Салат Нісуаз класичний з тунцем – 7 рецептів з покроковими фото

Нісуаз з консервованим тунцем

Нісуаз з консервованим тунцем є одним з варіантів лінійки салатів із французької кухні. Тунець, як риба корисна і багата білком, відмінно поєднується за смаком з усіма інгредієнтами цього салату. У цьому рецепті беремо тунець, консервований, і додамо зелені оливки і зелений лук, ну а основою смаку буде заправка з оливкового масла з гірчицею, часником і лимонним соком.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Тунець консервований – 120 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Салат – 70 гр.
  • Картопля відварна – 1 шт.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Сік лимона – 25 мл
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Цибуля зелена – 25 гр.
  • Оливки зелені – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу приготуйте заправку для салату. В піалу налийте оливкова олія з лимонним соком. Додайте подрібнений часник, ложку гірчиці і чорний перець. Ці інгредієнти добре перемішайте.

Крок 2. Помідор наріжте тонкими часточками, перекладіть в салатницю і полийте приготованою заправкою.

Крок 3. Листя салату промийте, обсушіть серветкою, порвіть руками на невеликі шматочки і покладіть поверх помідорних часточок.

Крок 4. Промитий огірок наріжте невеликими брусочками і укладіть поверх салатних листків.

Крок 5. Дрібно наріжте відварену в мундирі картоплю, і укладіть поверх огірка. Картопля посипте сіллю і полийте однією ложкою заправки.

Крок 6. Відварене круто яйце очистіть від шкаралупи і розріжте на поздовжні скибочки.

Крок 7. Скибочки яйця рівномірно розкладіть поверх картоплі.

Крок 8. Тунець з банки перекладіть на окрему тарілку і трохи розімніть виделкою.

Крок 9. Потім його розкладіть між яєчними часточками.

Крок 10. Салат посипте дрібно нашаткованою зеленою цибулею і розкладіть зелені оливки. Полийте всі інгредієнти решті заправкою.

Крок 11. Приготований салат «Нісуаз» з консервованим тунцем можете відразу накривати до столу. Приємного апетиту!