Салат із стручкової квасолі – це апетитне домашнє блюдо, яке дуже легко і швидко можна приготувати в домашніх умовах. Таке частування можна подавати як самостійний продукт або використовувати в якості цікавого гарніру. Беріть на замітку нашу перевірену кулінарну збірку з восьми рецептів приготування з покроковими фотографіями.
Салат із стручкової квасолі і курки
Салат із стручкової квасолі і курки виходить смачним і ситним. Його можна подавати як самостійне блюдо до обіду або вечері. Приготувати таке частування дуже просто. Використовуйте для цього швидкий рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки.
Інгредієнти на
2 порц.
- Квасоля стручкова ½ кг
- Куряче філе 300 гр.
- Перець болгарський 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло рослинне для смаження
- Вода 50 мл (гарячої)
- Для заправки:
- Оцет яблучний 5% 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп за смаком
Процес приготування:
- Салат із стручкової квасолі готується дуже просто. Варимо квасолю до напівготовності і відкидаємо на друшляк. Даємо стекти воді.
- куряче філе Ріжемо брусочками і обсмажуємо її на рослинній олії до готовності. Прибираємо зі сковороди.
- У цій же сковороді смажимо соломку цибулі та болгарського перцю. Смажимо до напівготовності.
- До овочів відправляємо квасоля. Перемішуємо і смажимо ще близько 5 хвилин.
- З’єднуємо курку з овочами. Готуємо близько хвилини.
- Перекладаємо частування в салатник. Заправляємо сумішшю з гарячої води, яблучного оцту, солі, перцю і подрібненого кропу. Перемішуємо.
- Салат із стручкової квасолі і курки готовий. Можна подавати на стіл і пробувати!
Салат із стручкової квасолі з яйцем і огірком
Салат із стручкової квасолі з яйцем і огірком – це цікаве і просте у виконанні рішення для вашого столу. Апетитне овочеве блюдо підійде в якості перекусу або гарніру. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Квасоля стручкова – 300 гр.
- Огірок – 3 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 75 мл
- Молоко – 10 мл
Процес приготування:
Крок 1. Огірки ріжемо невеликими брусочками і викладаємо в салатник.
Крок 2. До огірків відправляємо помідори, нарізані соломкою.
Крок 3. Сюди ж кладемо півкільця цибулі.
Крок 4. Доповнюємо подрібненим часником.
Крок 5. Стручкову квасолю варимо 10 хвилин у киплячій воді. Відкидаємо на друшляк, даємо стекти воді і відправляємо продукт в салатник.
Крок 6. Солимо і перчимо за смаком, доповнюємо подрібненою зеленню. Перед подачею кладемо в частування попередньо обсмажене і нарізане шматочками куряче яйце.
Крок 7. Салат із стручкової квасолі з яйцем і огірком готовий. Пригощайтеся!
Салат із замороженої стручкової квасолі
Салат із замороженої стручкової квасолі – це нескладний у виконанні і неймовірно апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Така закуска нікого не залишить байдужим і яскраво різноманітить ваше звичне меню. Для приготування беріть на замітку покроковий рецепт з нашої збірки.
Час приготування – 15 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Квасоля стручкова заморожена – 70 гр.
- Морква – 1 шт.
- Горошок заморожений – 30 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- М’ята – 1 гілка.
- Спеції – за смаком.
- Цукор – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Очищаємо моркву, миємо її і ріжемо невеликими брусочками. Відварюємо 5 хвилин після закипання води, з подрібненим часником і цукром.
Крок 3. Додаємо до моркви заморожену стручкову квасолю. Варимо ще 5 хвилин.
Крок 4. Додаємо горошок і через хвилину вимикаємо вогонь.
Крок 5. Подрібнюємо м’яту. Віджимаємо з лимона сік і знімаємо цедру. З’єднуємо м’яту, цедру і спеції.
Крок 6. Відкидаємо овочі на друшляк і потім відправляємо їх в салатник. Посипаємо спеціями і поливаємо лимонним соком.
Крок 7. Салат з замороженої стручкової квасолі готовий. Пригощайтеся!
Теплий салат із стручкової квасолею
Теплий салат із стручкової квасолею порадує вас яскравим смаком, ароматом і апетитним виглядом. Подавайте до столу як самостійне блюдо або як гарнір до гарячих частувань. Приготувати корисний продукт нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1
Склад:
- Квасоля стручкова – 250 гр.
- Вода – 350 мл
- Сіль гімалайська рожева – 2 гр.
- Перець чорний мелений – 1 гр.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
- Кунжут – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Відварюємо квасолю в киплячій воді близько 10 хвилин. Якщо заморожений продукт, то його досить проварити 3-4 хвилини.
Крок 3. Відкидаємо на друшляк і перекладаємо в сковороду з оливковою олією. Смажимо близько двох хвилин на помірному вогні.
Крок 4. Для заправки змішуємо соєвий соус, бальзамічний оцет, мед і воду.
Крок 5. Викладаємо квасоля в салатник, солимо і перчимо за смаком. Поливаємо соусом, перемішуємо і залишаємо на дві хвилини.
Крок 6. Посипаємо частування кунжутом і знову перемішуємо.
Крок 7. Теплий салат із стручкової квасолею готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Салат з яловичиною і стручкової квасолею
Салат з яловичиною і стручкової квасолею виходить смачним і поживним. Його можна подавати як самостійне блюдо до обіду або вечері. Приготувати таке частування дуже просто. Використовуйте для цього швидкий рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Квасоля стручкова – 250 гр.
- Яловичина відварна – 200 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Майонез – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо заздалегідь яловичину, охолоджуємо і ділимо її на волокна. Можна нарізати тонкою соломкою.
Крок 2. Підготуємо стручкову квасолю. Якщо вона заморожена, то її потрібно обшпарити окропом. Сиру потрібно відварити 10 хвилин в киплячій воді.
Крок 3. Далі квасоля обсушуємо і смажимо на сковороді з рослинною олією до легкого рум’янцю. Солимо і перчимо.
Крок 4. Остуджуємо квасоля і відправляємо її в салатник разом з яловичиною. Доповнюємо подрібненим часником.
Крок 5. Перемішуємо інгредієнти. Можна спробувати на сіль і перець.
Крок 6. Заправляємо сумішшю з майонезу і гірчиці. Перемішуємо.
Крок 7. Салат з яловичиною і стручкової квасолею готовий. Пригощайтеся!
Салат з тунцем і стручкової квасолею
Салат з тунцем і стручкової квасолею – відмінне кулінарне рішення для вашого оригінального обіду або вечері. Така закуска точно різноманітить ваше меню і порадує рідних. Для приготування смачного і корисного салату використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Квасоля стручкова – 200 гр.
- Тунець консервований – 200 гр.
- Яйце перепелине – 10 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Стручкову квасолю розламуємо на коротші відрізки і відварюємо в гарячій підсоленій воді 10 хвилин.
Крок 3. Промиваємо і обсушуємо зелень, після дрібно ріжемо її ножем.
Крок 4. Відварюємо яйця перепелині. Остуджуємо їх, очищаємо і поділяємо на половинки.
Крок 5. Консервований тунець добре розминаємо виделкою.
Крок 6. У глибокій мисці з’єднуємо тунець, квасоля і зелень. Солимо, перчимо і поливаємо рослинним маслом. Перемішуємо.
Крок 7. Салат з тунцем і стручкової квасолею готовий. Прикрашайте половинками перепелиних яєць і подавайте до столу!
Салат із стручкової квасолею і шинкою
Салат із стручкової квасолею і шинкою – це швидке в приготуванні, смачне і поживне блюдо для вашого домашнього столу. Подавайте частування в якості перекусу або самостійного частування. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Квасоля стручкова – 200 гр.
- Шинка – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Помідори черрі – 100 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- соєвий Соус – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Можна використовувати свіжу або заморожену квасолю. Відварюємо її в киплячій воді близько 5-10 хвилин до готовності. Відкидаємо на друшляк і охолодити.
Крок 2. Доповнюємо квасоля подрібненим ріпчастою цибулею.
Крок 3. Слідом відправляємо до продуктів четвертинки помідорів черрі.
Крок 4. Розбираємо шинку невеликими брусочками. Викладаємо до решти інгредієнтів.
Крок 5. Доповнюємо частування тертим сиром.
Крок 6. Поливаємо соєвим соусом і невеликою кількістю майонезу. Акуратно перемішуємо.
Крок 7. Салат із стручкової квасолею і шинкою готовий. Пригощайтеся!
Салат із стручкової квасолею і грибами
Салат із стручкової квасолею і грибами – це проста у виконанні і неймовірно смачне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування нікого не залишить байдужим і точно різноманітить ваше звичне меню. Для приготування беріть на замітку покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Квасоля стручкова – 300 гр.
- Гриби печериці – 4 шт.
- стручковий Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло рослинне – для смаження.
- Кунжут білий – 1 ч. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Стручкову квасолю відварюємо 10 хвилин в киплячій воді. Якщо використовуєте заморожений продукт, то варимо одну хвилину після закипання.
Крок 3. Відкидаємо на друшляк, промиваємо і даємо повністю охолонути.
Крок 4. Очищаємо часник і нарізаємо його.
Крок 5. Промиваємо печериці і нарізаємо тонкими пластинками.
Крок 6. Протягом хвилини смажимо гриби на рослинній олії. Доповнюємо подрібненим часником і нарізаним перцем чилі. Перемішуємо і смажимо до готовності грибів.
Крок 7. Викладаємо до грибів квасоля. Вливаємо соєвий соус і смажимо до готовності.
Крок 8. Салат із стручкової квасолею і грибами готовий. Подавайте до столу, доповнивши білим кунжутом.