Салат з куркою, ананасом, кукурудзою і сиром – 5 рецептів з покроковими фото

Салат з куркою, ананасом, кукурудзою і сиром — страва, яку відносять до категорії святкових, однак ви можете приготувати його, наприклад, до вечері. Поєднання вареної курки з ананасами можна по праву вважати вдалим. Особливо популярний салат з цих інгредієнтів у прекрасної статі. З рецептів салату виберіть той, який припаде до душі.

Листковий салат з куркою, ананасом, кукурудзою і сиром

Цей салат можна приготувати швидше: просто нарізати інгредієнти і змішати з майонезом. Щоб викласти блюдо шарами, потрібно, звичайно, повозитися, про що ви не пошкодуєте: закуска вийде більш смачною і красивою.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 200 гр.
  • Ананас консервований 150 гр.
  • кукурудза Консервована 100 гр.
  • Сир 50 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат з куркою, ананасом, кукурудзою і сиром? Куряче м’ясо викладаємо в каструлю і заливаємо очищеною водою. Проварюємо його на плиті до готовності. Коли вода почне кипіти, підсолюємо її і продовжуємо варити філе до готовності. Потім м’ясо потрібно остудити і нарізати невеликими шматочками.
  2. Відкорковуємо банку з ананасами і зливаємо сік в чашку. Не варто виливати, так як він дуже солодкий і смачний. Щоб позбавити ананаси від зайвої рідини, викладаємо їх на паперові рушники, а потім акуратно перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо кубиками.
  3. Твердий сир натираємо на тертці з боку великих отворів.
  4. Відварюємо яйця: викладаємо в невелику каструльку і заливаємо холодною водою, варимо спочатку до кипіння рідини, а потім ще 7-8 хвилин до готовності. Зливаємо гарячу воду в раковину і заливаємо яйця проточною водою (холодною). Коли вони охолонуть, видаляємо шкаралупу і відокремлюємо білки від жовтків. Дрібно нарізаємо їх окремо.
  5. На дно салатника викладаємо шар з курячого філе і покриваємо його майонезом (у вигляді сіточки). Для покриття шарів соусом можна використовувати кулінарний шприц або звичайний пакет для їжі (викладаємо в куточок пакета майонез, робимо невеликий надріз і «малюємо» сіточку). Покриваємо майонез шаром з ананасів і знову формуємо сіточку з соусу.
  6. Покриваємо салат білками, потім знову покриваємо майонезом. Наступні на черзі – жовтки. Поливаємо їх соусом. Тепер викладаємо шар з кукурудзи, яку також поливаємо майонезом.
  7. Завершуємо блюдо шаром з сиру. Ставимо закуску в холодильник на 30 хвилин, щоб шари добре просочилися соусом.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, ананасом, кукурудзою, сиром і яйцем

Поєднання соковитого ананаса з трохи сухуватим курячим м’ясом родом з Східної кухні. Разом вони складають чудовий тандем, володіючи прекрасними смаковими якостями. Для приготування салату деякі господині використовують свіжі ананаси, однак більшість віддає перевагу консервованим фруктів.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 5-6.

Склад:

  • Ананаси консервовані – 1 б. (380 гр.)
  • Кукурудза консервована – 1 б.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Грудка куряча – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Суміш прянощів – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сир – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячу грудку звільняємо від шкіри і кістки (можна використовувати готове куряче філе). Просочуємо курку сумішшю з солі, перцю і прянощів. Покласти курку на тарілку. Вливаємо в сковороду оливкове масло, підігріваємо його на плиті. Викладаємо в ємність куряче м’ясо і обсмажуємо з усіх боків.

Крок 2. Перекладаємо куряче м’ясо на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Коли грудка охолоне, нарізаємо його невеликими кубиками.

Крок 3. Курячі яйця поміщаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Доводимо рідину до кипіння на плиті і продовжуємо варіння яєць (7-8 хвилин). Вимикаємо плиту і зливаємо гарячу воду в раковину. Щоб остудити яйця, заливаємо їх холодною водою. Видаляємо шкаралупу і нарізаємо кубиками яйця.

Крок 4. Відкорковуємо банку з ананасами. Зливаємо сироп в чашку. Скибочки продукту чіпляємо виделкою і дістаємо з ємності. Перекладаємо ананасові кружечки на обробну дошку і нарізаємо.

Крок 5. Відкриваємо банку з кукурудзою і зливаємо зайву рідину. Шматочок сиру або нарізаємо кубиками, або натираємо на крупній тертці. Змішуємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо майонезом. Знову перемішуємо і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Салат з копченою курячою грудкою, ананасом, кукурудзою і сиром

Салат з копченої курки з ананасом є незвичайним блюдом, в якому поєднуються, на перший погляд, несумісні і такі різні продукти. Насправді інгредієнти підібрані з розумом: наприклад, копчена нотка злегка псує смак солодкого фрукта.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • копчене Філе курки – 150 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 б. (280 гр.)
  • Ананаси консервовані – 1 б.( 250 гр.)
  • Яйця – 4 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відкриваємо банку з консервованими ананасами і акуратно викладаємо кружечки в друшляк. Коли сироп стече (під друшляк потрібно помістити глибоку ємність), перекладаємо ананаси на обробну дошку і нарізаємо кубиками.

Крок 2. Курячі яйця викладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і проварюємо на плиті спочатку до кипіння рідини, а потім до готовності яєць (протягом 8-10 хвилин). Зливаємо гарячу рідину і заливаємо яйця холодною водою. Залишаємо на час, щоб охололи. Потім очищаємо з шкаралупу яєць і нарізаємо їх соломкою.

Крок 3. Копчену курячу грудку подрібнюємо (кубиками або соломкою). Викладаємо нарізані інгредієнти – курку, яйця і ананаси – в салатник.

Крок 4. Для того щоб сир було зручно натирати на тертці, змастіть поверхню пристосування з отворами, рослинним маслом, а сам шматочок помістіть в холодильник на час, щоб злегка затвердів. Подрібнюємо сир на крупній тертці.

Крок 5. Відкорковуємо банку з кукурудзою і зливаємо зайву рідину. Відправляємо кукурудзу разом з сиром в салатник. Підсолюємо інгредієнти за смаком, додаємо соус і ретельно перемішуємо салат.

Приємного апетиту!

Смачний салат з куркою, ананасом, кукурудзою, сиром і часником

Приготування салату займає небагато часу, якщо заздалегідь відварити курку і яйця. Особливу увагу варто приділити незвичайної заправки салату, яка включає в себе майонез, сіль, чорний перець, каррі та часник.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Ананаси консервовані – 1 б. (300 гр.)
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Приправа каррі – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Сіль – 3-4 ч. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Перець духмяний горошком – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку відваримо куряче філе. Для цього промиваємо його проточною водою, обтираем, а потім викладаємо в каструлю. Відправляємо слідом заздалегідь очищену і вимиту моркву, очищену цибулину, чорний і запашний перець і лавровий лист. Заливаємо інгредієнти водою і солимо за смаком. Варимо м’ясо на плиті до готовності (15-20 хвилин від початку кипіння рідини), а потім охолоджуємо.

Крок 2. На іншу конфорку ставимо каструлю з яйцями і холодною водою. Солимо воду 1-2 чайними ложками сипучого інгредієнта. Доводимо рідину до кипіння і варимо яйця близько 8-10 хвилин до готовності. Потім зливаємо гарячу рідину в раковину і заливаємо яйця холодною водою, щоб швидко остудити.

Крок 3. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сироп в чашку. Потім дістаємо фрукт з ємності і нарізаємо кубиками. Перекладаємо ананаси в салатник.

Крок 4. Тепер відкорковуємо банку з кукурудзяними зернами і також зливаємо з ємності рідина. Потім за допомогою ложки викладаємо кукурудзу в салатник, до ананасам.

Крок 5. Шматочок твердого сиру ви можете подрібнити таким способом, який вам більше подобається. Його можна просто нарізати кубиками або соломкою. У даному рецепті сир натираємо на крупній тертці і додаємо в салатник.

Крок 6. Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці. Також нарізаємо кубиками варене куряче м’ясо, яке вже охололо. Відправляємо продукти в салатник.

Крок 7. Зубок часнику відокремлюємо від головки і очищаємо від лушпиння. В окрему піалу викладаємо майонез, приправу каррі, чорний мелений перець і сіль. Видавлюємо в масу часник через прес. Ретельно перемішуємо інгредієнти і пробуємо суміш. Її смак не повинен бути насиченим, пікантним і трохи пересоленим. Заправляємо сумішшю інгредієнти в салатник, ретельно перемішуємо. Подаємо готову страву до столу.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, ананасом, кукурудзою, сиром і грибами

Для багатьох поціновувачів смачних страв поєднання ананасів і курки не зовсім звичне. З часом, салат з цих та інших доповнюють їх інгредієнтів, став дуже популярним. Тепер ви можете часто бачити його серед закусок на святковому столі.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Філе куряче (грудка) – 200 гр.
  • Ананаси консервовані – 1 б. (200 гр.)
  • Кукурудза консервована – 1 б. (200 гр.)
  • Сир – 100 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля – 80 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Петрушка – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування салату. Очищаємо цибулину і зубчик часнику. Відкладаємо вбік. Перебираємо печериці: видаляємо всі дефекти і ретельно вимиваємо гриби проточною водою. Відкорковуємо спочатку банку з ананасами, а потім з кукурудзою. Зливаємо рідину з обох ємностей з різних чашках. Перекладаємо ананаси в одну піалу, а кукурудзу – в іншу. Вимиваємо куряче філе і обтираем його паперовим рушником.

Крок 2. Ставимо на плиту каструлю з водою (у ній ми будемо варити філе). Солимо рідина по смаку, чекаємо, поки закипить. Потім опускаємо в киплячу воду куряче м’ясо і проварюємо його 15 хвилин. Такий спосіб варіння філе дозволяє йому стати більш соковитим.

Крок 3. Беремо очищену головку цибулі і нарізаємо кубиками. Подрібнюємо вимиті і обсохлі печериці тонкими пластинами.

Крок 4. Сир натираємо на крупній тертці (використовуємо голландський, однак за бажанням його можна замінити будь-яким іншим твердим сиром).

Крок 5. На плиті розігріваємо сковороду з маслом, а потім викладаємо в ємність цибулю і обсмажуємо до золотистого відтінку. На цей етап нам знадобиться 3-4 хвилини. Тепер додаємо до цибулі печериці, перемішуємо інгредієнти і тушкуємо їх разом 5 хвилин. Солимо продукти в процесі обсмажування.

Крок 6. Коли куряче філе охолоне, нарізаємо його кубиками середнього розміру. Викладаємо інгредієнти – куряче м’ясо, кукурудзу, ананаси (нарізаємо кубиками), суміш цибулі і грибів, сир – у загальний салатник. Потім додаємо до продуктів часник, подрібнений через землянку, і заправляємо салат соусом. Перемішуємо страву.

Крок 7. При подачі на стіл розкладіть салат по піалах і прикрасьте його гілочкою вимитої петрушки. За бажанням можна використовувати іншу зелень.

Приємного апетиту!