Салат з фетою – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з фетою – це легка і апетитна закуска, яка підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Таке частування порадує яскравим смаком, а також простим і швидким кулінарним процесом. Для приготування використовуйте готову добірку з семи рецептів з покроковими фотографіями.

Салат з фетою, буряком і руколою

Салат з фетою, буряком і руколою – це дуже смачне і нескладний у виконанні частування для домашнього столу. Подавайте його в якості легкого вечері або яскравою закуски. Беріть на замітку просту, покрокову кулінарну ідею, яка точно різноманітить ваше домашнє меню.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Сир Фета 50 гр.
  • Буряк 1 шт.
  • Рукола 1 пучок
  • Волоський горіх 4 шт.
  • Для заправки:
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ч. л.
  • Діжонська гірчиця ½ ч. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль 1 щіпка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Вибираємо буряк середнього розміру. Промиваємо її і відварюємо до готовності в каструлі з водою.
  2. Далі відварений плід остуджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
  3. Сир фета також нарізаємо акуратними кубиками.
  4. Промиваємо й обсушуємо рукколу. Викладаємо її на сервірувальну тарілку. На зелень кладемо буряк або фету.
  5. У глибокій тарілці з’єднуємо оливкова олія, лимонний сік, діжонську гірчицю, подрібнений зубчик часнику, щіпку солі і чорний мелений перець. Добре вимішуємо.
  6. Поливаємо салат підготовленої заправкою і доповнюємо очищеними волоськими горіхами. Частково горіхи можна подрібнити, але обов’язково залиште кілька цілих для прикраси.
  7. Салат з фетою, буряком і руколою готовий. Можна подавати до столу!