Салат з червоною рибою – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з червоною рибою – це поживна і смачна закуска для вашого столу. Таке блюдо можна подавати в якості легкого вечері або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку готову добірку з простих рецептів з покроковим описом процесу. Здивуйте своїх близьких або гостей!

Швидкий і простий рецепт салату з червоною рибою і помідорами

Відмінний варіант для невеликого легкого вечері – салат з червоної риби і помідорів. Ви приготуєте страву за лічені хвилини. Але при всій простоті воно вийде поживним і яскравим за смаком.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Форель 150 гр.
  • Помідор 2 шт.
  • Щавель 40 гр.
  • Майонез столовий молочний 1.5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий салат з червоною рибою? Промиваємо помідори під холодною водою, ріжемо їх кубиками і кладемо в невелику салатницю. Для салату рекомендується використовувати тверді і не дуже соковиті овочі, щоб не було зайвої вологи у страві.
  2. Промиваємо свіжий щавель, залишаємо його обсихати, а після подрібнюємо ножем.
  3. Укладаємо підготовлений щавель на помідори рівномірно.
  4. На невеликі шматочки поділяємо червону рибу. При необхідності витягуємо з неї кісточки. Різновид продукту вибираємо за смаком. Після нарізки кладемо в салатницю.
  5. Заправляємо закуску майонезом, перемішуємо і подаємо до столу в охолодженому вигляді. Готово!

Смачний і поживний салат із солоною червоною рибою і авокадо

Легкий, але в той же час поживний салат виходить з солоної червоної риби і авокадо. Продукти чудово доповнюють один одного в одній закуски. Таке блюдо можна подавати на звичайний домашній вечерю або для святкового столу.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Риба червона солона – 200 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Червону солону рибу вибираємо за смаком. Потім нарізаємо її на невеликі кубики.

2. Авокадо розрізаємо на дві частини. Акуратно витягаємо кісточку і знімаємо шкірку. Сам плід також нарізаємо кубиками.

3. Помідори для салату краще вибирати тверді і не дуже соковиті. Моєму їх під водою і подрібнюємо.

4. Свіжу зелень промиваємо і даємо їй обсохнути. Дрібно нарізаємо її ножем.

5. У глибокій салатниці з’єднуємо всі підготовлені продукти, солимо їх і заправляємо оливковою олією. Готово, подаємо холодну закуску до столу!

Оригінальний салат суші з червоною рибою шарами

В якості оригінальної холодної закуски на ваш святковий стіл можна подати листковий салат суші з червоної риби. Блюдо здивує гостей і близьких своєю подачею, яскравим смаком і неймовірною ситністю.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Риба червона – 200 гр.
  • Рис – 120 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Оцет – 50 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Для прикраси:

  • Огірок – 1 шт.
  • Ікра червона – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Спершу промиваємо рис відварюємо до готовності. Потім поливаємо його сумішшю з оцту, цукру і солі. Залишаємо на час.

2. Червону рибу вибираємо за смаком. Нарізаємо його невеликими кубиками.

3. Далі промиваємо огірок і також подрібнюємо кубиками, як і рибу.

4. На дно глибокої рознімної форми викладаємо одну третю частину готового рису. Вирівнюємо ложкою шар.

5. Наступним шаром викладаємо червону рибу.

6. Чистимо авокадо, нарізаємо його і розподіляємо по рибі.

7. Додаємо трохи рису і розмазуємо по ньому сирний сир.

8. Далі рівномірно викладаємо нарізаний огірок.

9. Закриваємо шари салату залишилися рисом.

10. Листковий салат витягаємо їх форми, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину.

11. Перед подачею салат суші прикрашаємо свіжим огірком і червоною ікрою. Готові, приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату з червоною рибою і креветками

Поживний і яскравий за смаком салат виходить з червоної риби і креветок. Холодна закуска також володіє великою кількістю корисних компонентів. Спробуйте приготувати апетитну страву по простому рецептом.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Риба червона – 200 гр.
  • Креветки у власному соку – 250 гр.
  • Салат листовий – 160 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Маслини – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Промиваємо салатні листочки, даємо їм повністю обсохнути і після розриваємо їх руками на невеликі шматочки.

2. Червону рибу при необхідності очищаємо від кісточок. Потім ріжемо продукт кубиками або тонкими смужками.

3. З креветок зливаємо воду. Можна відкинути їх на друшляк.

4. Далі ріжемо лимон на половинки. З однієї частини витиснемо сік для заправки, а іншу поріжемо часточками для прикраси.

5. Розкладаємо інгредієнти відразу по порційних тарілках. Солимо і перчимо за смаком, поливаємо оливковою олією і соком лимона. Прикрашаємо закуску маслинами і лимонними часточками. Готово, можна подавати до столу!

Салат з червоною рибою та ікрою на святковий стіл

Яскравий і насичений салат з ікри червоної риби виходить досить оригінальним, а також ситним. Страву можна подавати в колі сім’ї, а також за святковим столом. Здивуйте своїх рідних!

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Риба червона – 150 гр.
  • Ікра червона – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Сир сирний – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез легкий – 3 ст. л.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. З червоної риби при необхідності знімаємо шкірку і кісточки. Потім продукт нарізаємо на дрібні кубики.

2. Далі твердий сир натираємо на крупній тертці.

3. Відварюємо куряче яйце, охолодити його і подрібнюємо ножем.

4. У глибокій тарілці вилкою розминаємо сирний сир. Продукт повинен стати м’яким і слухняним.

5. До творожному сиру вливаємо легкий майонез і додаємо звичайний твердий сир. Акуратно розмішуємо. Сюди ж викладаємо яйце, рибу та ікру. Знову акуратно вимішуємо інгредієнти.

6. Розкладаємо закуску з рибою та ікрою по тарілках. Прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Готово!

Яскравий і дуже смачний крабовий салат з червоною рибою

Крабові палички в поєднанні з червоною рибою дають яскравий і насичений смак. Закуску можна подавати з особливої нагоди. Страва приємно здивує ваших гостей і стане справжньою родзинкою столу.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Риба червона – 200 гр.
  • Крабові палички – 200 гр.
  • Огірок – 2 шт.
  • Сир твердий – 160 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Відварюємо курячі яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. Спершу подрібнюємо білки і вкладаємо їх на плоску тарілку рівним шаром. Поливаємо майонезом.

2. На тертці натираємо огірки і викладаємо отримане на білковий шар.

3. Невеликими кубиками нарізаємо червону рибу. Кладемо її на огірки.

4. Далі подрібнюємо крабові палички. Одну штучку можна відкласти для прикраси. Викладаємо крабовий шар і поливаємо його столовою ложкою майонезу.

5. На великій тертці натираємо сир. Розподіляємо його по салату і знову обмазуємо майонезом.

6. Розтираємо курячі жовтки в дрібну крихту. Посипаємо продуктом все блюдо.

7. Прикрашаємо апетитну закуску крабовою паличкою і огірком. Готово, можна подавати до столу!

Простий і смачний рецепт салату з червоною рибою, яйцем і сиром

Холодна закуска з червоної риби, сиру і яєць виходить ніжною і цікавою. Крім того, такий салат дуже живильний, але при цьому легкий за смаком. Підходить для оригінального вечері або святкового столу.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 1

Склад:

  • Риба червона – 100 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Салат можна формувати шарами для більш яскравою подачі. Спершу натираємо сир. Його частина укладаємо на плоску тарілку і поливаємо невеликою кількістю майонезу.

2. Дрібно нарізаємо червону рибу і також укладаємо її шаром. Невеликий шматочок можна залишити для прикраси.

3. Далі викладаємо залишки сиру і знову поливаємо його майонезом.

4. Відварюємо яйця. Відокремлюємо білок від жовтка. Спочатку подрібнюємо білок і укладаємо його на салат. За смаком обмазуємо майонезом.

5. Останнім шаром стане подрібнений жовток.

6. Прикрашаємо салат залишками червоної риби і зеленню. Готово! Подавайте до столу в охолодженому вигляді.

Апетитний салат з червоною рибою, помідором і сиром

і яскравий Апетитний салат можна приготувати з червоної риби, помідорів і сиру. Така закуска підійде для святкового вечері і порадує гостей своїм зовнішнім виглядом. Оцініть простий і швидкий рецепт!

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Риба червона – 200 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 4 ст. л.

Для прикраси:

  • Помідор черрі – 5 шт.
  • Петрушка – 10 гр.

Процес приготування:

1. Кубиками нарізаємо червону рибу і викладаємо її на дно великої плоскої тарілки. Обмазуємо продукт невеликою кількістю майонезу.

2. Натираємо сир. Його половину викладаємо на червону рибу і знову обмазуємо майонезом.

3. Далі розділяємо помідори на дрібні кубики і також кладемо шаром на салат. Поливаємо майонезом.

4. Викладаємо ще трохи тертого сиру. Закріплюємо шар останньою ложкою майонезу.

5. Посипаємо блюдо залишками сиру, прикрашаємо помідорами і петрушкою. Охолоджуємо закуску і подаємо до столу. Готово!

Легкий і оригінальний салат з червоною рибою і пекінською капустою

Оригінальний і легкий салат можна приготувати з червоної риби і пекінської капусти. Закуска прикрасить ваш домашній стіл і порадує рідних своїм ніжним і незабутнім смаком. Спробуйте!

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Риба червона – 150 гр.
  • Капуста пекінська – 200 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Зелень – для прикраси.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо пекінську капусту й дрібно нарізаємо потрібну кількість для салату.

2. Викладаємо капусту на дно глибокої салатниці.

3. Промиваємо половинку апельсина, ділимо його на часточки і акуратно витягуємо з них кісточки. Кладемо до капусти.

4. Великий огірок нарізаємо тонкими кружечками.

5. Також закидаємо їх до решти інгредієнтів.

6. Вибираємо червону рибу. Добре підійде сьомга або лосось. Ріжемо продукт невеликими кубиками.

7. Кладемо в салатницю рибу.

8. Поливаємо продукти лимонним соком і оливковою олією. Додаємо трохи солі. Але можна обійтися і без неї, якщо риба солона.

9. Перемішуємо всі інгредієнти в салатниці.

10. Розкладаємо закуску по порціях, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Готово!

Ароматний салат з червоною рибою і свіжим огірком

Ніжний і простий салат виходить з червоної риби і огірків. Блюдо виходить свіжим і ароматним. Подавайте його для невеликого легкого вечері на двох.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Риба червона – 120 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Салат листовий – 1 пучок.
  • Яйце перепелине – 4 шт.
  • Зелень – 0,5 пучка.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 90 мл
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 год .л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Листя салату промиваємо, даємо їм обсохнути і розриваємо руками на невеликі шматочки. Укладаємо продукт на дно плоскої тарілки.

2. Далі тонкими кружечками поділяємо огірок. Викладаємо овоч на салатні листочки.

3. Вибираємо за смаком червону рибу, при необхідності звільняємо від кісток і подрібнюємо. Також відправляємо в тарілку.

4. Відварюємо яйця перепелині, ділимо їх на половинки і кладемо до решти інгредієнтів.

5. Тепер приготуємо салатну заправку. У невеликій тарілці розмішуємо оливкова олія з лимонним соком, гірчицею, сіллю і спеціями.

6. Посипаємо закуску зеленню, поливаємо пряної заправкою, охолоджуємо і подаємо до столу. Готово!