Салат з фетою – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з гарбузом і фетою

Салат з гарбузом і фетою – оригінальна й дуже смачна кулінарна ідея для вашого столу. З таким апетитним салатом ви різноманітите своє меню і приємно здивуйте своїх близьких. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Сир фета – 100 гр.
  • Гарбуз – 400 гр.
  • Рукола – 1 пучок.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для заправки:

  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Підготовлений плід розбираємо на невеликі частини.

Крок 3. Шматочки гарбуза викладаємо на деко з пергаментом. Поливаємо рослинним маслом, солимо, посипаємо сушеним базиліком і подрібненим розмарином.

Крок 4. Запікаємо гарбузове шматочки 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 5. Запечену гарбуз перекладаємо на тарілку, даємо трохи охолонути й нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 6. Висипаємо цукор на суху сковороду. Нагріваємо сухий продукт і доповнюємо його подрібненими волоськими горіхами.

Крок 7. Вимикаємо вогонь і швидко перемішуємо вміст сковороди. Необхідно, щоб горіхи отримали легку карамельну оболонку.

Крок 8. Рукколу промиваємо під водою, обсушуємо і кладемо на тарілку.

Крок 9. Поливаємо зелень сумішшю рослинного масла і бальзамічного оцту. Перемішуємо.

Крок 10. Невеликими кубиками ріжемо фету.

Крок 11. Рукколу розкладаємо по порційних тарілках. Доповнюємо її гарбузом і фетою, Постарайтеся, щоб до моменту подачі гарбуз була ще теплою.

Крок 12. Салат з гарбузом і фетою готовий. Подавайте закуску до столу!