Рисова каша – прекрасне і корисне блюдо, яке ідеально підходить в якості сніданку. У неї можна додати улюблені сухофрукти, ягоди, горіхи та інші добавки, які зроблять її ще смачніше. Пропонуємо вам 7 варіантів приготування цієї страви в мультиварці.
Рисова каша на молоці в мультиварці Редмонд
В мультиварку засипається рис, який заливається молоком. Далі туди додається сіль, цукор, вершкове масло, все перемішується і готується 20 хвилин на програмі «Молочна каша». Виходить ароматне і смачне блюдо для сніданока.
Інгредієнти на
2 порц.
- Рис круглозерний 125 гр.
- Молоко коров’яче 2 склянки
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Масло вершкове 30 гр.
Процес приготування:
- Як зварити рисову кашу на молоці в мультиварці? Для початку ретельно промиваємо рис під проточною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою. Потім відправляємо рис в чашу мультиварки.
- Заливаємо крупу двома склянками молока.
- Тепер додаємо туди 2 столові ложки цукрового піску, сіль і 30 грам вершкового масла. Все добре перемішуємо між собою.
- Тепер закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо програму «Молочна каша». Натискаємо «старт» і залишаємо кашу варитися на 35 хвилин. Готовність страви варто перевірити самостійно, так як деякі сорти рису можуть варитися повільніше.
- За необхідний час, відкриваємо кришку мультиварки, перемішуємо готову молочну кашу і розкладаємо її по тарілках. Подаємо страву до столу зі свіжими фруктами, джемами, горіхами, сухофруктами і ін. Приємного апетиту!
Молочно-рисова каша в мультиварці Поларіс
Промитий рис заливають молоком і водою. Потім до нього додається сіль, вершкове масло і все вариться на програмі «Молочна каша» протягом 45 хвилин. Після приготування в кашу додається мед, все перемішує і розкладається по тарілках.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Рис – 1 склянка
- Молоко – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Мед – 1-2 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно рисову крупу промиваємо під проточною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою. Далі пересипаємо рис в чашу мультиварки.
2. Заливаємо крупу склянкою води і трьома склянками молока. Їх кількість можна регулювати залежно від смакових уподобань.
3. Тепер додаємо в ємність мультиварки вершкове масло і щіпку солі. Все добре перемішуємо і встановлюємо на панелі завдань програму «Молочна каша». Таймер ставимо на 45 хвилин.
4. Після сигналу мультиварки, відкриваємо кришку, додаємо 1-2 столові ложки меду і все добре перемішуємо.
5. При бажанні можна дати готової каші постояти в закритій мультиварці мінімум 20 хвилин, щоб вона стала густішою і більш ніжною. Розкладаємо страву по тарілках і подаємо до столу разом з горіхами, варенням, фруктами і ін Приємного апетиту!
Рідка рисова каша на молоці в мультиварці Панасонік
Рис засипається в чашу мультиварки і заливається молоком. Далі туди додається цукровий пісок, сіль, вершкове масло і все перемішується. Потім включається режим «молочної каші» і все вариться до готовності. Виходить дуже смачне і наваристое блюдо, яке дуже порадує на сніданок.
Час готування: 1 ч. 5 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Рис круглий – 0.5 склянки
- Молоко – 2.5 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – ¼ ст. л.
Процес приготування:
1. Перед початком приготування ретельно рисову крупу промиваємо під проточною водою кілька разів, поки вона не стане прозорою. Тепер відправляємо рис в чашу мультиварки.
2. Заливаємо крупу двома з половиною склянки холодного молока.
3. Далі засипаємо туди дві столові ложки цукрового піску і чверть чайної ложки солі.
4. В кінці додаємо 30 грам вершкового масла і все акуратно перемішуємо з допомогою ложки.
5. Закриваємо кришку мультиварки і встановлюємо режим «Молочна каша». Блюдо буде готуватися протягом години, тому в цей час йдемо з кухні і займаємося своїми справами.
6. Готову кашу перемішуємо і розкладаємо по тарілках. При бажанні можна додати туди варення, горіхи, сухофрукти та інші добавки, але блюдо виходить дуже смачним і в чистому вигляді. Приємного апетиту!
Рисова каша на молоці з родзинками в мультиварці
В мультиварці молоко нагрівається, після чого туди додається рис, родзинки, сіль, цукровий пісок і вершкове масло. Потім закривається кришка і все готується до сигналу. Готова каша варто в закритій мультиварці ще 15 хвилин і розкладається по тарілках.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Рис круглозернистий – 1 склянка
- Молоко – 4 склянки
- Масло вершкове – 10 гр.
- Ізюм – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно промиваємо в теплій воді рис кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім перекладаємо крупу на ситечко і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина.
2. У цей час добре промиваємо під проточною водою родзинки, після чого ошпарюємо його окропом. Це потрібно зробити, щоб зменшити ризик згортання молока в процесі приготування. Промитий ізюм також відправляємо на ситечко.
3. У чашу мультиварки заливаємо холодне молоко. Включаємо апарат в розетку і встановлюємо таймер приблизно на 40 хвилин. Не закриваємо кришкою і чекаємо, поки молоко нагріється до температури трохи вище 40 градусів.
4. Відправляємо в нагріте молоко рисову крупу і родзинки. Тепер додаємо сіль з цукровим піском за смаком і вершкове масло. Далі закриваємо кришку мультиварки і готуємо до звукового сигналу.
5. Після закінчення приготування не відкриваємо мультиварку, а даємо каші постояти близько 15 хвилин. За цей час спаде тиск, і страва вийде більш густим.
6. Розкладаємо гарячу кашу по тарілках і подаємо до столу. При бажанні до неї можна додати свіжі фрукти, ягоди, горіхи або мед. Приємного апетиту!
Рисова каша на молоці з яблуками в мультиварці
В чашу мультиварки закладається промитий рис, нарізані яблука, родзинки, цукровий пісок, сіль, вершкове масло і все заливається молоком з водою. Все готується на програму «Дитяче харчування» протягом 25 хвилин, перемішується і розкладається по тарілках.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Рис – 200 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Родзинки – 50 гр.
- Вода питна – 350 мл
- Молоко – 200 мл
- Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
- Сіль – 0.3 ч. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою рис, поки вона не стане прозорою. Також окремо промиваємо родзинки.
2. Яблуко добре промиваємо, вирізаємо у нього серцевину і нарізаємо шматочками невеликого розміру.
3. У чашу мультиварки засипаємо рис, додаємо до нього нарізані яблука, родзинки, цукровий пісок, сіль, вершкове масло і заливаємо все молоком з водою.
4. Тепер закриваємо кришку мультиварки разом з паровим клапаном, вибираємо на панелі управління програму «Дитяче харчування» і встановлюємо таймер на 25 хвилин.
5. Після звукового сигналу відкриваємо кришку і добре перемішуємо кашу силіконової лопаткою.
6. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу зі свіжими фруктами, горіхами та ін. Приємного апетиту!
Як зварити кашу з рису на молоці з гарбузом?
Гарбуз натирається на тертці і відправляється в чашу мультиварки. Потім до неї додається цукор, молоко, вершкове масло і все готується на режимі «Гасіння» 30 хвилин. Далі до гарбузі додається промитий рис, ванільний цукор, сіль, вода і все вариться ще 50 хвилин. Виходить смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 2 ч. 5 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Гарбуз мускатний – 300 гр.
- Рис круглозернистий – 300 гр.
- Молоко – 900 мл
- Вода питна – 300 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Цукор ванільний – 8 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Гарбуз добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і очищаємо від насіння. Далі натираємо м’якоть на крупній тертці. Відправляємо натертий гарбуз в чашу мультиварки, додаємо до неї чайну ложку цукрового піску, молоко і вершкове масло. На мультиварці вибираємо режим «Гасіння» і ставимо таймер на 30 хвилин.
2. У цей час ретельно промиваємо в теплій воді рис кілька разів, поки вона не стане прозорою. Після того, як мультиварка видасть сигнал, відкриваємо кришку і висипаємо туди рис. Також додаємо решту цукровий пісок разом з ванільним цукром, сіль і заливаємо все гарячою водою.
3. Продовжуємо готувати в режимі «Гасіння». В цей раз ставимо таймер на 50 хвилин.
4. Після сигналу не відкриваємо кришку і даємо настоятися каші ще близько 30-40 хвилин. За цей час вбереться вся рідина, і вона стане більш насиченою.
5. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу. По цьому рецепту каша, виходить, по смаку як з духовки. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт рисової каші на молоці та воді
В чашу мультиварки засипається рис і до нього вирушає родзинки. Далі все заливається молоком, водою, а також додається сіль, цукор і вершкове масло. Каша готується на програмі «Молочна каша» 30 хвилин, після чого тужить ще 10-15 хвилин.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Рис круглий – 1 склянка
- Молоко – 2 склянки
- Вода питна – 1 склянка
- Ізюм – 40 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно рисову крупу промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Відправляємо промитий рис в чашу мультиварки.
2. Ізюм також ретельно промиваємо до прозорої води і додаємо його до рису. При бажанні можна використовувати інші сухофрукти або не додавати нічого взагалі.
3. Заливаємо рис з родзинками холодною водою.
4. Тепер доливаємо туди холодне молоко.
5. В кінці додаємо сіль за смаком, цукровий пісок і все добре перемішуємо. Частиною вершкового масла змащуємо чашу мультиварки вище рівня молока. Залишився шматочок відправляємо в кашу.
6. Вибираємо на мультиварці програму «Молочна каша» і встановлюємо таймер на 30 хвилин. Після сигналу, ставимо функцію «Підігрів» ще на 10-15 хвилин, щоб наша каша потомилась, а вся зайва рідина випарувалася. Далі розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу. При бажанні можна додати в кашу свіжі фрукти, ягоди, горіхи та ін Приємного апетиту!