Молочна каша з геркулесу – пропорції молока і крупи, 7 рецептів з покроковими фото

Геркулесова каша – джерело корисних мікроелементів та енергії для початку дня. Тому так часто ми готуємо цю кашу саме до сніданку. Особливо смачною геркулесова каша виходить на молоці. Щоб ви самі змогли зварити молочну геркулесову кашу, ми підібрали 7 відмінних рецептів.

Геркулесову кашу на молоці в каструлі — пропорції

Геркулесові пластівці – один з небагатьох продуктів, який здатний тривалий час підтримувати запас енергії в організмі для активної роботи. Це обумовлено складними вуглеводами, якими багаті пластівці. Смачна молочна геркулесова каша відмінно підійде для сніданку перед насиченим днем.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Геркулес 1 склянка
  • Молоко коров’яче 1 л
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Ягоди 1 ч. л.
  • Банан ¼ шт.
  • Горіхи за смаком
  • Мед за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати молочну кашу з геркулесу з правильними пропорціями молока і крупи? У каструлю влийте молоко, поставте на вогонь.
  2. Коли молоко закипить, всипте в каструлю пластівці.
  3. Далі всипте цукор, перемішайте і варіть кашу на повільному вогні 5-20 хвилин, залежно від рекомендацій, зазначених на упаковці.
  4. Потім накрийте каструлю кришкою, вимкнути плиту і дайте каші настоятися 5-7 хвилин.
  5. В кашу додайте ягоди, банани, горіхи і мед за смаком. Смачне початок дня вам забезпечено.

Приємного апетиту!

Геркулесова каша на молоці в мультиварці Редмонд

Каша з геркулесових пластівців, приготована в мультиварці – поживне і смачне блюдо. Готувати її неймовірно просто, точніше мультиварка Редмонд приготує кашу за вас.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Пластівці геркулесові – 1 склянка
  • Молоко – 2 склянки
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Підготуйте і відміряйте всі необхідні інгредієнти для приготування геркулесову каші.

2. У чашу мультиварки всипте пластівці.

3. Далі влийте молоко, перемішайте.

4. Всипте сіль і цукор, покладіть вершкове масло. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Каша» на 15 хвилин.

5. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, перемішайте кашу і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Геркулесова каша на молоці та воді — пропорції

По суті, варити геркулесову кашу на молоці або на суміші води і молока – це майже одне і те ж. У процесі варіння википає рідина, а молочний смак зберігається. Геркулесова каша в обох випадках буде смачною і наваристою.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Пластівці геркулесові – 0,5 склянки
  • Вода – 1,5 склянки
  • Молоко – 1 склянка
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • масло – за смаком.
  • Банан – за смаком.
  • Ізюм – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю з товстим дном всипте пластівці, промийте їх проточною водою. Потім додайте сіль і влийте півтори склянки води. Поставте каструлю на вогонь.

2. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімального, накрийте каструлю кришкою і варіть кашу близько 10-12 хвилин, періодично помішуючи.

3. Після цього влийте молоко і знову доведіть кашу до кипіння, варіть 2-4 хвилини, поки каша не стане густою. Потім вимкніть вогонь і додайте вершкове масло, накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися каші ще 5 хвилин.

4. Ізюм промийте гарячою водою, банан наріжте часточками.

5. Розкладіть кашу по тарілках, додайте родзинки і банан. Геркулесова каша готова.

Приємного апетиту!

Смачна геркулесова каша на молоці з яблуком

Молочна геркулесова каша – страва найчастіше солодке. Дуже гармонійно її доповнюють різні фрукти, ягоди та сухофрукти. По цьому рецепту ви зможете приготувати чудову геркулесову кашу з яблуком.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яблука – 3 шт.
  • Пластівці геркулесові – 175 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Насіння – 50 гр.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні продукти за списком.

2. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

3. До яблук додайте геркулесові пластівці, цукор, розпушувач для тіста, насіння і корицю.

4. Окремо в мисці змішайте яйце і молоко.

5. Потім змішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

6. Форму для випічки застелити пергаментом, викладіть тісто і розрівняти його.

7. Випікайте кашу в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин.

8. Кашу вийміть з форми і подавайте до столу. За бажанням, можна кашу полити медом.

Приємного апетиту!

Як зварити кашу з геркулесу на молоці з гарбузом?

Гарбуз – дуже смачний овоч, вона виділяється своїм ароматом і солодкістю серед інших овочів. Дуже часто її додають в каші, зварені на молоці. Страви отримують яскравий зовнішній вигляд і натуральну солодкість без додаткових добавок.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Гарбуз – 100 гр.
  • Пластівці геркулесові – 80 гр.
  • Кориця – 0,2 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Молоко – 300 мл
  • масло – за смаком.

Процес приготування:

1. М’якоть гарбуза наріжте кубиками, викладіть в каструлю і залийте невеликою кількістю води.

2. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, потім додайте геркулесові пластівці.

3. Варіть кашу на повільному вогні, поки рідина майже повністю не википить, посоліть.

4. Після цього влийте молоко, перемішайте і продовжуйте варити до м’якості гарбуза.

5. Коли гарбуз стане м’якою, можна розім’яти її лопаткою. Заправте кашу вершковим маслом і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт геркулесову кашу на молоці з бананом

Геркулесова каша і банан – дуже смачне поєднання, яке подобається дорослим і дітям. Можна ласувати таким блюдом з ранку або готувати його на полуденок. Блюдо просте і швидке – а що ще потрібно для ідеального рецепту.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Пластівці геркулесові – 0,5 склянки
  • Молоко – 1,5 склянки
  • Цукор – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Банан – 1 шт.
  • Горіхи – за смаком.
  • Стружка кокосова – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Мак кондитерський – за смаком.

Процес приготування:

1. Відміряйте необхідну кількість продуктів для геркулесову каші.

2. Всипте В каструлю пластівці.

3. Влийте в каструлю тепле молоко.

4. Додайте цукор, поставте каструлю на вогонь і варіть кашу 12-15 хвилин на невеликому вогні.

5. З банана зніміть шкірку і наріжте його скибочками.

6. У готову геркулесову кашу додайте вершкове масло.

7. Викладіть в тарілку банани.

8. Посипте кашу горіхами, маком і кокосовою стружкою, страва готова.

Приємного апетиту!

Молочна геркулесова каша з родзинками

Геркулесова каша на молоці з ароматним родзинками здатна здорово урізноманітнити ваш щоденний раціон. Каша виходить досить солодкою і наваристою. Навіть невеликою порцією можна добре наїстися.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Геркулес – 60 гр.
  • Молоко – 400 мл
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ізюм – 40 гр.
  • Горіхи волоські – 30 гр.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні інгредієнти за списком.

2. У каструлю влийте молоко, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього всипте пластівці, посоліть, перемішайте і варіть на повільному вогні 5-10 хвилин.

3. Ізюм промийте теплою водою. Горіхи порубаєте ножем.

4. Додайте в геркулесову кашу родзинки і горіхи, перемішайте.

5. Кашу розкладіть по тарілках і подавайте разом з медом до столу. Мед додавайте безпосередньо в тарілку.

Приємного апетиту!