Хрін на зиму – 10 дуже смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Хрін на зиму — це ідеальна закрутка для любителів пікантних гострих закусок і соусів. Заготовки з хрону ідеально поєднуються з улюбленою їжею. Приготування хрону – процес простий, однак слід себе убезпечити. Гострий корінь вимагає акуратної обробки. Найчастіше його подрібнюють за допомогою приладів, використовуючи різні лайфхаки, щоб не було сліз.

Чортівня з помідор і хрону з часником

Чортівня з помідор і хрону з часником являє собою дивну приправу до м’яса та інших страв. Гостре частування ідеально поєднується з солоним салом. Любителі гострих страв не зможуть пройти мимо. Приготування займає не так багато часу, як може здатися. Якщо ви не можете жити без гострих приправ, приготуйте!

Інгредієнти на
3 л.

  • Очищений корінь хрону 100 гр.
  • Помідори 1 кг
  • Часник 100 гр.
  • Сіль 2 ч. л. з гіркою
  • Цукор-пісок 1 ст. л. з гіркою

Процес приготування:

  1. Щоб заготовити хрін на зиму, необхідно зібрати інгредієнти, перераховані вище. Стиглі томати ретельно промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Банки грунтовно обполіскуємо, використовуючи миючий засіб, прожарюємо в духовці або використовуємо інший метод стерилізації. Кришки кип’ятимо.
  2. На підготовлених томатах робимо неглибокі надрізи і ошпарюємо окропом.
  3. Акуратно знімаємо шкірку і вирізаємо плодоніжку. Трьом томати на тертці або ж перекручуємо через м’ясорубку, щоб заощадити час.
  4. Надівши рукавички, беремося за обробку хрону. Змиваємо пісок і інші забруднення. Тонким шаром знімаємо шкірку за допомогою ножа. Перекладаємо в чашу подрібнювача, додаємо попередньо очищений часник і пробиваємо до однорідності.
  5. Вийшла пекучу масу перекладаємо до протертим томатам. Об’єднуємо компоненти, добре розмішуючи.
  6. Додаємо сіль і цукор. Повторно вимішуємо, щоб підсилювачі смаку рівномірно розподілилися.
  7. Приготовану хреновину розподіляємо по стерилізованим ємкостей і закорковуємо чистими кришками. Переносимо в холодильну камеру і зберігаємо до 9 місяців. Їмо соус з м’ясними або макаронними виробами, картоплею або використовуємо для приготування страв. Приємного апетиту!