Салат з гарбузом і фетою
Салат з гарбузом і фетою – оригінальна й дуже смачна кулінарна ідея для вашого столу. З таким апетитним салатом ви різноманітите своє меню і приємно здивуйте своїх близьких. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Сир фета – 100 гр.
- Гарбуз – 400 гр.
- Рукола – 1 пучок.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Розмарин – 2 гілки.
- Базилік сушений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для заправки:
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Підготовлений плід розбираємо на невеликі частини.
Крок 3. Шматочки гарбуза викладаємо на деко з пергаментом. Поливаємо рослинним маслом, солимо, посипаємо сушеним базиліком і подрібненим розмарином.
Крок 4. Запікаємо гарбузове шматочки 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 5. Запечену гарбуз перекладаємо на тарілку, даємо трохи охолонути й нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 6. Висипаємо цукор на суху сковороду. Нагріваємо сухий продукт і доповнюємо його подрібненими волоськими горіхами.
Крок 7. Вимикаємо вогонь і швидко перемішуємо вміст сковороди. Необхідно, щоб горіхи отримали легку карамельну оболонку.
Крок 8. Рукколу промиваємо під водою, обсушуємо і кладемо на тарілку.
Крок 9. Поливаємо зелень сумішшю рослинного масла і бальзамічного оцту. Перемішуємо.
Крок 10. Невеликими кубиками ріжемо фету.
Крок 11. Рукколу розкладаємо по порційних тарілках. Доповнюємо її гарбузом і фетою, Постарайтеся, щоб до моменту подачі гарбуз була ще теплою.
Крок 12. Салат з гарбузом і фетою готовий. Подавайте закуску до столу!