Табуле – 7 рецептів приготування салату з покроковими фото

Табуле з кускусом

Табуле з кускусом відрізняється більш ніжним смаком порівняно в булгуром, так і кускус варити не треба. У цьому рецепті готуємо Табуле з класичними інгредієнтами (помідор і зелень) і смак доповнимо кедровими горіхами, хоча можна і іншими. Такий салат може бути як самостійною закускою, так і смачним гарніром до м’ясних і рибних страв.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Кускус – 50 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Помідори – 3 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • М’ята – за смаком.
  • Часник – 1 зубок.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кедрові горіхи – для посипання.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для салату пересипати кускус, залити окропом, перемішати і залишити на 15 хвилин. За цей час кускус набухне і охолоне.

Крок 2. Помідори промити і насухо витерти серветкою. Лимон обшпарити окропом. Зелень промити і також обсушити.

Крок 3. Помідори нарізати маленькими однаковими кубиками.

Крок 4. Дрібно нашаткувати підготовлену зелень, а кількість м’яти взяти за своїм смаком.

Крок 5. У остиглий кускус додати подрібнений зубок часнику, трохи полити лимонним соком, посипати сіллю з чорним перцем і добре перемішати.

Крок 6. Перекласти до заправленному кускусу нарізку помідор.

Крок 7. Потім посипати їх чорним перцем.

Крок 8. Перекласти до цих інгредієнтів м’яту і акуратно перемішати.

Крок 9. Потім салат пересипати нарізку петрушки.

Крок 10. Полити салат рештою лимонним соком і оливковою олією і ще раз обережно перемішати.

Крок 11. Підготувати кедрові або інші горіхи, але це за бажанням.

Крок 12. Приготований салат «Табуле» розкласти по порційних салатницам, посипати горіхами і сервірувати до столу. Приємного апетиту!