Томатний сік у домашніх умовах на зиму – 10 рецептів з покроковими фото

Секрет приготування смачного томатного соку полягає в правильному виборі томатів. Обов’язково вибирайте тільки стиглі та соковиті плоди червоного кольору. Загальна маса помідорів не повинна становити більше 30 кг, щоб ви могли встигнути заготовити томати за один день.

Томатний сік з помідорів через соковижималку на зиму

Відомо, що помідори містять величезну кількість корисних речовин, які насичують організм людини. Томати зможуть нормалізувати функцію обміну речовин і вивести нікотин з легких. Томатний сік корисно пити людям, які страждають хворобами судин.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Помідори 10 кг
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як заготовити томатний сік у домашніх умовах на зиму? Вимиваємо помідори і обтираем їх кухонним рушником. Гострим ножем розрізаємо томати навпіл (можна на 4 частини). Обрізаємо місце кріплення плодоніжки.
  2. Пропускаємо томати через соковижималку, щоб позбутися від шкірки і отримати свіжий томатний сік.
  3. Для закачування томатного соку на зиму нам буде потрібно 8 літрових банок. Досліджуємо тару на наявність дефектів. Якщо їх немає, очищаємо банки содою і ретельно вимиваємо. Потім ставимо в духовку і стерилізуємо. Кришки можна стерилізувати разом з банками або за допомогою окропу.
  4. Томатний сік виливаємо у велику каструлю з товстим дном і додаємо сіль. Перемішуємо інгредієнти. Ставимо ємність на плиту. Включаємо техніку і доводимо сік до кипіння. Варимо 10 хвилин і знімаємо піну.
  5. Розливаємо готовий сік по банкам (найзручніше це робити ополоником). Накриваємо тару кришками і закатуємо. Перевертаємо банки догори дном і ставимо в будь-яке зручне місце. Вкриваємо пледом і даємо охолонути.

Приємного апетиту!