Салат Наречена – 8 рецептів з копченою куркою, плавленим сиром з покроковими фото

Салат «Наречена» відрізняється ніжністю і легкістю. Він порадує не тільки приємним смаком, але яскравим і привабливим виглядом. Готуйте таку закуску до свят або запрошеним вечерям. Для цього скористайтесь перевіреної кулінарної підбіркою з 8-і покрокових рецептів з фотографіями.

Салат Наречена з копченою куркою і плавленим сиром — класичний рецепт

Ніжний і поживний салат «Наречена» традиційно готують з курки і плавленого сирка. Його можна подавати як до святкового столу, так і під час сімейного вечері. Беріть на замітку простий покроковий рецепт!

Інгредієнти на
8 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Картопля 2 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сир плавлений 2 шт.
  • Капуста пекінська 4 аркуша
  • Майонез столовий молочний за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний салат Наречена з копченою куркою і плавленим сиром? Відварюємо картоплю, після чого очищаємо його, остуджуємо і натираємо на тертці. Викладаємо овочі тонким шаром на тарілку і поливаємо майонезом.
  2. Відварюємо курячі яйця, очищаємо їх і ділимо на білки і жовтки. Жовтки подрібнюємо і укладаємо другим шаром.
  3. Слідом йдуть шматочки заздалегідь відвареної курки. Поливаємо майонезом.
  4. Далі натираємо плавлені сирки. Кладемо на курку спочатку подрібнене листя пекінської капусти, а після сирок.
  5. Посипаємо заготівлю подрібненими білками і поливаємо майонезом.
  6. Ставимо салат в холодильник і даємо йому просочитися, після чого, можна ділити на порції і подавати до столу!

Як приготувати салат Наречена з копченою куркою?

Одна з варіацій знаменитого салату «Наречена» — з копченою куркою. Таке частування виходить апетитним, ароматним і яскравим смаком. Готуйте холодну закуску в рамках святкового меню.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Курка копчена – 300 гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет 9% — 1 ст. л.
  • Майонез – 100 мл

Процес приготування:

1. Варимо картоплю, остуджуємо її, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.

2. Подрібнену цибулю маринуємо в гарячій воді, оцті. Співвідношення 1:1.

3. Відварені яйця очищаємо і ділимо на жовтки і білки. Подрібнюємо їх окремо.

4. Копчену курку також розбираємо на дрібні шматочки.

5. Натираємо на крупній тертці плавлений сир.

6. Викладаємо салат шарами. Спочатку – копчена курка.

7. Обмазуємо продукт майонезом.

8. Другим шаром укладаємо маринований лук.

9. На нього – відварну картоплю.

10. Знову обмазуємо майонезом.

11. Далі йдуть жовтки.

12. На них кладемо натерту плавлений сирок.

13. Обмазуємо майонезом.

14. Посипаємо верхівку подрібненими білками.

15. Даємо салату насититися в холодильнику і подаємо до столу!

Дуже смачний салат Наречена з смаженою куркою

Насичений за смаком салат «Наречена» виходить з додаванням обсмаженого в спеціях курки. Спробуйте цікавий покроковий рецепт для вашого домашнього або святкового столу.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир плавлений – 80 гр.
  • Капуста пекінська – 150 гр.
  • Яблуко – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо куряче філе і ділимо його на кілька частин.2. Посипаємо м’ясо сіллю і перцем, поливаємо майонезом і розмішуємо. Даємо трохи замаринуватися.

3. Філе обсмажуємо в олії до повної готовності.

4. Викладаємо продукт на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

5. Відварну картоплю натираємо на тертці, посипаємо його сіллю і поливаємо майонезом.

6. Далі робимо шар з дрібно порізаного смаженого філе. Знову обмазуємо майонезом.

7. Зверху посипаємо невеликою кількістю тертого сиру.

8. Пекінську капусту ріжемо тонкою соломкою, солимо її і розтираємо руками до виділення соку. Розмішуємо овоч з тертим яблуком, подрібненою зеленню і часником.

9. Викладаємо зелений шар на сир і поливаємо майонезом.

10. Посипаємо шар тертими жовтками. Знову додаємо трохи майонезу.

11. Висипаємо залишився сир і робимо майонезну сітку.

12. Закриваємо заготівлю тертими білками.

13. Ставимо салат в холодильник для кращої просочення і подаємо до столу!

Салат Наречена з куркою і грибами

Ситний і смачний салат «Наречена» можна приготувати з курки та грибів. Холодна закуска порадує вас не тільки своїм смаком, але і привабливим виглядом. Використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе куряче – 120 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Гриби печериці – 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ¼ шт.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Відварюємо філе курки, картопля і яйця. Філе дрібно нарізаємо, все інше – натираємо. Жовтки відділяємо від білків.

2. Обсмажуємо гриби з цибулею і викладаємо їх першим шаром.

3. Солимо за смаком і поливаємо майонезом.

4. Далі кладемо картоплю. Знову солимо і обмазуємо майонезом.

5. Викладаємо нарізане куряче філе.

6. Утрамбовуємо верхній шар і обмазуємо майонезом.

7. Також чинимо з яєчними жовтками.

8. Посипаємо тертим сиром.

9. Обмазуємо майонезом.

10. Закриваємо шар тертими білками. Ставимо форму в холодильник для просочення.

11. Апетитний салат для вашого столу готовий!

Простий рецепт салату Наречена з пекінською капустою

Ніжний і приємний на смак салат «Наречена» часто готують з додаванням пекінської капусти. Так частування вийде більш соковитим. Подавайте його для яскравого сімейного обіду або святкового столу.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Капуста пекінська – 5 аркушів.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Майонез – за смаком.

Для маринаду м’яса:

  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Соус гранатовий – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • Суміш перців – 1/3 ч. ложки
  • Каррі – 0,5 ч. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.

Для маринаду лука:

  • Оцет – 1 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Яйця і картоплю відварюємо.2. Займемося маринадом лука. Ріжемо його тонкими півкільцями і маринуємо у воді з оцтом, сіллю і цукром. Залишаємо на 15 хвилин.3. Куряче філе ріжемо шматочками і викладаємо в глибоку миску.

4. Заправляємо продукт необхідними інгредієнтами для маринаду м’яса. Розмішуємо і залишаємо на 20 хвилин.

5. Очищаємо відварені яйця і відокремлюємо білки від жовтків.

6. Жовтки натираємо на тертці.

7. Подрібнюємо листя пекінської капусти.

8. Обсмажуємо мариноване м’ясо до готовності.

9. Охолоджений картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на тертці.

10. З допомогою спеціального кільця формуємо салат. Першим шаром йде картоплю.

11. Майонез для зручності можна покласти в кондитерський пакет.

12. Поливаємо картопляний шар майонезом.

13. Далі укладаємо куряче філе

14. Слідом йде маринований лук.

15. Закриваємо його курячими жовтками і поливаємо майонезом.

16. Укладаємо пекінську капусту і знову обмазуємо майонезом.

17. Посипаємо тертим плавленим сиром. Додаємо майонез.
18. Обсипаємо шар тертими білками.

19. Ставимо блюдо в холодильник для просочення.

20. Перед подачею прикрашаємо салат по своєму смаку. Готово!

Покроковий рецепт приготування салату Наречена з буряком

Яскрава варіація популярного салату «Наречена» — з додаванням буряків. Таке частування стане смачним і поживним доповненням вашого святкового меню. Порадуйте себе і ваших гостей ніжною закускою.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе куряче – 130 гр.
  • Буряк – 0,5 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сир плавлений – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 50 мл
  • Сметана – 50 мл

Процес приготування:

1. Відварюємо куряче філе, подрібнюємо його і укладаємо щільним шаром. Солимо і обмазуємо майонезом.2. Також відварюємо буряк, натираємо на тертці. Робимо другий шар. Знову солимо і поливаємо майонезом.

3. Третій шар посипаємо тертим плавленим сирком. Знову додаємо майонез.

4. Відварені яйця ділимо на білки і жовтки. Посипаємо сир тертими жовтками.

5. Слідом йде терте яблуко.

6. Укладаємо подрібнені білки з майонезом.

7. Ставимо форму в холодильник для просочення.

8. Готовий салат прикрашаємо й подаємо до столу!

Салат Наречена з куркою та ананасом в домашніх умовах

Щоб домашній салат «Наречена» вийшов неймовірно соковитим і яскравим смаком, готуйте його з додаванням ананаса. Така закуска нікого не залишить байдужим, використовуйте простий покроковий рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Курка копчена – 300 гр.
  • Ананаси консервовані – 340 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Горіх волоський – 50 гр.
  • Майонез – 150 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Відварюємо курячі яйця.2. Копчену курку звільняємо від шкірки і розбираємо дрібними кубиками.

3. З ананасів зливаємо сік, сам продукт дрібно нарізаємо.

4. Сир пропускаємо через дрібну тертку.

5. Також чинимо з вареними яйцями.

6. Очищаємо і волоські горіхи подрібнюємо.

7. Копчену курку розмішуємо з невеликою кількістю майонезу.

8. Щільним шаром викладаємо курку.

9. Далі кладемо ананаси і поливаємо їх майонезом.

10. Слідом укладаємо яйця з майонезом.

11. З тертим сиром чинимо також.

12. Закриваємо заготівлю подрібненими горіхами.

13. Охолоджуємо салат і подаємо до столу. Можна пробувати!

Оригінальний рецепт салату Наречена з яблуком

Оригінальний рецепт приготування салату «Наречена» передбачає додавання яблука. Так блюдо вийде соковитим, ніжним і з приємною фруктовою кислинкою. Порадуйте частуванням своїх близьких або гостей.

Час готування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сметана – 50 мл
  • Майонез – 50 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Грудку і яйця відварюємо.

2. Куряче м’ясо нарізаємо невеликими кубиками.

3. Готуємо заправку: змішуємо сметану з майонезом.

4. Формуємо салат. Першим шаром кладемо курку. Поливаємо її заправкою.

5. Далі кладемо терте яблучко. Шкірку попередньо знімаємо.

6. Кладемо тертий сир і обмазуємо його заправкою.

7. Очищаємо яйця і очищаємо білки від жовтків.

8. Подрібнені жовтки щільно укладаємо на сирний шар. Обмазуємо заправкою.9. Закриваємо частування тертим білком. Ставимо частування в холодильник для просочення.

10. Готовий салат прикрашаємо і ставимо на стіл.