Табуле – 7 рецептів приготування салату з покроковими фото

Табуле – це незвичайний і яскравий салат східної кухні на основі булгуру або кус-куса з помідорами, великою кількістю свіжої зелені і заправлений оливковою олією з соком лимона. З набором овочів і зелені можна варіювати, але вони повинні бути свіжі та соковиті. Крупа для табуле готується до стану «аль-денте», а оригінальні пряні нотки смаку доповнюються приправами.

Класичний рецепт салат Табуле

Класичний рецепт салат Табуле передбачає готування його на основі булгуру. З овочів у цьому рецепті беремо свіжі помідори і огірок, а зелені: петрушку з м’ятою. Заправляємо салат оливковою олією і соком лимона. Готується салат швидко, тільки булгур відварюється заздалегідь. Овочі для табуле нарізати дуже дрібно, щоб смак салату був гармонійним.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Булгур ½ склянки
  • Огірок 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • М’ята свіжа 1 жменя
  • Петрушка ½ склянки
  • Часник 1 зубчик
  • Олія оливкова 4 ст. л.
  • Лимон ½ шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Булгур для салату відваріть, як зазначено на упаковці і остудіть. Підготувати інші інгредієнти.
  2. Огірок промийте, обсушіть серветкою і наріжте маленькими кубиками.
  3. У глибоку салатницю пересипте відварений булгур і додайте нарізку огірка.
  4. Помідори (вибрати м’ясисті і з тонкою шкіркою), як і огірок, промийте, обсушіть і наріжте так само дрібно.
  5. Нарізку помідорів перекладіть в салатницю.
  6. Зелень так само промийте під холодною водою, серветкою видаліть всю вологу. Петрушку, а вона обов’язкова в класичному рецепті і обсяг її повинен бути дорівнює обсягу булгуру, дрібно нашаткуйте.
  7. Дрібно наріжте м’яту і багато її не додавайте в класичний салат, щоб не домінував смак.
  8. Нарізку зелені перекладіть в салатницю до решти інгредієнтів.
  9. Потім до салату додайте подрібнений зубок часнику, хоч він до класичного варіанту не відноситься, і замінити його можна пряними травами.
  10. Відіжміть сік з половинки лимона.
  11. Салат по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем, полийте лимонним соком і оливковою олією.
  12. Потім всі інгредієнти ложкою перемішайте. Приготовлений по класичному рецепту салат «Табуле» можете накривати до столу. Приємного апетиту!