Рисова каша на молоці класична – 10 смачних рецептів приготування з фото покроково

Рисова каша на молоці — простий і швидкий варіант страви на сніданок. На нашому сайті ви знайдете 10 смачних рецептів рисової каші. Кожен рецепт забезпечений покроковими фото, щоб господиня було легше орієнтуватися і варити по-справжньому смачну кашу, яку можна їсти на сніданок або будь-який інший прийом їжі. Знають господині варять молочну рисову кашу з круглого рису: вважається, що саме такий сорт найкраще розпарюється, надаючи каші необхідну в’язкість. Однак ви можете зварити будь рис за нашими рецептами, пам’ятаючи, що неочищені рисові зерна довго варяться і їх найкраще попередньо замочувати у холодній воді на кілька годин.

Класичний рецепт рисової каші на плиті в каструлі

За класичним рецептом молочну рисову кашу готують у багатьох країнах світу, а їдять її найчастіше на сніданок. Якщо вам подобається така нехитра, але дуже поживна страва, варіть її вранці або ввечері, щоб потім розігріти кашку за лічені хвилини в мікрохвильовій печі або на плиті. Поліпшити, досить нейтральний смак рисової каші можна, якщо заправити її маслом, додати горішки, ягоди, варення або фрукти.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Рис круглозерний 1 склянку
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Молоко коров’яче 1.5 склянки
  • Вода-1.5 склянки
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Горіхи за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити рисову кашу на молоці за класичним рецептом? Промийте рис в проточній воді, щоб вода стала повністю прозорою.
  2. Чисту воду закип’ятіть, додайте рис і варіть, поки вода повністю не випарується.
  3. Поки рис вариться, періодично помішуйте, інакше крупа обов’язково пристане до каструлі.
  4. Молоко додайте в кашу і варіть, поки каша не приготується остаточно. Стежте, щоб молоко не втекло, помішуючи вміст каструльки. За кілька хвилин до готовності підсолити кашу і додайте цукор.
  5. Коли рисова молочна каша звариться, додайте в каструлю масло і настоюйте кашу під кришкою кілька хвилин, щоб вона стала смачніше, та й зайва рідина буде вбиратися в рисові зернятка.
  6. Кашу в тарілці можна присипати горіховою сумішшю або насінням гарбуза за вашим бажанням.

Приємного апетиту!