Нісуаз з анчоусами
Салат «Нісуаз» з анчоусами, свіжими овочами, вареними яйцями і заправкою на основі оливкової олії – популярний і дуже смачна страва французької кухні, але його нескладно приготувати і в домашніх умовах. У цьому рецепті до салату для ситності додамо консервованого тунця. Вибір яєць, помідорів і бобових визначається смаком господині. Анчоуси беремо консервовані, адже без них не буде «Нісуаз», а лише інтерпретація.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Анчоуси – 8 шт.
- Тунець в олії – 140 гр.
- Маслини – 10 шт.
- Стручкова квасоля – 200 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Салат – за смаком.
Для заправки:
- Масло оливкове – 8 ст. л.
- Оцет винний – 1.5 ст. л.
- Часник – 2 зубки.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте згідно з рецептом всі інгредієнти для салату, щоб все було під рукою, адже салат готується швидко і при мінімальній термічній обробці. Яйця можете зварити заздалегідь.
Крок 2. Для заправки в піалу налийте 7 столових ложок оливкової олії, додати винний оцет, подрібнений будь-яким способом зубчик часнику і сіль з вибраними приправами (наприклад, суміш перців з сухим базиліком). Ці інгредієнти добре перемішайте.
Крок 3. Спаржеву (стручкову) квасолю протягом 5 хвилин відваріть на маленькому вогні, промийте на друшляку холодною водою і 1-2 хвилини обсмажте в 1 ложці оливкової олії олії з додаванням одного зубчики часнику, щоб вона вийшла смачною.
Крок 4. Помідори з відвареними яйцями наріжте однаковими шматочками. Великі маслини розрізати на половинки. Промиті листя салату порвіть руками на середні шматочки.
Крок 5. Для формування салату візьміть сервірувальне блюдо і розкладіть на ньому салатні листя. Зверху розкладіть їх квасоля і полийте частиною заправки. В середину блюда викладіть гіркою консервованого тунця, трохи розім’ятої виделкою. Навколо тунця красиво розкладіть скибочки помідор з яйцями і маслинами, полийте їх заправкою. Заключним акордом салату викладіть анчоуси, тільки спробуйте їх на ступінь солоності і, якщо дуже солоні, то замочіть ненадовго в холодній воді. Приготований салат «Нісуаз» з анчоусами відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!
Рецепт 7. Салат Нісуаз з куркою
Салат Нісуаз традиційно готується з рибою і зокрема з тунцем, але заміна його куркою буде не менш смачним і цікавим варіантом. Куряче м’ясо відмінно поєднується з усіма інгредієнтами класичного «Нисуаза», а заправку в цьому рецепті вам пропонується приготувати на суміші майонезу з натуральним йогуртом, що зробить страву більш легким, але вигляд залишиться святковим.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Куряче філе – 400 гр.
- Зелена квасоля – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Помідори «Черрі» – 12 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Оливки – за смаком.
- Листя салату – на смак.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Для заправки:
- Майонез оливковий – 1 упаковка.
- Часник – 1 зубок.
- Йогурт натуральний – за смаком.
- Петрушка – 2 гілочки.
- Кріп – 2 гілочки.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте всі інгредієнти для салату, згідно з рецептом. Яйця відваріть круто. Промийте і обсушіть серветкою салатні листя, помідори і зелень. Очистіть від лушпиння цибулину. Зелену квасолю відваріть 5 хвилин на невеликому вогні.
Крок 2. Куряче філе промийте холодною водою, обсушити серветкою і наріжте невеликими однаковими шматочками. Посипте їх сіллю з чорним перцем і обсмажте до легкого рум’яного кольору в розігрітій олії.
Крок 3. Підготовлені інгредієнти, і можна приступати до їх нарізці. Цибулину наріжте тонкими четвертинками кілець. Огірок наріжте тонкими чверть гуртками. Черрі розрізати на половинки, а яйця на однакові шматочки, щоб жовтки залишилися з білками.
Крок 4. Для заправки в окремому посуді змішайте майонез з натуральним йогуртом в будь-якому співвідношенні за своїм смаком. До цієї суміші додайте подрібнений на землянку зубок часнику і дрібно нарізані кріп з петрушкою. Заправку ще раз перемішайте.
Крок 5. Збирати салат можна або на одному блюді, або в порційних салатницях. На страву в будь-якому порядку викладіть салатні листя з нарізаними інгредієнтами, зеленою квасолею і оливками. Заправку подайте в окремій соусниці.
Крок 6. У другому варіанті всі інгредієнти укладіть в порційні салатниці, декоруйте листям салату і полийте заправкою. Приготований салат «Нісуаз» з куркою відразу сервіруйте до святкового столу. Смачних і вдалих страв!