Салат з хрусткими баклажанами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з хрусткими баклажанами – це цікава, з оригінальним смаком закуска до будь-якого столу, яка швидко готується на основі панірованих в крохмалі і обсмажені у фритюрі баклажан, зрілих помідорів, великої кількості зелені і заправлених не майонезом, а ароматною заправкою. Салат подається до столу частіше теплий, щоб баклажани зберегли хрустку текстуру.

Салат з хрусткими баклажанами і помідорами

Салат з хрусткими баклажанами і помідорами готується просто, швидко і відразу перед подачею до столу, інакше баклажани втратять хрусткий смак. Якщо у вас цей овоч з гірчинкою, його потрібно нарізати, посолити і потім промити. У цьому рецепті заправляємо салат соєвим соусом з часником і чорним перцем, а з зелені беремо петрушку.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 200 гр.
  • Масло рослинне 200 мл
  • Крохмаль картопляний 25 гр.
  • Помідори 300 гр.
  • Петрушка 50 гр.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Інгредієнти для салату відразу підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій.
  2. Баклажан промийте, видаліть кінчики, просушіть серветкою і наріжте великими шматочками. Овоч з гірчинкою на 15 хвилин посипте сіллю, потім промийте і ретельно обсушіть.
  3. Нарізку баклажана перекладіть в пакет, засипте будь крохмалем і кілька разів добре струсніть, щоб шматочки крохмаль покрив повністю, що додасть при смаженні хрустку скоринку і маслом баклажан не просочиться.
  4. У будь-якому посуді розжарте рослинна олія для фритюру і по черзі, на великому вогні обсмажте баклажани до хрусткої скоринки. Зайве масло можете видалити паперовою серветкою.
  5. Помідори промийте, обсушіть і наріжте скибочками такого ж розміру, як і баклажан. Перекладіть їх у глибоку салатницю.
  6. Поверх помідор покладіть в салатницю хрусткі баклажани.
  7. Промийте і обсушіть петрушку, видаливши жорсткі стебла. Потім її крупно наріжте і покладіть поверх баклажанів.
  8. Для заправки в піалі змішайте дрібно нарізаний часник з чорним перцем і соєвим соусом.
  9. Приготовленої заправкою рівномірно полийте салат і ложкою акуратно перемішайте всі інгредієнти.
  10. Приготований салат з хрусткими баклажанами і помідорами розкладіть по сервировочным салатницам і відразу подайте до столу. Приємного апетиту!

Салат з хрусткими баклажанами і сиром

Смачним варіантом буде доповнення салату з хрусткими баклажанами і сиром, причому сир береться або ропні, типу «Фета або бринза, або сирний або вершковий. У цьому рецепті використовуємо сир сирний і заправити салат сумішшю оливкової олії з соком лимона і цукру.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Баклажан – 210 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир сирний – 150 гр.
  • Масло рослинне – 0.75 склянки
  • Часник – 2 зубки.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1/3 пучка.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати зазначені в рецепті інгредієнти для салату. Баклажан, помідори, петрушку промити і обсушити серветкою. Очистити зубки часнику.

Крок 2. Помідори розрізати на великі шматочки. Баклажан нарізати чверть кільцями, з усіх боків добре запанірувати в крохмалі і обсмажити до хрусткої скоринки в киплячому рослинному маслі. Зайве масло видалити паперовою серветкою.

Крок 3. Часник подрібнити часникодавку. В піалі змішати всі інгредієнти для заправки. На сервірувальні салатниці викласти обсмажені хрусткі баклажани і нарізку помідора.

Крок 4. Потім ці овочі посипати крупно нарізаною петрушкою, рівномірно розкласти подрібнений часник і полити заправкою. Зверху покласти сирний сир. Приготований салат з хрусткими баклажанами і сиром сервірувати до столу відразу в теплому вигляді, щоб баклажани не втратили хрусткий смак. Приємного апетиту!

Салат Лаззат з хрусткими баклажанами

Головною фішкою різних варіантів узбецького салату «Лаззат» є хрусткі баклажани, а інші інгредієнти можуть бути різні. У цьому рецепті «Лаззат» готуємо з помідорами чері та кінзою, а заправити соєвим соусом з солодким соусом чилі, що так само буде в азіатському стилі.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Часник – 2 зубки.
  • Крохмаль кукурудзяний/картопляний – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 трісок.

Для заправки:

  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Соус чилі солодкий – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для салату. Черрі вимийте, витріть насухо серветкою і розріжте на четвертинки. Очищені зубки часнику роздушіть ножем і дрібно наріжте.

Крок 2. Промитий і обсушенный пучок кінзи наріжте крупно.

Крок 3. Баклажани промийте і наріжте великими кубиками або трикутниками.

Крок 4. Потім їх на 5-10 хвилин залийте підсоленою водою для видалення горчи, промийте на друшляку і всю вологу серветкою приберіть.

Крок 5. Підготовлені шматочки баклажанів посипте крохмалем і добре перемішайте, що зробить їх при смаженні, з хрусткою скоринкою і ніжною м’якоттю всередині.

Крок 6. У сотейнику добре накалите рослинне масло і на ньому, на великому вогні порційно обсмажте шматочки баклажанів.

Крок 7. Обсмажені баклажани шумівкою перекладіть на паперові серветки для видалення зайвої олії.

Крок 8. В піалі змішайте зазначені в рецепті інгредієнти для заправки з подрібненим часником і нарізкою кінзи.

Крок 9. На велику салатницю укладіть хрусткі баклажани з нарізкою черрі, рівномірно полийте заправкою і акуратно перемішайте.

Крок 10. Приготований салат «Лаззат» з хрусткими баклажанами відразу сервіруйте до столу. Приємного апетиту!

Теплий салат з хрусткими баклажанами

Теплий салат з хрусткими баклажанами буде у вас чисто овочевих і корисним стравою для будь-якого столу, і особливо пісного, а сервіруються такі салати тільки теплими, щоб баклажани не втрачали свій хрусткий смак. У цьому рецепті готуємо теплий салат тільки з баклажанів і стиглих помідор, а смак їх підкреслимо зеленню. Заправка до салату не потрібна, так як баклажани обсмажуються на олії.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Баклажани – 200 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний/картопляний – 2 ст. л.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для салату.

Крок 2. Баклажани промити, видалити кінчики, обсушити серветкою і нарізати великими кубиками.

Крок 3. Потім їх посипати сіллю і залишити на 5-7 хвилин, щоб пішла гіркота.

Крок 4. Перекласти нарізку баклажан в окремий посуд, посипати будь крохмалем і добре перемішати. Важливо, щоб кубики баклажанів крохмаль покрив з усіх боків.

Крок 5. У сковорідці або сотейнику добре розігріти рослинне масло. Обсмажити на ньому кубики баклажанів при помішуванні до рум’яного кольору і хрусткої скориночки.

Крок 6. Помідори промити, обсушити і нарізати також великими кубиками.

Крок 7. У салатницю перекласти обсмажені баклажани з нарізкою помідор.

Крок 8. По своєму смаку ці інгредієнти посипати сіллю з чорним перцем.

Крок 9. Потім салат посипати крупно нарізаною петрушкою і ложкою акуратно перемішати.

Крок 10. Приготований теплий салат з хрусткими баклажанами розкласти по порційних салатницам і відразу накривати до столу. Приємного апетиту!

Грузинський салат з баклажанами, свіжими помідорами і сиром

Варіант грузинського салату з хрусткими баклажанами, свіжими помідорами і сиром готується, як і всі такі салати, тільки передбачає гостру заправку в грузинському стилі на основі оливкової і кунжутної олії, часнику, соусу чилі і доповнюється сиром і насінням кунжуту.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний/картопляний – 6 ст. л.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Зелень – 20 гр.
  • Сир сирний – 50 гр.
  • Насіння кунжуту – 2 гр.

Для заправки:

  • Солодкий соус чилі – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Масло кунжутне – 20 мл
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. Баклажани для салату промити, обсушити, нарізати великими шматочками, перекласти в окремий посуд, посипати сіллю, перемішати і залишити на півгодини, щоб пішла гіркота.

Крок 2. Очищені зубки часнику подрібнити в блендері з рослинним маслом в однорідну масу. Це буде у вас часниковим маслом для заправки.

Крок 3. Через півгодини злити сік з баклажан і трохи промити їх на друшляку.

Крок 4. Нарізку баклажан порційно обваляти в будь-якому крохмалі.

Крок 5. У глибокій сковорідці або сотейнику добре розігріти достатню кількість рослинного масла. На ньому обсмажити баклажани до золотистої і хрусткої скоринки з усіх боків. Потім перекласти на паперові серветки для видалення зайвої олії.

Крок 6. Крупно нарізати промиті і обсушені помідори.

Крок 7. Зелень промити, обсушити і дрібно нарізати.

Крок 8. Обсмажені баклажани з нарізкою помідорів і зелені перекласти в салатницю.

Крок 9. В піалі змішати до однорідного стану всі зазначені в рецепті інгредієнти для заправки.

Крок 10. Салат рівномірно полити приготовленої заправкою і ложкою акуратно перемішати.

Крок 11. Приготований грузинський салат з хрусткими баклажанами і свіжими помідорами розкласти по порційних салатницам, доповнити сирним сиром, посипати обсмаженим кунжутом і страва накривати до столу. Приємного апетиту!

Салат з хрустким баклажаном і кінзою

Салат з хрустким баклажаном і кінзою готується просто і відрізняється особливим смаком. Основним інгредієнтом салату незмінно визнається обсмажений баклажан в тандемі зі свіжим помідором, а смак їх відмінно доповнить кінза. У цьому рецепті додамо до салату кешью, моцарелу і заправимо традиційної для таких салатів сумішшю оливкової олії з соусом чилі і часником.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Баклажан – 300 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Крохмаль – 50 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл

Для заправки:

  • Солодкий соус чилі – 100 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Часник – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кінза – за смаком.
  • Базилік – 5 гр.

Для подачі:

  • Моцарелла – 50 гр.
  • Кешью – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для салату і заправки до нього. Баклажан, помідори і кінзу промити і просушити серветкою. Очистити часник.

Крок 2. Баклажан очистити від шкірки, крупно нарізати і добре обваляти в крохмалі.

Крок 3. Потім ці шматочки обсмажити в киплячому рослинному маслі до хрусткої золотистої скоринки з усіх боків. Перекласти їх на паперові серветки і видалити надлишок олії.

Крок 4. В піалі змішати оливкову олію з соусом чилі. Додати до цієї суміші нарізану кинзу, базилік з подрібненим часником і заправку ще раз перемішати.

Крок 5. У салатницю викласти смажені баклажани. Додати нарізані великими шматочками помідори, обсмажені кешью і моцарелу. Полити ці інгредієнти заправкою, трохи посолити і акуратно перемішати. Приготований салат з хрустким баклажаном і кінзою розкласти по порційних салатницам і відразу, поки баклажани не втратили свій хрусткий смак, сервірувати до столу. Приємного апетиту!

Салат з хрусткими баклажанами і вершковим сиром

Салат з хрусткими баклажанами відмінно доповнює, поряд з фетою або адигейський сиром, сир вершковий. Це блюдо відрізняє яскравий колір, соковитість і особливий смак. У цьому рецепті салат заправити класичної заправкою з суміші оливкової і кунжутної олії з соусом чилі і соком лайма. Наявність багато зелені для такого салату — обов’язково подається салат в теплому вигляді.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Баклажан середній – 2 шт.
  • Помідори «Черрі» великі – 14 шт.
  • Крохмаль картопляний/кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Сир вершковий – за смаком.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Зелень в міксті – за смаком.
  • Насіння соняшнику/кунжутне/гарбузові – для посипання.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для заправки:

  • Солодкий соус чилі – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ст. л.
  • Сік лайма – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень для салату (кінзу, м’яту, базилік) промити, обсушити серветкою і нарізати крупно.

Крок 2. Промити і обсушити черрі. Потім розрізати їх половинками або четвертинками, що залежить від їх розміру.

Крок 3. В піалу налити два види масла і додати соус чилі.

Крок 4. Додати до них сік лайма, трохи солі за смаком і все ретельно перемішати.

Крок 5. На сухій сковорідці трохи обсмажити насіння кунжуту, гарбузове або соняшнику, а можна в суміші.

Крок 6. Баклажани промити, очистити від шкірки, крупно нарізати, посипати сіллю і залишити на 10 хвилин для видалення гіркоти.

Крок 7. Потім злити з баклажан сік і шматочки добре запанірувати в крохмалі.

Крок 8. Обсмажити баклажани в киплячому маслі до рум’яної хрусткої скоринки з усіх боків.

Крок 9. Обсмажені баклажани перекласти на паперові серветки і видалити зайве масло.

Крок 10. У салатницю перекласти обсмажені баклажани і посипати їх нарізаною зеленню.

Крок 11. Додати до цих інгредієнтів нарізку черрі.

Крок 12. Салат посипати сіллю з чорним перцем і полити приготовленої заправкою. Ложкою акуратно перемішати салат.

Крок 13. Приготований салат з хрусткими баклажанами доповнити вершковим сиром, посипати обсмаженими насінням і відразу накривати до столу. Приємного апетиту!