Геркулесова каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Геркулесова каша – найвідоміша каша і дуже корисний сніданок для всієї родини. Рецептів приготування каші багато і відрізняються вони як способами приготування, так і пропорцією інгредієнтів. Геркулесову кашу добре доповнюють вершкове масло, свіжі ягоди і сухофрукти, що створює нові відтінки смаку. Одні люблять її за в’язку і ніжну консистенцію, а інші – за варіативність приготування. Ми зібрали 10 рецептів смачної геркулесову каші в одній статті.

Як зварити геркулесову кашу на молоці у каструлі?

Поживна і корисна геркулесова каша – прекрасне рішення для сніданку для дорослих і дітей. Найголовнішою її позитивною рисою є те, що при своїй низькій калорійності, вона дуже ситна.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 15 гр.
  • Геркулес 2.5 ст. л.
  • Цукор-пісок ½ ст. л.

Процес приготування:

  1. Як зварити смачну геркулесову кашу? У каструлю з товстим дном влийте молоко.
  2. Доведіть молоко до кипіння, всипте пластівці.
  3. Змішайте інгредієнти і варіть кашу на середньому вогні.
  4. Додайте в кашу сіль і цукор, перемішайте.
  5. Доведіть кашу до кипіння, зменшіть вогонь і варіть геркулес від 3 до 20 хвилин, в залежності від інструкції, зазначеної на упаковці. Потім накрийте каструлю кришкою і залиште на 5-7 хвилин.
  6. Заправте геркулесову кашу вершковим маслом і подавайте до столу.

Приємного апетиту!