Рис в мультиварці – 10 рецептів, як зварити розсипчастий рис в мультиварці

Рис з куркою в мультиварці

Рис з куркою в мультиварці, доповнений овочами, можна сміливо назвати «ледачим пловом», так як склад цих страв практично ідентичний. Проте, в цьому рецепті нам не потрібні пікантні спеції, барбарис і часник, але приготувавши цю страву один раз, воно впишеться у ваш звичний раціон!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Рис – 1 склянка
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Соус томатний – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і обполіскуємо овочі, нарізаємо невеликими шматочками довільної форми. Цибулю з морквою пасеруємо на розігрітому рослинному маслі (Програма «Смаження»).

Крок 2. Паралельно зачищаємо куряче філе від плівок і прожилок, ріжемо на шматочки.

Крок 3. Відправляємо курку до овочів, перемішуємо.

Крок 4. Через 5-7 хвилин, доповнюємо складу промитим рисом.

Крок 5. Доповнюємо компоненти томатним соусом, сіллю, чорним перцем і водою.

Крок 6. Закриваємо чашу кришкою і запускаємо програму «рис» на 15 хвилин.

Крок 7. Ситне і ароматна страва сервіруємо і запрошуємо родину до столу. Приємного апетиту!