Салат Нісуаз з печінкою тріски
Салат Нісуаз з печінкою тріски варіант найпростіший, адже печінка відмінно замінює традиційний тунець, а її солонуватий смак замінює анчоуси, які у нас купити майже неможливо. У цьому рецепті овочевий частиною салату беремо картоплю, стручкову квасолю і помідори. Готуємо Заправку класичну. Такий салат буде у вас і самостійною стравою, і аперитивом або хорошою закускою до святкового столу.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Печінка тріски – 250 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Помідори – 160 гр.
- Стручкова квасоля – 200 гр.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Оливки – 100 гр.
- Листя салату – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Лимон – ¼ шт.
- Часник – 1 зубок.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти для салату згідно з рецептом. Картоплю очистити, промити, розрізати на поздовжні скибочки і протягом 20 хвилин відварити у воді з додаванням солі. Також круто відварити яйця і стручкову квасолю.
Крок 2. Для заправки в окремому посуді змішати рослинне масло з соком четвертини лимона, подрібненим часником, сіллю і сумішшю перців.
Крок 3. Відварені часточки картоплі обсушити серветкою і обсмажити з усіх боків до золотистого кольору в розігрітій олії.
Крок 4. На порціонні салатниці розкласти промиті і обсушені салатні листя. Потім другим шаром викласти обсмажену картоплю, оливки і откинутую на друшляк стручкову квасолю.
Крок 5. Відварені яйця і помідори нарізати так само поздовжніми скибочками. Рівномірно і красиво укласти їх третім шаром.
Крок 6. Тріску печінки нарізати невеликими шматочками і розкласти поверх всіх інгредієнтів. Приготований салат Нісуаз з печінкою тріски полити заправкою і одразу сервірувати до столу, поки він максимально свіжий. Приємного апетиту!