Салат Мімоза з сайрою – класичний рецепт з рибними консервами з покроковими фото

Салат Мімоза з сайрою – смачне і поживне блюдо. Практично жодне застілля не обходиться без цього знаменитого салату. Ми підібрали 7 рецептів, які ви легко зможете повторити в домашніх умовах.

Салат Мімоза з сайрою — класичний рецепт

Рибні консерви з сайри в маслі можна знайти в будь-якому продуктовому магазині. Консерви є головним інгредієнтом салату Мімоза. Приготоване за класичним рецептом блюдо задовольнить будь-які смакові запити і очікування ваших гостей.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сайра в олії-1 банка
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Майонез столовий молочний за смаком.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сир 150 гр.
  • Зелень за смаком.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат Мімоза з сайрою за класичним рецептом? Необхідно зварити наступні інгредієнти: картопля, морква і яйця. Поки вони варяться, розімніть виделкою сайру. Рибну масу викладіть на велику тарілку і розрівняйте, щоб вийшов рівномірний шар. Змастіть його майонезом.
  2. Яйця очистіть від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Білки натріть на крупній тертці і викласти наступним шаром, також промажте його майонезом.
  3. Моркву натріть на крупній тертці, викладіть третій шар і мастіть майонезом.
  4. Цибулю очистіть і дрібно наріжте, розподіліть його по шару з моркви.
  5. Далі викладіть шар з тертої картоплі, змастіть майонезом. Сир натріть на крупній тертці і покладіть його поверх картоплі, додайте трохи майонезу.
  6. Жовтки розімніть виделкою до дрібної крихти. Посипте салат подрібненим жовтком, поставте на 30-40 хвилин у холодильник для просочення. Перед подачею на стіл, прикрасьте салат по своєму смаку зеленню або овочами.

Приємного апетиту!