Салат Нісуаз класичний з тунцем – 7 рецептів з покроковими фото

Салат «Нісуаз» класичний з тунцем – страва з класики кухні Франції і саме з Ніцци. Його відрізняє яскравість і насиченість смаку, вишуканість і елегантність. Суворого рецепту салату немає і різні варіанти в основному, об’єднує однакова ідея приготування, а додавання тунця є альтернативою класичним анчоусам. Незмінними інгредієнтами залишаються томати, оливки і оливкова олія, а інші вибираються згідно з рецептом.

Салат Нісуаз — класичний французький рецепт

Варіантів класичного французького салату «Нісуаз» є декілька, і вони пристосовані до наших продуктів. Основні інгредієнти: цибуля, помідори, анчоуси, зелений салат і оливки залишаються незмінними, а тунець з вареними яйцями не обов’язкові, але з ними смачніше, так і зелена квасоля додасть ситість. Секрет пікантного смаку салату визначається заправкою.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Тунець консервований 180 гр.
  • Листовий салат 100 гр.
  • Квасоля стручкова 100 гр.
  • Помідори черрі 8 шт.
  • Яйце перепелине 8 шт.
  • Анчоуси 12 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Маслини 1 банку (без кісточок)
  • червоний винний Оцет 1 ст. л.
  • Для заправки:
  • Олія оливкова 5 ст. л.
  • червоний винний Оцет 1 ст. л.
  • Гірчиця французька 1 ст. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Очищену салатну цибулину наріжте тонкими півкільцями, змішайте їх з винним оцтом і залиште для маринування. Листя салату промийте холодною водою і обсушіть серветкою.
  2. Нарізану шматочками стручкову квасолю протягом 3 хвилин відваріть у воді з додаванням солі і відразу на друшляку обполосніть холодною водою, щоб вона залишилася пружною і не втратила колір.
  3. Відварені й охолоджені перепелині яйця очистіть від шкаралупи і розріжте на четвертинки.
  4. «Черрі» промийте, обсушіть серветкою і наріжте такими ж четвертинками, як і яйця.
  5. Підготуйте анчоуси, але їх можна замінити іншою дрібною рибою пряного засолу. Рибку очистіть і розділіть на філе.
  6. Консервованого тунця перекладіть з банки в піалу і розімніть виделкою на невеликі шматочки.
  7. Всі інгредієнти для салату «Нісуаз» у вас підготовлені.
  8. Для приготування салатної заправки у скляну банку помістіть всі зазначені в рецепті інгредієнти і, закривши її кришкою активно кілька разів банку струсніть.
  9. На порційні салатниці укладіть листя салату. Поверх їх покладіть шматочки тунця з маринованою цибулею.
  10. Наступним шаром укладіть відварену квасолю.
  11. Потім акуратно і красиво розкладіть філе анчоусів з четвертинками яєць.
  12. Поверх їх рівномірно розкладіть четвертинки «черрі» з маслинами.
  13. Всі інгредієнти салату рясно полийте ароматною заправкою.
  14. Приготований по класичному французькому рецепту салат «Нісуаз» можете накривати до столу. Приємного апетиту!