Салат з куркою і квасолею – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Простий, але в той же час шалено смачний і ситний салат можна легко і швидко приготувати з консервованої квасолі і курячого м’яса. Таку страву насичений величезною кількістю білка, який міститься як у курки, так і в квасолі, а значить, це блюдо не просто смачне, але і корисне!

Салат з куркою і червоної консервованої квасолею

Цікавий і небанальний салат досить простий, нам знадобиться лише відварне куряче філе, червона консервована квасоля і овочі, а заправимо ми всі ці апетитні інгредієнти пікантною заправкою, яка додасть страві особливу «родзинку».

Інгредієнти на
2 порц.

  • Квасоля консервована ½ банки
  • Куряче філе 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Цибуля червоний ½ шт.
  • Салат Айсберг ¼ качана
  • Дайкон ½ шт.
  • Перець болгарський ½ шт.
  • Цибуля зелена за смаком
  • Кріп за смаком
  • Сіль за смаком
  • Для заправки:
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Соус соєвий 1 ст. л.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Гірчиця французька 1 ст. л.
  • Соус Чилі ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат з куркою і квасолею? Половинки червоного і ріпчастої цибулі нарізаємо тонкими півкільцями, болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжки і ріжемо соломкою.
  2. В окремій піалі змішуємо інгредієнти для заправки і перемішуємо.
  3. У чашу з заправкою відправляємо подрібнену цибулю, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі просочуватися.
  4. Редьку натираємо на крупній тертці.
  5. Курячу грудку попередньо відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиком або розбираємо на волокна.
  6. В салатниці з’єднуємо дайкон, болгарський перець і курку.
  7. Банку з червоною квасолею розкриваємо.
  8. Зливаємо рідину з банки, а квасоля засипаємо в миску до решти інгредієнтів.
  9. Салат промиваємо під струменем води, обсушуємо і рвемо листи руками або ножем нарізаємо.
  10. Відправляємо айсберг в салатницю.
  11. Маринований цибулю разом із залишками заправки так само перекладаємо в загальну посуд.
  12. Гарненько перемішуємо складові салату.
  13. Висипаємо гіркою на плоске блюдо.
  14. Щедро посипаємо дрібно нарубаної зеленню для посилення аромату і прикраси.
  15. І подаємо до столу. Приємного апетиту!