Салат Табуле з булгуром
Салат Табуле з булгуром відноситься до страв «на швидку руку» і своїм смаком подобається багатьом. Він виходить легким, малокалорійним, але, за рахунок булгуру, ситним і буде доречний для будь-якого столу, особливо пісного. Вам представляється найпростіший рецепт Табуле.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Булгур – 1 склянка
- Окріп – 2 склянки
- Помідори – за смаком.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- М’ята – 3 гілочки.
- Цибуля зелена – 4 пера.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку підготуйте булгур для салату. Закип’ятіть чисту воду. Булгур пересипте в окремий посуд.
Крок 2. Залийте окропом крупу, щільно прикрийте кришкою і залиште на 20 хвилин для набухання. Булгур за цей час вбере воду повністю.
Крок 3. Помідори промийте, обсушіть серветкою, наріжте маленькими кубиками і перекладіть на друшляк, щоб стік овочевий сік. Дрібно наріжте очищену червону цибулину і промиту зелень.
Крок 4. Перекладіть В салатницю підготовлений булгур і нарізку помідор.
Крок 5. Додайте до них нарізку зелені та цибулі.
Крок 6. Зелень полийте соком лимона, щоб вона залишилася хрусткою.
Крок 7. Потім салат по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем і додайте оливкову олію.
Крок 8. Всі інгредієнти ложкою акуратно перемішайте. Приготовленому салату Табуле з булгуром дайте 20-30 хвилин настоятися в холодильнику і можете накривати до столу. Приємного апетиту!