Полента – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Полента – це традиційне блюдо італійської кухні, для приготування якого вам потрібно кукурудзяна крупа або борошно. Цю страву можна подати, як до повсякденного вечері або ж доповнити грибами, сиром або гарбузом і здивувати гостей. Полента володіє чудовими смаковими характеристиками і неперевершеним ароматом, який неможливо переплутати з чимось іншим. Якщо ви ніколи не пробували це страва, то обов’язково оберете один із рецептів та подаруйте собі гастрономічне задоволення!

Полента – класичний рецепт приготування

Полента – це класика, яку крім Італії, можна скуштувати і в своєму будинку, тому як всі компоненти можна запросто придбати в найближчому супермаркеті. Для приготування нам знадобиться глибока і товстостінна сковорода, швидше нагадує казан, а також дерев’яна обробна дошка.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кукурудзяна крупа 105 гр.
  • Мука кукурудзяна 90 гр.
  • Вода 1.8 л.
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Першим ділом відміряємо потрібну кількість сухих і рідких компонентів за допомогою кухонних грамових ваг.
  2. Заливаємо воду у вогнетривку форму і доводимо до кипіння, підсолюємо.
  3. Всипаємо крупу і проварюємо протягом 5 хвилин.
  4. При постійному помішуванні, не поспішаючи, всипаємо борошно і закрийте посуд кришкою на 60-120 секунд.
  5. Після, знімаємо кришку і засікаємо 20 хвилин: весь цей час готуємо поленту на сильному полум’я при активній роботі лопаткою від країв до центру.
  6. У момент, коли маса загусла – зменшуємо нагрівання до середнього і утрамбовуємо поверхню, надаючи рівну форму.
  7. Прибираємо страва з конфорки і протикаємо лопаткою, відокремлюючи від стінок і дна. Остуджуємо 5-10 хвилин і накриваємо рівною дерев’яною дошкою.
  8. Тримаючись за дошку, акуратно перевертаємо жароміцну ємність.
  9. Видаляємо підгорілу скоринку.
  10. І подаємо до столу, нарізаючи ниткою. Приємного апетиту!