Рис в мультиварці – 10 рецептів, як зварити розсипчастий рис в мультиварці

Рис в мультиварці – це крупа, яка стане для вас і ваших домочадців ідеальним гарніром до будь-якої м’ясної страви або рибі. А також, з рису ви можете запросто приготувати солодку кашу, яка не буде вимагати ніяких доповнень, адже вона хороша, і сама по собі! У цій статті ви дізнаєтеся, в яких пропорціях і протягом якого часу готувати рис, а також які особливості мають різні сорти рису: довгозерний, круглозерний і т. д.

Як зварити розсипчастий рис на воді в мультиварці на гарнір?

Як зварити розсипчастий рис на воді в мультиварці на гарнір? Якщо ви перепробували величезна кількість способів приготування цієї корисної і смачної крупи, але вона все одно виходить більше схожою на кашу, то цей рецепт безумовно для вас, адже все геніальне – просто!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Рис білий-1 склянка
  • Вода 400 мл
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Розсипчастий рис в мультиварці готується дуже просто. Готуємо продуктовий набір.
  2. Крупу висипаємо в сито і ретельно промиваємо.
  3. Запускаємо програму «Смаження» і виливаємо в чашу рослинну олію, розігріваємо його. Висипаємо рис, і протягом декількох хвилин обсмажуємо його при частому помішуванні.
  4. Заливаємо основний компонент водою і підсолюємо, закриваємо кришкою.
  5. Перемикаємо мультиварку в режим «Плов» або «Рис» і встановлюємо на таймері 20 хвилин.
  6. Після звукового сигналу, залишаємо рис на підігріві ще на 10-15 хвилин, відкриваємо кришку тільки після закінчення часу.
  7. Апетитний гарнір розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!