Гречка з мясом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гречка з м’ясом – це дуже просте і смачне блюдо, на приготування якого йде зовсім небагато часу. У поєднанні з овочами воно виходить надзвичайно ароматним і насиченим. Пропонуємо вам 10 покрокових рецептів цієї страви.

Гречка з м’ясом на сковороді

На сковороді обсмажується свинина з цибулею і морквою. Далі туди засипається гречана крупа і все заливається водою. Рідина доводиться до кипіння, і страва гаситься 40 хвилин на маленькому вогні.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинина-350 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Гречка 1 склянка
  • Вода-2.5 склянки
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати гречку з м’ясом? Свинину добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, зрізаємо прожилки і нарізаємо шматочками середнього розміру.
  2. На сковороді розігріваємо рослинне масло. Відправляємо туди нарізану свинину і обсмажуємо її на максимальному вогні до золотистої скоринки. Далі зменшуємо вогонь і тушкуємо м’ясо, таким чином, протягом 15 хвилин.
  3. В цей час очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
  4. Морква також очищаємо і натираємо на крупній тертці.
  5. Відправляємо нарізані овочі в сковороду з м’ясом і обсмажуємо до м’якості.
  6. Тепер засипаємо до овочів з м’ясом гречану крупу і все перемішуємо.
  7. Заливаємо окропом, додаємо сіль, чорний перець за смаком і лавровий лист.
  8. Доводимо рідину до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімального і тушкуємо гречку з м’ясом протягом 40 хвилин, поки не випарується вся рідина.
  9. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжими овочами. Приємного апетиту!