Томатний сік у домашніх умовах на зиму – 10 рецептів з покроковими фото

Як заготовити смачний томатний сік в соковарці на зиму?

Напій виходить дуже смачним, насиченим і ароматним. Він практично не містить м’якоті і нагадує магазинний, тільки не має в своєму складі хімічних добавок. За бажанням в томатний напій можна додавати перець або фрукти.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 3.

Склад:

  • Помідор – 4 кг
  • Сіль – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. Нам знадобиться 3 літрові банки. Перевіряємо їх на наявність тріщин та інших дефектів. Очищаємо тару з допомогою соди і промиваємо. Ставимо всередину духової шафи і стерилізуємо разом з кришками.

2. Промиваємо свіжі помідори. Витираємо їх насухо чистим кухонним рушником. Якщо на плодах є гниль або інші дефекти, видаляємо їх. Нарізаємо помідори часточками.

3. Соковарка складається з трьох частин, які необхідно розібрати. В нижню ємність наливаємо воду до максимальної позначки. Встановлюємо на нижній ярус середній. Потім встановлюємо верхню частину зі спеціальними отворами. Викладаємо туди помідори і посипаємо їх сіллю.

4. Ставимо соковарку на конфорку. Встановлюємо силіконову трубку і інший її кінець опускаємо в банку. Робимо великий вогонь і варимо сік. Коли вода в нижній ємності закипить, зменшуємо вогонь. Стежимо за тим, щоб вся вода не википіла задовго до повної готовності соку. Коли у верхньому ярусі залишаться тільки насіння і шкірки, плиту можна вимикати.

5. Накриваємо кожну ємність кришкою і закатуємо. Перевертаємо банки з соком дном вгору і переносимо в тепле місце для остигання. Закутуємо їх ковдрою.

Приємного апетиту!