Салат Нісуаз класичний з тунцем – 7 рецептів з покроковими фото

Салат «Нісуаз» з лососем

Салат «Нісуаз» з лососем буде у вас смачною інтерпретацією класичного варіанту для святкового столу. Лосось в поєднанні з картоплею робить страву більш насиченим і ситним. У цьому рецепті беремо філе свіжого лосося. Інші інгредієнти і заправка залишаються традиційними для «Нисуаза». Салат готується досить просто і швидко.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Картопля – 300 гр.
  • Стручкова квасоля – 200 гр.
  • Філе лосося – 400 гр.
  • Салат-латук – 200 гр.
  • Помідори – 400 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Оливки – 20 шт.

Для заправки:

  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для салату підготувати відразу і згідно з рецептом. Картоплю помити і почистити цибулю. Філе лосося промити холодною водою і обсушити паперовим рушником.

Крок 2. Потім приготувати заправку для салату. Зазначені в рецепті інгредієнти для заправки добре перемішати до однорідного стану в окремому посуді.

Крок 3. Картоплю відварити в мундирах протягом 20 хвилин. Квасоля поварити 5 хвилин. Філе лосося відварити у воді з додаванням солі протягом 10 хвилин, не більше, і на невеликому вогні. Яйця відварити круто. Відварені інгредієнти остудити. Картоплю очистити від шкірки.

Крок 4. Коли інгредієнти підготовлені, можна приступати до їх нарізці. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Відварені яйця і помідори нарізати четвертинками. Картоплю і яйця нарізати невеликими шматочками.

Крок 5. Підготовлену нарізку всіх інгредієнтів, крім помідорів, і оливки перекласти в глибоку салатницю. Потім полити їх приготовленої заправкою і двома виделками акуратно перемішати, щоб шматочки не втратили форму.

Крок 6. Промиті і обсушені листя салату руками розділити на середні шматки і розкласти на блюді. Поверх їх викласти салат і декорувати скибочками помідорів. Приготований салат «Нісуаз» з лососем відразу сервірувати до святкового столу. Смачних і вдалих страв!