Салати з варених буряків – 10 смачних рецептів Пальчики оближеш з покроковими фото

З вареного буряка можна приготувати салати на будь-який смак. Овоч чудово поєднується з іншими продуктами: сиром, морквою, часником, горіхами і навіть чорносливом. Домашня закуска порадує поживними і корисними властивостями. Використовуйте для приготування яскраву підбірку з 10-і покрокових рецептів.

Салат з вареного буряка з часником «Пальчики оближеш»

Ароматний домашній салат виходить з вареної буряків і часнику. Просте у виконанні страва порадує вас, ваших близьких або гостей. Оцініть приємний смак живильної закуски.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Буряк 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Майонез столовий молочний для заправки

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат з вареного буряка «Пальчики оближеш»? Дві буряків середнього розміру відварюємо до повної готовності. Після даємо продукту охолонути і акуратно знімаємо з нього шкірку.
  2. Натираємо підготовлений овоч на крупній тертці і занурюємо в глибоку миску. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику.
  3. страву за смаком Солимо і заправляємо майонезом.
  4. Гарненько вимішуємо масу і залишаємо на деякий час, щоб дати просочитися.
  5. Ароматний буряковий салат по простому рецептом готовий. Діліть частування на порції і подавайте до столу!

Швидкий салат з вареного буряка з майонезом

Щоб домашній салат з вареного буряка вийшов ще більш ситним, заправте його майонезом. Така закуска порадує простим кулінарним процесом і цікавим смаком. Беріть на замітку!

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Буряк – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Чорнослив – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Буряк заздалегідь відварюємо до готовності, дамо повністю охолонути і очищаємо від шкірки, підготуємо і інші інгредієнти.

2. Натираємо овоч на крупній тертці і відправляємо його в глибоку миску. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику, кладемо нарізаний чорнослив.

3. Заправляємо продукти зазначеною кількістю майонезу. Додаємо сіль за смаком, розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

4. Апетитний соковитий і буряковий салат з майонезом готовий. Діліть на порції і пригощайтеся!

Салат з вареного буряка з волоськими горіхами

Яскравий салат для вашого столу можна приготувати з вареного буряка і волоських горіхів. Холодне блюдо здивує вишуканим смаком і приємним ароматом. Подавайте в якості легкого вечері або як додаток до інших страв.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Буряк – 600 гр.
  • Горіхи волоські – 40 гр.
  • Бринза – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • соєвий Соус – 20 мл
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Відварюємо До готовності буряк, повністю її остуджуємо і акуратно знімаємо шкірку.

2. Далі продукти пропускаємо через тертку з великими зубами.

3. Тонкими півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю і відправляємо його в прогріту з маслом сковороду.

4. Тушкуємо овочі до м’якості. Не забуваємо в процесі перемішувати інгредієнт.

5. Приєднуємо цибулю до тертого буряка.

6. Доповнюємо масу подрібненими волоськими горіхами.

7. Доповнюємо блюдо невеликою кількістю соєвого соусу.

8. Кубиками ріжемо бринзу і також кладемо її в загальну масу. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

9. Вливаємо сюди оливкове масло і перемішуємо вміст.

10. Розкладаємо готовий салат по порційних тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Простий і смачний салат з буряка та моркви

Проста і смачна ідея для вашого столу – салат з вареного буряка і моркви. Частування швидко готується і виходить дуже яскравим і поживним. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити ваше меню.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Буряк – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Відварюємо буряк до готовності, після охолоджуємо її, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.

2. Також чинимо і з морквою. Її можна не відварювати, а використовувати в сирому вигляді.

3. З’єднуємо обидва інгредієнти в глибокій мисці. Солимо за смаком.

4. Для заправки змішуємо олію з соєвим соусом. Поливаємо сумішшю овочеву заготовку.

5. Гарненько вимішуємо салат, даємо йому трохи настоятися і можна подавати до столу. Пробуйте!

Низькокалорійний салат з вареного буряка без майонезу

Легкий і смачний буряковий салат можна приготувати без використання майонезній заправки. Запам’ятовуйте простий і корисний кулінарний рецепт. Використовуйте його для перекусу або вечері.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт.
  • Чорнослив – 6 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сік лимонний – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

2. Буряк відварюємо до готовності в каструлі з водою. Далі остуджуємо продукт і очищаємо від шкірки.

3. Підготовлену буряк ріжемо тонкою соломкою або натираємо на тертці з великими зубчиками.

4. Промиваємо чорнослив і тонко нарізаємо його.

5. Для заправки розмішуємо олію з лимонним соком, сіллю, цукром і подрібненими зубчиками часнику.

6. Викладаємо буряк з чорносливом на тарілку і поливаємо ароматною заправкою. Готово!

Салат з вареного буряка і солоних огірків

Простий, смачний і бюджетний салат можна приготувати з вареного буряка і солоного огірка. Таке частування вийде соковитим і неймовірно поживним. Воно прекрасно доповнить різноманітні гарячі страви.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Буряк – 250 гр.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

1. Відварюємо буряк до готовності, повністю охолодити її і очищаємо від шкірки.

2. Далі підготовлений продукт натираємо на крупній тертці і викладаємо у велику миску.

3. Тонкою соломкою розбираємо солоний огірок. Викладаємо інгредієнт до буряка.

4. Доповнюємо продукти продавленными зубчиками часнику.

5. Вливаємо необхідну кількість майонезу.

6. Ретельно вимішуємо масу до рівномірного розподілу заправки.

7. Готовий салат з буряка розкладаємо по тарілках. Можна пробувати!

Класичний вінегрет з вареним буряком

Вінегрет за класичним рецептом – це смачне і корисне блюдо для вашого столу. Його можна використовувати в якості легкого перекусу або подавати до столу з гарячими частуваннями.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Буряк – 5 шт.
  • Морква – 5 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Огірок солоний – 6 шт.
  • Горошок консервований – 1 банку.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку відварюємо овочі до готовності, після приступаємо до нарізки. Картопля розбираємо невеликими кубиками. Їх кладемо у велику миску.

2. Також чинимо і з вареною морквою.

3. В загальну миску викладаємо дрібні кубики буряків.

4. Доповнюємо масу консервованим горошком.

5. Подрібнюємо солоні огірки і також кладемо в загальну тарілку.

6. Солимо частування, поливаємо олією і перемішуємо.

7. Яскравий і поживний вінегрет з відвареної буряком готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Покроковий рецепт салату з вареного буряка і моркви

Смачний і вітамінний салат можна приготувати за лічені хвилини. Беріть на замітку простий кулінарний рецепт домашнього страви з вареного буряка і моркви. Доповніть своє звичне меню цікавою ідеєю.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Буряк – 250 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Майонез для заправки.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Буряк заздалегідь відварюємо до готовності, охолодити і акуратно очищаємо від шкірки.

2. Очищаємо моркву, промиваємо її і пропускаємо через крупну тертку. Зубчики часнику подрібнюємо будь-яким зручним способом.

3. Далі натираємо відварну буряк.

4. Всі три продукти розміщуємо в загальній мисці.

5. За смаком доповнюємо продукти майонезом.

6. Ретельно перемішуємо вміст і угощаемся. Простий і смачний салат з вареного буряка і моркви готовий.

Дуже смачний салат з вареного буряка і сиру

Відмінна ідея для легкого й корисного вечері – салат з вареного буряка і сиру. Таке частування виходить не дуже калорійним, але при цьому досить поживним. Беріть на замітку!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Сир бринза – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь відварюємо буряк, остуджуємо її, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо їх в глибоку миску.

2. Сюди ж відправляємо нарізану дрібними кубиками бринзу.

3. Тепер приготуємо заправку. Для цього з’єднуємо рослинне масло з подрібненим зубчиком часнику, лимонним соком і меленим перцем. Вимішуємо продукти.

4. Салат солимо, доповнюємо подрібненою зеленню і поливаємо ароматною заправкою.

. Розмішуємо частування, перекладаємо в підходящий посуд і подаємо до столу. Можна пробувати!

Як приготувати салат з буряка з чорносливом?

Для смачного перекусу або легкого вечері можна приготувати апетитний салат з вареного буряка та чорносливу. Домашнє блюдо приємно здивує своїм яскравим смаком, ароматом і поживними властивостями.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1

Склад:

  • Буряк – 150 гр.
  • Чорнослив – 50 гр.
  • Горіхи волоські – 30 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Майонез для заправки.

Процес приготування:

1. Гарненько промиваємо буряк і відварюємо до готовності. Після остуджуємо і акуратно очищаємо від шкірки.

2. Чорнослив замочуємо в холодній воді 10-20 хвилин.

3. Далі сухофрукти розбираємо на дрібні шматочки.

4. Очищаємо горіхи і також подрібнюємо їх.

5. Остиглу буряк натираємо на тертці з великими зубами.

6. З’єднуємо всі інгредієнти в одній тарілці і обережно перемішуємо їх між собою. Сюди ж продавлюємо зубчик часнику.

7. Перекладаємо частування на порційну тарілку, доповнюємо майонезом, подрібненим зеленою цибулею і подаємо до столу. Апетитний буряковий салат з чорносливом готовий.