаком. Використовуйте підбірку з 10 простих домашніх рецептів з покроковим описом.

Як зварити пшоняну кашу на молоці у каструлі?

Молочна пшоняна каша виходить дуже ніжною і поживною. Готуйте її для сімейного сніданку. Частування може бути солодкою або підсоленим. Залежить від ваших уподобань.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Пшоно 200 гр.
  • Молоко коров’яче 400 мл
  • Вода 400 мл
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Масло вершкове 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Щоб зварити пшоняну кашу на молоці, підготуємо необхідні продукти.
  2. Пшоняну крупу промиваємо під проточною водою кілька разів.
  3. Крупа буде готова до варінні, коли вода від неї буде повністю прозорою.
  4. Відкидаємо продукт на друшляк.
  5. Викладаємо в каструлю і заливаємо водою.
  6. Доводимо масу до кипіння і в процесі знімаємо піну.
  7. Готуємо, поки не випарується вся вода.
  8. Далі перемішуємо масу і заливаємо його молоком.
  9. Додаємо сіль і цукор. Варимо близько 20 хвилин.
  10. Періодично помішуємо вміст.
  11. В кінці додаємо вершкове масло.
  12. Знову розмішуємо масу.
  13. Розкладаємо готову пшоняну кашу по тарілках і подаємо до столу!