Салат з хрусткими баклажанами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з хрусткими баклажанами – це цікава, з оригінальним смаком закуска до будь-якого столу, яка швидко готується на основі панірованих в крохмалі і обсмажені у фритюрі баклажан, зрілих помідорів, великої кількості зелені і заправлених не майонезом, а ароматною заправкою. Салат подається до столу частіше теплий, щоб баклажани зберегли хрустку текстуру.

Салат з хрусткими баклажанами і помідорами

Салат з хрусткими баклажанами і помідорами готується просто, швидко і відразу перед подачею до столу, інакше баклажани втратять хрусткий смак. Якщо у вас цей овоч з гірчинкою, його потрібно нарізати, посолити і потім промити. У цьому рецепті заправляємо салат соєвим соусом з часником і чорним перцем, а з зелені беремо петрушку.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Баклажан 200 гр.
  • Масло рослинне 200 мл
  • Крохмаль картопляний 25 гр.
  • Помідори 300 гр.
  • Петрушка 50 гр.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Інгредієнти для салату відразу підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій.
  2. Баклажан промийте, видаліть кінчики, просушіть серветкою і наріжте великими шматочками. Овоч з гірчинкою на 15 хвилин посипте сіллю, потім промийте і ретельно обсушіть.
  3. Нарізку баклажана перекладіть в пакет, засипте будь крохмалем і кілька разів добре струсніть, щоб шматочки крохмаль покрив повністю, що додасть при смаженні хрустку скоринку і маслом баклажан не просочиться.
  4. У будь-якому посуді розжарте рослинна олія для фритюру і по черзі, на великому вогні обсмажте баклажани до хрусткої скоринки. Зайве масло можете видалити паперовою серветкою.
  5. Помідори промийте, обсушіть і наріжте скибочками такого ж розміру, як і баклажан. Перекладіть їх у глибоку салатницю.
  6. Поверх помідор покладіть в салатницю хрусткі баклажани.
  7. Промийте і обсушіть петрушку, видаливши жорсткі стебла. Потім її крупно наріжте і покладіть поверх баклажанів.
  8. Для заправки в піалі змішайте дрібно нарізаний часник з чорним перцем і соєвим соусом.
  9. Приготовленої заправкою рівномірно полийте салат і ложкою акуратно перемішайте всі інгредієнти.
  10. Приготований салат з хрусткими баклажанами і помідорами розкладіть по сервировочным салатницам і відразу подайте до столу. Приємного апетиту!