Салат «Чафан» класичний – 7 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Салат «Чафан» класичний – це страва, що подається і подається не зовсім звичним для нас способом. Головною відмінною рисою цієї закуски є те, що на велику круглу тарілку компоненти викладаються жменями відокремлено один від одного. Часто в центр блюда кладуть м’ясну складову і оточують її обсмаженої картопляної соломкою і різними овочами. Склад салату може включати в себе самі різні продукти, тому ви з легкістю зможете підібрати страву, ідеально підходить для вас!

Салат «Чафан» — класичний рецепт

Салат «Чафан» — це многосоставное блюдо, яке запросто замінить вам обід з трьох страв. Все просто: для приготування закуски нам знадобиться не тільки овочі і м’ясо, але оригінальна і дуже смачна заправка, замішана на основі рослинної олії і оцту.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Яловичина 200 гр.
  • Картопля 2 шт.
  • Капуста білоголова 300 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Зелень 1 пучок
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Оцет 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок 1 щіпка
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Перед початком готування очищаємо овочі і промиваємо їх разом з яловичиною під струменем води.
  2. Цибулину ріжемо пір’ям і присипаємо цукровим піском, розминаємо руками і заливаємо розчином з води і оцту. Пропорції рідких інгредієнтів один до одного.
  3. Картопля нарізаємо дуже тонкою соломкою.
  4. Обсмажуємо картоплю на розпеченому рослинному маслі до повної готовності.
  5. Морквину подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи.
  6. Впоперек волокон нарізаємо брусочками м’ясо.
  7. Готуємо яловичину на рослинному маслі до рум’яного кольору, даємо час охолонути.
  8. Тонко шаткуємо білокачанну капусту.
  9. Сирий буряк подрібнюємо аналогічно моркви.
  10. На плоске блюдо для сервірування викладаємо підготовлені продукти гірками, включаючи м’ясо і картоплю. З лука віджимаємо вологу і розкладаємо його поверх компонентів, додаємо часточки часнику і зелень – поливаємо рослинним маслом і салат готовий. Дегустуємо!