Хрін на зиму – 10 дуже смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Горлодер з помідорів з хріном і часником на зиму

Горлодер з помідорів з хріном і часником на зиму – гостра приправа, яка не потребує варіння. Дивовижний соус гармонійно доповнює м’ясні страви, а також його подають з чорним хлібом в якості намазки. Горлодер недарма має таку назву і цілком виправдовує його.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Корінь хрону – ½ склянки
  • Помідори – 2 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – ⅓ склянки
  • Перець гострий – 2 стручка.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори і гострий перець обполіскуємо і просушуємо рушниками. З коренів хрону знімаємо шкірку.

Крок 2. Часточки часнику позбавляємо від кольорового шару. Помідори ділимо на частини, вирізаючи плодоніжку.

Крок 3. Хрін дрібно рубаємо, щоб легше прокрутити його.

Крок 4. Ріжемо гострий перець, за вашим бажанням видаляючи насіння.

Крок 5. Частинами складаємо компоненти в чашу подрібнювача, щоб вони легше перемелювалися.

Крок 6. Включивши невелику швидкість, подрібнюємо овочі, поступово збільшуючи оберти.

Крок 7. Перекладаємо подрібнену масу в зручну ємність. Солимо, ретельно об’єднуємо компоненти.

Крок 8. Поки приправа настоюється, промиваємо невеликі скляні ємності і стерилізуємо звичним способом, а кришки кип’ятимо або ошпарюємо окропом. Заповнюємо баночки горлодером і закорковуємо. Прибираємо в холод.

Крок 9. Використовуємо приправу з розсуд. Приємного апетиту!