Табуле з кускусом
Табуле з кускусом відрізняється більш ніжним смаком порівняно в булгуром, так і кускус варити не треба. У цьому рецепті готуємо Табуле з класичними інгредієнтами (помідор і зелень) і смак доповнимо кедровими горіхами, хоча можна і іншими. Такий салат може бути як самостійною закускою, так і смачним гарніром до м’ясних і рибних страв.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Кускус – 50 гр.
- Вода – 100 мл
- Помідори – 3 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- М’ята – за смаком.
- Часник – 1 зубок.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кедрові горіхи – для посипання.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для салату пересипати кускус, залити окропом, перемішати і залишити на 15 хвилин. За цей час кускус набухне і охолоне.
Крок 2. Помідори промити і насухо витерти серветкою. Лимон обшпарити окропом. Зелень промити і також обсушити.
Крок 3. Помідори нарізати маленькими однаковими кубиками.
Крок 4. Дрібно нашаткувати підготовлену зелень, а кількість м’яти взяти за своїм смаком.
Крок 5. У остиглий кускус додати подрібнений зубок часнику, трохи полити лимонним соком, посипати сіллю з чорним перцем і добре перемішати.
Крок 6. Перекласти до заправленному кускусу нарізку помідор.
Крок 7. Потім посипати їх чорним перцем.
Крок 8. Перекласти до цих інгредієнтів м’яту і акуратно перемішати.
Крок 9. Потім салат пересипати нарізку петрушки.
Крок 10. Полити салат рештою лимонним соком і оливковою олією і ще раз обережно перемішати.
Крок 11. Підготувати кедрові або інші горіхи, але це за бажанням.
Крок 12. Приготований салат «Табуле» розкласти по порційних салатницам, посипати горіхами і сервірувати до столу. Приємного апетиту!