Салат з сьомгою – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Сьомга – смачна і поживна риба, її готують різними способами. У тому числі є величезна кількість різноманітних салатів з слабосоленої, смаженої або копченою сьомгою. Це дуже смачні страви, ми підібрали 10 відмінних рецептів. Такі салати можна готувати в будні дні і на свята.

Салат «Цезар» з сьомгою слабосоленої

Оригінальний і незвичайний салат на свято і кожен день. Додавання слабосоленої сьомги в «Цезар» робить його більш поживним і яскравим. Так само дуже добре позначиться на смаку закуски, якщо ви будете використовувати різноманітні види салату.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Листовий салат 100 гр.
  • Сьомга 200 гр.
  • Батон ½ шт.
  • Кедрові горіхи 1 жменя
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Для заправки:
  • Яйце перепелине 6 шт.
  • Масло оливкове ⅔ ст.
  • Лимон ½ шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Діжонська гірчиця 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати дуже смачний салат з сьомгою? Батон наріжте кубиками, викладіть на деко і підсушіть в духовці до золотистого кольору.
  2. Далі приготуйте соус «Цезар». У чашу блендера вичавіть сік половини лимона, розбийте перепелині яйця, додайте гірчицю і зубчик часнику, посоліть і приправте за смаком. Збийте інгредієнти.
  3. Не припиняючи збивати влийте оливкове масло, у вас повинна вийти однорідна світло-жовта маса.
  4. Соус готовий, його можна зберігати кілька днів у холодильнику.
  5. Листя салату промийте, висушіть, порвіть руками і викладіть на блюдо.
  6. Полийте салат соусом.
  7. Слабосолону сьомгу наріжте кубиками. Розкладіть листя салату сьомгу і сухарики, полийте соусом.
  8. Зверху розсипте обсмажені кедрові горішки і тертий пармезан.
  9. Салат «Цезар» можна подавати до столу відразу після приготування.

Салат зі слабосоленої сьомгою і авокадо

Салати з сьомгою можна віднести до ситним і поживним закусок. Таке блюдо можна взяти з собою на роботу або в дорогу, для щільного перекусу. А поєднання сьомги і авокадо є найбільш вдалим для салату.

Час приготування: 15

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Сьомга слабосолона – 400 гр.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Помідори черрі – 250 гр.
  • Салат листовий – 1 пучок.
  • Огірок – 2 шт.

Для заправки:

  • Жовток – 2 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
  • Оцет рисовий – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус рибний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Сьомгу наріжте невеликими кубками.

Крок 2. Авокадо помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточку, м’якоть наріжте кубиками.

Крок 3. Помідори черрі помийте і розріжте навпіл.

Крок 4. Огірки помийте і наріжте тонкими полукружками.

Крок 5. Головку червоного цибулі очистіть і наріжте пір’ям.

Крок 6. Салат промийте, просушіть і порвіть руками на великі шматки.

Крок 7. Всі нарізані інгредієнти складіть в миску, не перемішуйте.

Крок 8. Тепер необхідно приготувати заправку для салату. У миску викладіть жовтки, додайте столову ложку води і оливкову олію, добре збийте інгредієнти. Далі додайте гірчицю, рисовий оцет і рибний соус, ще раз добре збийте. В кінці додайте подрібнений часник, перемішайте і заправте салат.

Крок 9. Салат з сьомгою і авокадо готовий, можна насолоджуватися чудовим смаком.

Як приготувати салат з сьомгою та сиром Філадельфія?

Сьомга і вершковий сир – один з найбільш смачних поєднань, яке тільки можна придумати. Тому салат з цими продуктами користується такою популярністю і часто присутній на наших столах. До того ж приготувати таку закуску зовсім нескладно, з цим завданням впорається кожен.

Час готування: 30

Час приготування: 30 хв

Порцій – 1

Склад:

  • Сьомга слабосолона – 200 гр.
  • Рис – 50 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Сир Філадельфія – 100 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Майонез – 70 мл
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис промийте і зваріть в підсоленій воді, остудіть.

Крок 2. Сьомгу наріжте невеликими кубиками, для декору залиште кілька тонких пластинок.

Крок 3. У миску викладіть сирний сир, добре розімніть його. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Сирний сир змішайте з половиною тертого сиру і половиною майонезу.

Крок 4. Кріп помийте і дрібно наріжте, додайте його в сирно-майонезну масу, перемішайте.

Крок 5. Залишився майонез змішайте з вареним рисом.

Крок 6. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, м’якоть наріжте кубиками. Авокадо збризніть лимонним соком, щоб воно не потемніло.

Крок 7. Всі інгредієнти готові, можна приступати до складання салату. На блюдо поставте кулінарне кільце. На дно викладіть половину сьомги, далі укладіть рис, наступним шаром покладіть авокадо. На авокадо викладіть сирно-сирну масу. Накрийте салат залишилася сьомгою.

Крок 8. На сьомгу нанесіть майонезну сіточку і посипте тертим сиром. При бажанні, можна додати трохи рубаного кропу. Акуратно зніміть кулінарне кільце.

Крок 9. З пластинок сьомги скрутіть трояндочки, покладіть їх на салат, доповніть декор скибочкою лимона і можна подавати страву до столу.

Царський салат з сьомгою, креветками і червоною ікрою

Салат справді царський за своїм виглядом і смаком. Морепродукти – це корисні та смачні продукти, які дуже корисно вживати в будь-який час року. Такий салат приваблює загальну увагу на святковому столі.

Час приготування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Сьомга – 150 гр.
  • Ікра червона – 1 ст. л.
  • Кальмари – 150 гр.
  • Креветки – 150 гр.
  • крабові Палички – 100 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Білки – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.

Для маринаду:

  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет 9 % – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очистіть і наріжте тонкими четвертинками.

Крок 2. У миску налийте холодну воду, розчиніть в ній сіль і цукор, додайте оцет. Надішліть подрібнену цибулю в маринад і залишити на 10-15 хвилин.

Крок 3. Кальмари повністю розморозьте.

Крок 4. Залийте їх окропом і залиште на 2 хвилини. Після цього злийте половину окропу і додайте холодної води. Руками кальмарів очистіть від шкірки, видаліть плівочки, нутрощі і тверду хорду.

Крок 5. Доведіть воду до кипіння, посоліть її і кальмарів варіть протягом 2 хвилин. Потім остудіть морепродукти і наріжте тонкою соломкою.

Крок 6. Крабові палички можна взяти будь-які за вашим смаком, вийміть їх з упаковки.

Крок 7. Наріжте крабові палички невеликими шматочками.

Крок 8. Викладіть в миску до кальмарам.

Крок 9. У киплячу воду опустіть креветки і варити їх протягом 2 хвилин, остудіть і очистіть їх від голови і панцира.

Крок 10. Великі креветки можна розрізати на дві частини, дрібні – залишити цілими. Викладіть креветки в миску.

Крок 11. Яйця зваріть круто, відокремте жовтки від білків. Білки наріжте кубиками.

Крок 12. Надішліть білки до решти інгредієнтів.

Крок 13. Сир натріть на крупній тертці.

Крок 14. Додайте тертий сир в миску.

Крок 15. Сьомгу наріжте кубиками, викладіть в миску. З лука злийте рідину і додати в салат.

Крок 16. Кілька пластинок сьомги залиште для прикраси. Складіть їх один на одного внахлест і скрутіть в рулет.

Крок 17. Потім переверніть рулет і розгорніть його назовні.

Крок 18. Салат заправте майонезом, перемішайте.

Крок 19. Царський салат можна подавати на загальному блюді або порційно. Прикрасити закуску трояндочками з сьомги і подавайте до столу.

Простий і смачний салат з сьомгою, помідорами і сиром

Швидкий, але дуже смачний і вишуканий салат. У ньому чудово все: збалансований склад корисних продуктів, ніжна консистенція і натуральний смак. Його можна їсти на сніданок, обід і вечерю.

Час готування: 30

Час приготування: 30 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Салат Айсберг – 0,5 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир брі – 5 шматків.
  • Сьомга слабосолона – 50 гр.
  • Оливки зелені – 5 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Листя салату порвіть великими шматками.

Крок 2. Помідор наріжте часточками.

Крок 3. Додайте в миску шматочки сиру брі.

Крок 4. Слабосолону сьомгу наріжте кубиками, додайте її до решти інгредієнтів.

Крок 5. Додайте в салат оливки, сіль, суміш перців, соєвий соус і оливкове масло, перемішайте. Салат готовий, його можна їсти відразу після приготування.

Салат з сьомгою, яйцем і огірком

Рецепти салатів з сьомгою є в кулінарній книзі кожної господині. Слабосолона сьомга дуже хороша сама по собі, а в поєднанні з вареними яйцями і соковитим огірком ви отримаєте чудову повноцінне блюдо.

Час готування: 30

Час приготування: 30 хв

Порцій – 6

Склад:

  • Сьомга слабосолона – 250-300 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Рис варений – 1 склянка
  • Яйця варені (тільки білки) – 5 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе слабосоленої сьомги наріжте кубиками.

Крок 2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте, обшпарте окропом і залийте соком половини лимона, залиште на кілька хвилин для маринування.

Крок 3. Морква зваріть і натріть на тертці.

Крок 4. Огірки помийте і наріжте кубиками.

Крок 5. Варені яйця очистіть від лушпиння, відокремте білки від жовтків. Натріть білки на крупній тертці.

Крок 6. Кріп порубаєте ножем. Авокадо наріжте кубиками і збризніть лимонним соком, щоб воно не потемніло. Всі подрібнені інгредієнти складіть в салатницю, додати мариновану цибулю, варений рис і майонез, перемішайте.

Крок 7. Салат можна подавати в салатниці, змішавши всі інгредієнти. Або викласти шари в такому порядку: рис, сьомга, кріп, цибуля, авокадо, білок яйця, огірок, морква. Кожен шар промазати майонезом. У другому випадку подача буде більш красивим, але на смак салату це не позначиться.

Покроковий рецепт салату з сьомгою і руколою

Смачний салат з дуже цікавим і гармонійним поєднанням інгредієнтів. Рукола володіє яскравим смаком з невеликою гіркуватістю, що надає салату пікантність. Сьомга – соковита, ніжна і трохи солодкувата, забезпечує живильну цінність салату.

Час готування: 10

Час приготування: 10 хв

Порцій – 1

Склад:

  • Рукола – 1 пучок.
  • Помідори черрі – 150 гр.
  • Сьомга слабосолона – 150 гр.
  • Сир Пармезан – за смаком.
  • Насіння кунжутне – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Оцет бальзамічний – за смаком.
  • Крем-бальзамічний соус – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти для приготування салату.

Крок 2. Рукколу промийте, просушіть і викладіть на плоске блюдо. Збризніть зелень оливковою олією і бальзамічним оцтом.

Крок 3. Помідори черрі помийте, розріжте навпіл і викладіть поверх руколи.

Крок 4. Сьомгу наріжте невеликими кубиками, додати в салат.

Крок 5. Посипте салат кунжутом і тертим пармезаном.

Крок 6. Полийте салат бальзамічний крем-соусом і чудове блюдо готове. Є салат слід відразу після приготування, поки рукола ще хрустка і свіжа.

Оригінальний салат «Сьомга під шубою»

Нова інтерпретація знаменитого салату «Оселедець під шубою». Звичайно, за смаком салат «Сьомга під шубою» буде відрізнятися від свого альтернативного варіанту, він буде не таким солоним і більш ніжним. На свято, можна подати його порційно в креманках.

Час готування: 70

Час приготування: 70 хв

Порцій – 5

Склад:

  • Сьомга слабосолона – 150 гр.
  • Рис – 4 ст. л.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 5 гілок.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рисову крупу промийте проточною водою і зваріть в підсоленій воді. Потім відкиньте рис на друшляк і промийте холодною водою.

Крок 2. Курячі яйця зваріть круто, окремо зваріть моркву. Продукти остудіть і очистіть.

Крок 3. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і залийте окропом на кілька хвилин, щоб пішла гіркота.

Крок 4. Філе слабосоленої сьомги наріжте невеликими кубиками. Розкладіть рибу на дно креманок.

Крок 5. На сьомгу покладіть цибулю і змажте цей шар майонезом.

Крок 6. Далі покладіть рисовий шар, його також змастіть майонезом.

Крок 7. Вареные яйця натріть на тертці, викладіть наступним злам, трохи посоліть і полийте майонезом.

Крок 8. Наступним шаром покладіть варену моркву, терту на тертці. Доповніть салат гілочками кропу. До подачі зберігайте «Сьомгу під шубою» в холодильнику.

Швидкий і простий рецепт салату з сьомгою і рисом

Салат з сьомгою і рисом виходить дуже ситним, його можна подати як самостійне блюдо до вечері. Для салату можна використовувати слабосолене філе, відварне або консервоване. Таке блюдо здорово різноманітить ваш раціон.

Час приготування: 20

Час приготування: 20 хв

Порцій – 2-3

Склад:

  • Сьомга слабосолона – 200 гр.
  • Авокадо – 200 гр.
  • Огірки – 150 гр.
  • Рис варений – 150 гр.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль –за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку і наріжте невеликими кубиками.

Крок 2. Філе сьомги наріжте кубиками.

Крок 3. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, нарізати кубиками.

Крок 4. Свіжий огірок наріжте кубиками.

Крок 5. Для порціонної подачі салату візьміть креманки, викладіть на дно трохи авокадо, посоліть його і змастіть майонезом.

Крок 6. Далі зробіть шар з рису, змащуємо його майонезом.

Крок 7. Потім покладіть сьомгу, промажте її майонезом.

Крок 8. Викладіть болгарський перець, посоліть його і нанесіть зверху майонез.

Крок 9. Останнім шаром покладіть огірки.Крок 10. Цей салат буде одним з ваших улюблених.

Дуже смачний салат з сьомгою і крабовими паличками

Крабові палички – універсальний продукт, який поєднується з багатьма інгредієнтами в різних закусках. Вони не вимагають додаткової обробки і для приготування салату їх необхідно просто нарізати. Теж саме можна сказати і про слабосолону сьомгу. Причому, що в салатах ці інгредієнти відмінно гармонують один з одним.

Час приготування: 20

Час приготування: 20 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яйця варені – 4 шт.
  • Сьомга слабосолона – 400 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Картопля варена – 3 шт.
  • Палички крабові – 2 упаковки.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Майонез – 200 мл
  • Ікра червона – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.

Крок 2. Сьомгу наріжте невеликими шматочками. Викладіть на блюдо перший шар з риби.

Крок 3. Потім покладіть цибульний шар, змащуємо його майонезом.

Крок 4. Далі покладіть шар з вареної картоплі. Попередньо натріть його на крупній тертці. Змастіть цей шар майонезом.

Крок 5. Після цього наріжте кубиками крабові палички і зробіть з них наступний шар, його також промажте майонезом.

Крок 6. Сир натріть на тертці, посипте їм салат.

Крок 7. Розділіть варені яйця на білки і жовтки. Білки натріть на тертці, викладіть їх поверх сиру і змастіть майонезом. Завершіть салат посипанням з подрібненого жовтка.

Крок 8. Прикрасьте салат шматочками слабосоленої сьомги і червоною ікрою. Страва виглядає дуже привабливо і красиво.