Геркулесова каша – найвідоміша каша і дуже корисний сніданок для всієї родини. Рецептів приготування каші багато і відрізняються вони як способами приготування, так і пропорцією інгредієнтів. Геркулесову кашу добре доповнюють вершкове масло, свіжі ягоди і сухофрукти, що створює нові відтінки смаку. Одні люблять її за в’язку і ніжну консистенцію, а інші – за варіативність приготування. Ми зібрали 10 рецептів смачної геркулесову каші в одній статті.
Як зварити геркулесову кашу на молоці у каструлі?
Поживна і корисна геркулесова каша – прекрасне рішення для сніданку для дорослих і дітей. Найголовнішою її позитивною рисою є те, що при своїй низькій калорійності, вона дуже ситна.
Інгредієнти на
1 порц.
- Молоко коров’яче 200 мл
- Сіль за смаком
- Масло вершкове 15 гр.
- Геркулес 2.5 ст. л.
- Цукор-пісок ½ ст. л.
Процес приготування:
- Як зварити смачну геркулесову кашу? У каструлю з товстим дном влийте молоко.
- Доведіть молоко до кипіння, всипте пластівці.
- Змішайте інгредієнти і варіть кашу на середньому вогні.
- Додайте в кашу сіль і цукор, перемішайте.
- Доведіть кашу до кипіння, зменшіть вогонь і варіть геркулес від 3 до 20 хвилин, в залежності від інструкції, зазначеної на упаковці. Потім накрийте каструлю кришкою і залиште на 5-7 хвилин.
- Заправте геркулесову кашу вершковим маслом і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Геркулесова каша на воді в каструлі на плиті
Легка, корисна і поживна геркулесова каша на воді може бути чудовим сніданком, так і прекрасно підійде як гарнір до м’ясних страв. Додавати в кашу цукор або сіль – вирішувати вам.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Пластівці геркулесові – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 40 гр.
Процес приготування:
1. Відміряйте необхідну кількість пластівців, перевірте їх на наявність домішок і сміття.
2. У каструлю влийте воду і посоліть її, доведіть до кипіння. Як тільки вода закипить, всипте пластівці.
3. Перемішайте кашу і варіть 15-20 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте цукор.
4. Добре перемішайте кашу, щоб цукор повністю розчинився.
5. У гарячу кашу додайте вершкове масло, перемішайте, накрийте каструлю кришкою і залиште на 5-10 хвилин.
6. Після цього геркулесову кашу можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Геркулесова каша на молоці в мультиварці Редмонд
Почніть свій день з корисною і смачною геркулесову кашу. Таке блюдо зарядить вас енергією для продуктивного початку дня. Щоб спростити процес приготування, можна скористатися мультиварка.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Геркулес – 1 склянка
- Молоко – 4 склянки
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, щоб каша не пригоріла.
2. Всипте в чашу геркулесові пластівці.
3. Потім влийте молоко, всипте сіль і цукор.
4. Закрийте кришку мультиварки і виберіть режим «Молочна каша», триває програма 60 хвилин.
5. Після звукового сигналу відкрийте мультиварку, перемішайте кашу і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати геркулесову кашу на воді в мультиварці?
Швидка і корисна каша при мінімальних витратах сил. В мультиварці геркулес виходить густим і смачним навіть на воді. Подавати кашу з вершковим маслом, медом і сухофруктами.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Пластівці геркулесові – 1,5 склянки
- Вода – 3,5 склянки
- Масло вершкове – за смаком.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Відміряйте необхідну кількість геркулесових пластівців.
2. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом.
3. Всипте в чашу пластівці, влийте воду і додайте сіль і цукор. Перемішайте інгредієнти силіконової лопаткою, закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Каша на воді».
4. Після звукового сигналу, який сповіщає про закінчення програми, відкрийте кришку мультиварки і перемішайте кашу.
5. Подавайте геркулесову кашу на стіл, заправивши її вершковим маслом. Також у кашу можна додати горіхи або сухофрукти.
Приємного апетиту!
Простий рецепт геркулесову кашу на воді і молоці
Вівсяна каша з цільної крупи дуже корисна, але готувати її дуже довго. Тому багато хто віддає перевагу не менш смачного і корисного варіанту, геркулесовым пластівців. Варити геркулесову кашу можна на молоці, воді або їх суміші.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Геркулес – 2 склянки
- Молоко – 3 склянки
- Вода – 3 склянки
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні інгредієнти за списком.
2. У каструлю влийте молоко і воду, доведіть суміш до кипіння.
3. У киплячу молочну масу всипте геркулесові пластівці, перемішайте вміст каструлі ложкою.
4. Далі додайте в кашу сіль і цукор, ще раз добре перемішайте.
5. Варіть кашу при невеликому кипінні від 5 до 20 хвилин, залежно від того часу, який зазначено на упаковці пластівців. Якщо в кінці варіння каша буде здаватися занадто рідкою, прикрийте каструлю кришкою і дайте настоятися каші 5-10 хвилин.
6. Додайте в геркулесову кашу вершкове масло і можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування каші з геркулесу з яблуком
Незважаючи на те, що геркулесова каша дуже проста у приготуванні, вона цінується за свої поживні і корисні властивості. Якщо приготувати і подати геркулесову кашу з яблуком на сніданок, то ви порадуєте себе солодким смачним блюдом і зарядитесь енергією і силами для продуктивного дня.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Пластівці геркулесові – 150 гр.
- Сік яблучний – 400 мл
- Молоко – 400 мл
- Цукор – 50 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Кориця мелена – 0,5 ч. л.
- Вершки 10 % – 70 мл
Процес приготування:
1. Всипте В каструлю пластівці, цукор, влити яблучний сік і молоко, перемішайте. Поставте каструлю на середній вогонь.
2. Доведіть кашу до кипіння, постійно помішуючи. Потім зменшіть вогонь і варіть кашу ще 5 хвилин.
3. Зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою і залиште на 5-7 хвилин. За цей час каша загусне.
4. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте скибочками.
5. У кашу додайте яблука, корицю, вершки, перемішайте і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт каші з геркулесу з гарбузом
З допомогою цього рецепта ви доповніть свою кулінарну книгу ще одним смачним і корисним стравою. Геркулесову кашу з гарбузом можна готувати в будь-який час року, використовуючи свіжий і заморожений овоч.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Гарбуз – 2 склянки
- Вода – 3 склянки
- Геркулес – 1,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Гарбуз можна використовувати свіжу або заморожену. Наріжте м’якоть гарбуза невеликими кубиками.
2. У каструлю покладіть гарбуз, всипте цукор, перемішайте, додайте трохи води, щоб при варінні у вас вийшло щось на зразок сиропу. Варіть гарбуз на повільному вогні до м’якості.
3. В іншу каструлю всипте пластівці.
4. Додайте в каструлю гарячу воду, трохи солі і варіть кашу на невеликому вогні 10 хвилин, періодично помішуючи.
5. Після цього змішайте готову кашу і варений гарбуз, перемішайте.
6. Кашу подавайте з вершковим маслом. Якщо хочете більш яскравий смак, додайте трохи меду.
Приємного апетиту!
Дуже смачна каша з геркулесу з бананом
Геркулесова каша з бананом – чим не дієтичний десерт для дітей і дорослих. Крім того, ви можете приготувати це легке блюдо на сніданок і пізній вечеря – це корисно для травлення і каша добре засвоюється організмом.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2
Інгредієнти:
- Геркулес – 35 гр.
- Молоко кокосове – 300 мл
- Банан – 2 шт.
- Цукор – 40 гр.
- Вода – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Один банан очистіть від шкірки, наріжте великими шматками, викладіть в миску і розімніть вилкою.
2. В бананову масу всипте вівсяні пластівці, перемішайте.
3. Влийте в невелику каструлю кокосове молоко, поставте на вогонь і підігрійте, не доводячи до кипіння. Викладіть в каструлю геркулесово-бананову масу, перемішайте і залиште на 5 хвилин при кімнатній температурі.
4. Потім кашу розкладіть по невеликих формочках, і поставте їх у духовку, розігріту до 200 градусів, на 20-30 хвилин.
5. Другий банан наріжте часточками товщиною 8-10 міліметрів.
6. У сковороду всипте цукор, влийте оливкову олію і воду, доведіть суміш до кипіння. Потім викладіть на сковороду шматочки банана, смажте до золотистого кольору по 1-2 хвилини з кожного боку.
7. Додайте смажені банани в кашу і подавайте до столу. Перед такою подачею геркулесову каші, не встоїть ніхто.
Приємного апетиту!
Як зварити геркулесову кашу з родзинками?
Геркулесову кашу хоч раз, але пробував кожен. Хто-то без неї не починає жодне ранок, а хтось її терпіти не може. Ми пропонуємо дуже смачний рецепт геркулесову кашу. Завдяки йому у першому випадку, ви по – новому для себе відкриєте смак геркулеса, а в другому просто закохаєтеся в цю кашу.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 1-2.
Інгредієнти:
- Геркулес – 3 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Родзинки – 3 ст. л.
- Молоко – 1 склянка
- Вода – за смаком.
- Йогурт – для подачі.
- Кориця – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У миску всипте пластівці. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Додайте моркву до пластівців.
2. Залийте інгредієнти молоком.
3. Ізюм залийте окропом на 15 хвилин, потім промийте його проточною водою. Додайте родзинки до інших інгредієнтів і поставте заготовку на ніч у холодильник. Наполягати геркулес не обов’язково. Можна готувати відразу.
4. Вранці перекладіть заготовку в каструлю, влийте воду і поставте варитися.
5. Варіть кашу 15 хвилин від закипання на повільному вогні, в кінці додайте корицю.
6. Додайте в кашу йогурт і подавайте геркулес до столу.
Приємного апетиту!
Дуже смачний рецепт солодкої геркулесову кашу з медом
Приготувати геркулесову кашу простіше простого. Щоб отримати солодке, але натуральне блюдо, додайте в кашу мед. Таку кашу можна їсти навіть тим, хто сидить на дієті і вважає калорії.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Геркулес – 150 гр.
- Молоко – 500 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Горіхи волоські – 50 гр.
Процес приготування:
1. Каструлю поставте на вогонь і прогрійте.
2. У каструлю влийте молоко, підігрійте його.
3. Коли молоко почне закипати, всипте пластівці. Варіть кашу, періодично помішуючи, від 1 до 20 хвилин, залежно від інструкції, зазначеної на упаковці.
4. У готову кашу додайте мед.
5. Також всипте волоські горіхи і подавайте геркулесову кашу до столу.
Приємного апетиту!