Нісуаз з консервованим тунцем
Нісуаз з консервованим тунцем є одним з варіантів лінійки салатів із французької кухні. Тунець, як риба корисна і багата білком, відмінно поєднується за смаком з усіма інгредієнтами цього салату. У цьому рецепті беремо тунець, консервований, і додамо зелені оливки і зелений лук, ну а основою смаку буде заправка з оливкового масла з гірчицею, часником і лимонним соком.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Тунець консервований – 120 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Салат – 70 гр.
- Картопля відварна – 1 шт.
- Яйце варене – 1 шт.
- Масло оливкова – 60 мл
- Сік лимона – 25 мл
- Часник – 2 зубки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Цибуля зелена – 25 гр.
- Оливки зелені – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу приготуйте заправку для салату. В піалу налийте оливкова олія з лимонним соком. Додайте подрібнений часник, ложку гірчиці і чорний перець. Ці інгредієнти добре перемішайте.
Крок 2. Помідор наріжте тонкими часточками, перекладіть в салатницю і полийте приготованою заправкою.
Крок 3. Листя салату промийте, обсушіть серветкою, порвіть руками на невеликі шматочки і покладіть поверх помідорних часточок.
Крок 4. Промитий огірок наріжте невеликими брусочками і укладіть поверх салатних листків.
Крок 5. Дрібно наріжте відварену в мундирі картоплю, і укладіть поверх огірка. Картопля посипте сіллю і полийте однією ложкою заправки.
Крок 6. Відварене круто яйце очистіть від шкаралупи і розріжте на поздовжні скибочки.
Крок 7. Скибочки яйця рівномірно розкладіть поверх картоплі.
Крок 8. Тунець з банки перекладіть на окрему тарілку і трохи розімніть виделкою.
Крок 9. Потім його розкладіть між яєчними часточками.
Крок 10. Салат посипте дрібно нашаткованою зеленою цибулею і розкладіть зелені оливки. Полийте всі інгредієнти решті заправкою.
Крок 11. Приготований салат «Нісуаз» з консервованим тунцем можете відразу накривати до столу. Приємного апетиту!