Салат Цап у городі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Салат «Козел на городі» — це яскраве і апетитне закусочне блюдо для вашого домашнього або святкового столу. Традиційно його подають на великій плоскій тарілці. Інгредієнти, як правило, нарізають соломкою і не перемішують між собою. Спробуйте приготувати таку закуску з допомогою нашої добірки з семи покрокових рецептів.

Салат «Козел на городі» — класичний рецепт

Салат «Козел на городі» — класичний рецепт, який точно допоможе урізноманітнити ваше домашнє або святкове меню. Закуска порадує вас своїм яскравим свіжим смаком і цікавою подачею. Обов’язково скористайтеся нашою перевіреної кулінарної ідеєю з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Шинка 150 гр.
  • Морква по-корейськи 100 гр.
  • Капуста білоголова 100 гр.
  • Помідор 1 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сухарики за смаком
  • Сметана 100 гр.
  • Мед ½ ч. л.
  • Гірчиця ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти зі списку. Овочі попередньо промиваємо й обсушуємо. Відміряємо потрібну кількість корейської моркви.
  2. Тонкою соломкою нарізаємо огірок і помідор. Стежте, щоб останній овоч був не занадто м’який, інакше акуратна соломка з нього не вийде.
  3. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту, ріпчасту цибулю ріжемо тонкими четвертинками або півкільцями, шинку – акуратними брусочками.
  4. Вибираємо сухарики по своєму смаку. Для салату буде достатньо однієї невеликої пачки.
  5. Для соусу з’єднуємо сметану, гірчицю, мед, щіпку солі і чорного меленого перцю. Ретельно перемішуємо до однорідного складу.
  6. Для подачі вибираємо велику плоску тарілку. У центрі розміщуємо невелику баночку з соусом. Навколо неї розкладаємо гірками овочі, шинку і готові сухарики. Перемішувати інгредієнти не потрібно.
  7. Салат «Козел на городі» за класичним рецептом готовий. Подавайте яскраве частування до столу і швидше пробуйте!

Салат «Козел на городі» з чіпсами

Салат «Козел на городі» з чіпсами – це дуже смачне, яскраве і привабливе частування для вашого сімейного або святкового столу. Закуска вийде дуже соковитою і досить поживною. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 шт.
  • Томат – 3 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Кольрабі – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 0,5 банки.
  • Чіпси – 1 пачка.
  • Майонез – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Промиваємо овочі під водою і даємо їм обсохнути.

Крок 2. З консервованої кукурудзи зливаємо всю рідину. Можна відкинути на дрібне сито.

Крок 3. Вибираємо невелику пачку чіпсів за смаком.

Крок 4. Видаляємо насіння з болгарського перцю, дрібно нарізаємо його кубиками або соломкою. Викладаємо продукт на край плоскої тарілки.

Крок 5. Також дрібно нарізаємо огірок. Викладаємо ще на край тарілки.

Крок 6. Викладаємо консервовану кукурудзу.

Крок 7. Очищаємо кольрабі і натираємо на крупній тертці. Викладаємо продукт на тарілку з іншими інгредієнтами.

Крок 8. Кубиками ріжемо помідори і відправляємо їх в тарілку.

Крок 9. У центр заготовки кладемо чіпси.

Крок 10. Салат «Козел на городі» з чіпсами готовий. Подавайте яскраве частування до столу, доповнивши майонезом!

Салат «Козел на городі» з м’ясом

Салат «Козел на городі» з м’ясом – цікава закуска для вашого домашнього столу або свята. Таке блюдо порадує привабливим зовнішнім виглядом і поживними властивостями. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Яловичина – 150 гр.
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Очищаємо овочі і промиваємо. Шматок яловичини попередньо відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. Картоплю розбираємо тонкою соломкою.

Крок 3. Відправляємо картопляну соломку в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’яної хрусткої скоринки.

Крок 4. Далі продукт перекладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Солимо за смаком.

Крок 5. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви або на звичайній з великими зубчиками.

Крок 6. Також чинимо і з попередньо очищеної буряком.

Крок 7. Відварне м’ясо ріжемо тонкою соломкою. При бажанні, яловичину можна замінити свининою чи іншим м’ясом за смаком.

Крок 8. На велику плоску тарілку окремо викладаємо м’ясо, картоплю, моркву і буряк. Сюди ж додаємо дрібно нашатковану капусту і зелень за смаком. Солимо і перчимо продукти за смаком. По центру розміщуємо майонез.

Крок 9. Салат «Козел на городі» з м’ясом готовий. Пригощайтеся!

«Козел на городі» з куркою

«Козел на городі» з куркою – це апетитна закуска, яка ідеально підійде для домашнього столу або свята. Блюдо вийде поживним і яскравим смаком. Беріть на замітку універсальну кулінарну ідею, яка точно різноманітить ваше звичне меню.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Картопля великий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Салат листовий – 100 гр.
  • Рукола – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Оливки – 0,5 банки.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Зелень – за смаком.
  • Насіння кунжуту – за смаком.
  • Майонез – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо промите куряче філе нарізаємо невеликими смужками.

Крок 2. Викладаємо куряче м’ясо в глибоку тарілку. Посипаємо сіллю і ароматними спеціями за смаком.

Крок 3. Ретельно перемішуємо вміст тарілки.

Крок 4. Курячі яйця збиваємо до однорідності. На плоску тарілку висипаємо трохи борошна.

Крок 5. Курячі шматочки в спеціях занурюємо яйце, а після обвалюємо в борошні. Викладаємо на сковороду, розігріту з рослинною олією.

Крок 6. Обсмажуємо куряче м’ясо до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Хрустку курочку перекладаємо на тарілку і залишаємо на час.

Крок 8. Очищаємо і промиваємо картоплю, ріжемо його соломкою і викладаємо на серветку.

Крок 9. Закриваємо овоч другий серветкою і з її допомогою вбираємо зайву вологу. Проста процедура зробить картоплю більше хрусткою.

Крок 10. Викладаємо інгредієнт в сковороду з рослинним маслом.

Крок 11. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю.

Крок 12. Перекладаємо картоплю на тарілку і солимо за смаком.

Крок 13. Починаємо збирати салат. На одну сторону плоскої тарілки акуратно викладаємо гіркою обсмажену картоплю.

Крок 14. Соломкою болгарський перець нарізаємо, який попередньо очищаємо від насіння.

Крок 15. Перець також викладаємо на тарілку. Сюди ж відправляємо промиті і обсушені салатні листочки.

Крок 16. Приєднуємо до продуктів соломку свіжого огірка.

Крок 17. Викладаємо брусочки моркви і оливки.

Крок 18. Кладемо сюди рукколу. Всі продукти акуратно розміщуємо по краях тарілки.

Крок 19. В центр викладаємо обсмажену хрустку курку.

Крок 20. Для соусу змішуємо майонез з подрібненим часником, зеленню і кунжутом. Можна додати сухі спеції за смаком.

Крок 21. «Козел на городі» з куркою готовий. Подавайте до столу разом з соусом і пригощайтеся апетитною яскравою закускою!

Салат «Козел на городі» з картоплею фрі

Салат «Козел на городі» з картоплею фрі – оригінальна закуска, яка урізноманітнює і прикрасить ваш домашній стіл. Таке частування ідеально підійде для великої родини або компанії. Готуйте на нашу перевіреного покрокового рецептом і зробіть звичне меню!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Морква по-корейськи – 150 гр.
  • Свинина – 250 гр.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Буряк очищаємо і натираємо її на крупній тертці. Можна використовувати тертці для корейської моркви або овочерізку.

Крок 3. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.

Крок 4. Тонкою соломкою розбираємо очищені від насіння болгарські перці.

Крок 5. Невеликими брусочками нарізаємо промиту моркву.

Крок 6. Четвертинками або ріжемо півкільцями ріпчасту цибулю.

Крок 7. Очищаємо, промиваємо картоплю, ріжемо її брусочками і відкидаємо на друшляк. Даємо стекти воді.

Крок 8. Викладаємо картопляну соломку в сковороду з рослинним маслом.

Крок 9. Обсмажуємо картоплю фрі до золотистої скоринки апетитною.

Крок 10. Тонкою соломкою розбираємо попередньо промиту свинину.

Крок 11. Обсмажуємо м’ясо на олії до рум’янцю і викладаємо в глибоку миску.

Крок 12. Тепер готові шматочки свинини потрібно замаринувати. Доповнюємо їх оцтом, сіллю і спеціями. Ретельно перемішуємо.

Крок 13. Даємо м’яса трохи постояти, поки не виділиться сік.

Крок 14. По краях плоскій тарілці розкладаємо картоплю фрі і сирі овочі. В центр викладаємо м’ясо і виливаємо весь маринад.

Крок 15. Салат «Козел на городі» з картоплею фрі готовий. Доповнюйте майонезом і подавайте частування до столу!

Салат «Козел на городі» з корейською морквою

Салат «Козел на городі» з корейською морквою порадує вас своєю соковитістю, яскравою подачею і поживними властивостями. Відмінне рішення для сімейного обіду або свята. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений і приступайте до приготування.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Капуста червонокачанна – 100 гр.
  • Яйце перепелине – 5 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Приправа для корейської моркви – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Оцет бальзамічний – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Гірчиця зерниста – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо корейський маринад для моркви та інших овочів. У глибокій тарілці з’єднуємо оцет, приправу по-корейськи, сіль і цукор. Ретельно перемішуємо.

Крок 2. Попередньо відварену буряк ріжемо тонкою соломкою. Поливаємо її половиною маринаду і перемішуємо.

Крок 3. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви і перемішуємо з другою половиною маринаду.

Крок 4. Дрібно шаткуємо червону капусту, перемішуємо його з майонезом.

Крок 5. Картоплю очищаємо, ріжемо соломкою і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки. Викладаємо заготовку на серветку, щоб прибрати зайвий жир. Солимо за смаком.

Крок 6. Для соусу змішуємо сметану, бальзамічний оцет, зернисту гірчицю, сіль і чорний мелений перець.

Крок 7. Всі підготовлені інгредієнти викладаємо на плоску тарілку і доповнюємо соусом. «Козел на городі» з корейською морквою готовий. Подавайте яскраву закуску до столу!

Салат «Козел на городі» з ковбасою

Салат «Козел на городі» з ковбасою – апетитне і яскраве частування для вашого домашнього або святкового столу. Приготувати таку страву нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої підбірки, який точно різноманітить ваше звичне меню.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Квасоля біла – 1,5 склянки
  • Ковбаса – 150 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Яйце – для прикраси.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Для маринування моркви:

  • Оцет столовий – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Доповнюємо продукт сіллю, цукром, олією і оцтом. Ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин. Потім віджимаємо руками.

Крок 2. Очищаємо картоплю, ріжемо його тонкою соломкою. Після продукт обсмажуємо на рослинному маслі до рум’яної хрусткої скоринки. В кінці солимо за смаком.

Крок 3. Відварюємо буряк, остуджуємо її і очищаємо від шкірки. Після плід ріжемо тонкою соломкою.

Крок 4. Викладаємо підготовлену моркву на тарілку. Сюди ж кладемо соломку буряків. Викладаємо білу квасолю, яку заздалегідь відварюємо до готовності.

Крок 5. Вибираємо ковбасу по своєму смаку і ріжемо соломкою.

Крок 6. Також у тарілку кладемо обсмажену картоплю. У центр заготовки кладемо соломку з ковбаси.

Крок 7. Салат «Козел на городі» з ковбасою готовий. Доповнюйте частування майонезом, прикрашайте відварним яйцем і подавайте до столу!