Ячна каша на молоці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

З такого простого і недорогого продукту, як ячна крупа, можна готувати смачні поживні каші. Блюдо корисно дорослим, літнім людям і дітям. Щоб каша вийшла ніжною, перед додаванням молока варимо її у воді – крупа повноцінно розвариться і буде м’якою. Однак є варіанти варіння і тільки в молоці – дивіться нашу добірку рецептів.

Як зварити ячну кашу на молоці в каструлі на плиті?

Ячна крупа може бути різного помолу: чим крупніші частинки, тим довше час варіння. У будь-якому випадку, в процесі приготування пробуємо і доводимо кашу до потрібного ступеня м’якості.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Ячна крупа-1 склянка
  • Молоко коров’яче 2 склянки
  • Вода-2 склянки
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок за смаком

Процес приготування:

  1. Як зварити ячну кашу на молоці в каструлі на плиті? Крупу ретельно промиваємо. Заливаємо її водою – на поверхню спливуть частинки сміття. Кілька разів повторюємо промивання, поки весь сміття не піде.
  2. Чистий ячну крупу поміщаємо в товстостінну каструлю.
  3. Заливаємо зазначеною кількістю води, солимо, перемішуємо, ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.
  4. Варимо крупу вісім-десять хвилин, поки вона повністю не вбере в себе воду.
  5. Вливаємо молоко, перемішуємо, доводимо до кипіння.
  6. Варимо при періодичному помішуванні до повної м’якості крупи. Каша легко пригорає, тому не забуваємо ретельно заважати. При варінні можна закривати кашу кришкою, щоб маса не розбризкувався.
  7. У процесі варіння додаємо цукор за смаком. Орієнтовно після додавання молока кашу варимо п’ятнадцять-двадцять хвилин.
  8. У готову гарячу кашу кладемо вершкове масло, закриваємо кришкою і даємо ще постояти десять хвилин.
  9. Готову кашу розкладаємо по тарілках, додаємо шматочок вершкового масла за бажанням і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!