Салат Мімоза з сайрою – класичний рецепт з рибними консервами з покроковими фото

Салат Мімоза з сайрою – смачне і поживне блюдо. Практично жодне застілля не обходиться без цього знаменитого салату. Ми підібрали 7 рецептів, які ви легко зможете повторити в домашніх умовах.

Салат Мімоза з сайрою — класичний рецепт

Рибні консерви з сайри в маслі можна знайти в будь-якому продуктовому магазині. Консерви є головним інгредієнтом салату Мімоза. Приготоване за класичним рецептом блюдо задовольнить будь-які смакові запити і очікування ваших гостей.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сайра в олії-1 банка
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Майонез столовий молочний за смаком.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сир 150 гр.
  • Зелень за смаком.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат Мімоза з сайрою за класичним рецептом? Необхідно зварити наступні інгредієнти: картопля, морква і яйця. Поки вони варяться, розімніть виделкою сайру. Рибну масу викладіть на велику тарілку і розрівняйте, щоб вийшов рівномірний шар. Змастіть його майонезом.
  2. Яйця очистіть від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Білки натріть на крупній тертці і викласти наступним шаром, також промажте його майонезом.
  3. Моркву натріть на крупній тертці, викладіть третій шар і мастіть майонезом.
  4. Цибулю очистіть і дрібно наріжте, розподіліть його по шару з моркви.
  5. Далі викладіть шар з тертої картоплі, змастіть майонезом. Сир натріть на крупній тертці і покладіть його поверх картоплі, додайте трохи майонезу.
  6. Жовтки розімніть виделкою до дрібної крихти. Посипте салат подрібненим жовтком, поставте на 30-40 хвилин у холодильник для просочення. Перед подачею на стіл, прикрасьте салат по своєму смаку зеленню або овочами.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий салат Мімоза з сайрою і сиром

Мімоза – салат, який люблять багато. Це дуже ситне і красиве блюдо, яке можна подати на стіл разом з хрусткими тостами. Цей варіант салату один з найбільш простих і швидких.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сайра в олії – 1 банка.
  • Сир – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Оцет столовий – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Розімніть виделкою Сайру. На плоске блюдо викладіть перший шар з рибної консерви.

2. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте. Перекладіть його в миску і залийте оцтом на 15-20 хвилин. Потім злийте залишки оцту і викладіть цибулю зверху на рибний шар.

3. Яйця зваріть круто, остудіть, зніміть з них шкаралупу. Відокремте білки від жовтків і натріть їх на крупній тертці. Викладіть шар з білків, змащуємо його майонезом.

4. Сир натріть на тертці, покладіть його поверх білків і додайте майонез, але намагайтеся сильно не вживати сир, щоб шар залишався повітряним.

5. Жовтки розімніть вилкою або натріть на дрібній тертці. Посипте ними салат, змащувати майонезом не потрібно. Прикрасьте салат за своїм смаком і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат мімоза з консервованої сайрою і рисом

Ще один варіант смачного салату Мімоза з консервованої сайрою. Додавання рису робить страву ще більш ситним і об’ємним. Такий варіант підійде для свята в колі великої компанії.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Сайра консервована в маслі – 250 гр.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Яйця – 5 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Майонез – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис зваріть і промийте холодною водою, він повинен бити розсипчастим.

2. Першим шаром в салатницю викладіть рис, посоліть і поперчіть його за смаком, змастіть майонезом.

3. Яйця зваріть круто, очистіть, відокремте білки від жовтків. Окремо натріть на крупній тертці білки і подрібніть в крихту жовтки. Зробіть другий шар салату з білків, змащуємо його майонезом.

4. З рибних консервів злийте рідину, а рибу перемніть виделкою. Викладіть рибну масу на білки, зверху покладіть подрібнену цибулю. Шар змастіть майонезом.

5. Вершкове масло попередньо тримаєте в морозилці. Потім дістаньте його і натріть прямо в салатницю поверх шару риби і цибулі.

6. Далі зробіть шар тертого сиру, його також змастіть майонезом.

7. Завершіть салат шаром з подрібненого жовтка. Готово, можна подавати страву на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату Мімоза з сайрою і картоплею

Салат Мімоза з сайрою такий же популярний, як і знаменитий олів’є. Рідко який святковий стіл обходиться без цього чудового, яскравого салату. Крім відмінного смаку, він має дуже бюджетний склад продуктів. Візьміть цей салат собі на замітку.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Сайра консервована в маслі – 1 банку.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль –за смаком
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю і моркву візьміть середнього розміру, помийте овочі і відваріть в мундирі. Потім остудіть і очистіть від шкірки. Яйця зваріть круто, остудіть і розділіть їх на білки і жовтки.

2. Першим шаром викладіть на плоске блюдо тертий картопля. Посоліть його за смаком і змастіть майонезом.

3. Потім зробіть шар з тертої моркви, його також посоліть і додайте майонез.

4. Із консерви злити олію, рибу розімніть виделкою. Цибулю дрібно наріжте. Викладіть шар з рибних консервів, посипте його подрібненою цибулею.

5. Білки натріть на крупній тертці, жовтки подрібніть в крихту. Спочатку зробіть шар з білків, потім зверху посипте подрібненим жовтком. Полийте салат майонезом і поставте в холодильник для просочення.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат Мімоза з сайрою, сиром і вершковим маслом

Салат Мімоза не дивлячись на свою калорійність виходить ніжним і легким. Склад продуктів для нього простий та його легко придбати в найближчому продуктовому магазині. За класичним рецептом в салат ми будемо додавати вершкове масло.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сайра в олії – 1 банка.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 1 гілка.

Процес приготування:

1. Яйця зваріть круто, остудить, очистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків. Окремо подрібніть їх за допомогою терки.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Залийте його водою і через 10 хвилин обсушити на паперових рушниках.

3. Сир натріть на середній терці.

4. З сайри злийте зайву рідину і рибу розімніть виделкою.

5. Тепер потрібно скласти шари салату, у цій справі можна скористатися кулінарним кільцем. Перший шар зробіть з подрібненого білка, на нього нанесіть майонезну сітку. Далі йде шар тертого сиру і майонезу.

6. Потім викладіть рибний шар, промажте його майонезом і розсипте зверху цибулю.

7. Вершкове масло попередньо тримаєте в морозильній камері потім дістаньте і натріть його поверх лука.

8. Посипте салат подрібненим жовтком і прикрасьте гілочками кропу.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат Мімоза з сайрою без картоплі?

Існує величезна кількість рецептів салату Мімоза і стільки ж суперечок навколо того, в якому порядку слід викладати інгредієнти. Однак не варто боятися експериментувати, єдине, що точно необхідно дотримуватися – це верхній шар жовтка.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Сайра в олії – 1 банка.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Морква – 4 шт.
  • Майонез – 300 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку зваріть рис, моркву і яйця. Зелену цибулю помийте і обсушіть. Рибні консерви розімніть виделкою, попередньо зливши з неї рідину.

2. Першим шаром викладіть варений рис, посоліть за смаком і промажте його майонезом. Далі викладіть рибну масу, розрівняйте її і додайте майонез.

3. На рибу викладіть шар з нарізаного зеленого цибулі, потім зробіть шар тертого білка, посипте сіллю і змастіть його майонезом.

4. Моркву натріть на тертці і викладіть її поверх білків, посипте сіллю і змастіть майонезом.

5. Жовток подрібніть в крихту і посипте їм салат, дайте страві просочитися в холодильнику 30-60 хвилин і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салат Мімоза з консервованої сайрою без додавання сиру

Салат Мімоза можна приготувати до урочистої події і в будній день. Його незвичайний смак і ніжна консистенція підкорює з першої ложки і ви вже не можете зупинитися. До того ж, це дуже бюджетний варіант ситного страви для всієї родини.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Сайра в олії – 2 банки.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Яйця курячі – 4-5 шт.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця, моркву і картоплю відваріть заздалегідь, можна підготувати їх з вечора. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

2. Із консерви злити воду, рибу розімніть вилкою, змішайте її з ріпчастою цибулею і невеликою кількістю майонезу.

3. Викладіть на салатготель рибну масу і розрівняйте її.

4. Другим шаром варену картоплю, натріть його на дрібній тертці і викладіть поверх рибного шару, змастіть майонезом.

5. Потім натріть на тертці моркву, сформуйте шар і змастіть його майонезом.

6. Далі дістаньте з морозилки вершкове масло, натріть його на дрібній тертці, зверху посипте подрібненим жовтком і зеленою цибулею. Поставте Салат в холодильник на 30-40 хвилин для просочення, він вийде ніжним і соковитим.

Приємного апетиту!