Салат з консервованим тунцем і яйцем — швидке і просте блюдо, яке підійде як для звичайного обіду, так і для святкового столу. На даний момент існує велика різноманітність салатів, приготовлених на основі такої рибної консерви, як тунець в олії або у власному соку. Ця морська риба настільки універсальна, що чудово поєднується з величезною кількістю продуктів: починаючи вареними яйцями і закінчуючи морською капустою. Крім прекрасних смакових характеристик, цей морепродукт також відрізняється своїм складом, адже він містить велику кількість вітамінів, корисних мікро – і макроелементів, яких потребує організм дітей і дорослих.
Салат з консервованим тунцем, яйцем і огірком – класичний рецепт
Коли на приготування вечері є зовсім небагато часу, а смачно поїсти хочеться – готуємо ситний, але в той же час легкий салат з консервованого тунця, відварених яєць, свіжого огірка та заправки на основі майонезу і спецій.
Інгредієнти на
2 порц.
- Тунець консервований 180 гр.
- Яйце куряче 3 шт. варених
- Огірок 2 шт.
- Цибуля зелена 30 гр.
- Рис білий 150 гр.
- Сіль за смаком
- Приправа «Хмелі-Сунелі» за смаком
- Майонез столовий молочний за смаком
Процес приготування:
- Класичний салат з консервованим тунцем і яйцем готується швидко і просто. Свіжі огірочки прямо в шкірці ріжемо на півкільця.
- заздалегідь Відварені яйця хаотично нарізаємо.
- Пір’я зеленої цибулі нарізаємо великими сегментами навскіс.
- Підготовлені компоненти перекладаємо в глибокий салатник.
- Також додаємо білий рис і тунець, розім’яту виделкою до консистенції пюре.
- Заправляємо салат майонезом, посипаємо сіллю і спеціями.
- Ретельно перемішуємо для рівномірного розподілу заправки і приправ.
- Прикрашаємо цілим пером зеленого лука і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Салат з консервованим тунцем, яйцем і пекінською капустою
Лише приготувати рибний салат по цьому рецепту, ви будете повертатися до неї знову і знову, що і зовсім не дивно, адже поєднання компонентів у страві – це справжня скарбниця корисних мікроелементів та вітамінів. Тунець містить величезну кількість фосфору, яйця – білок, а пекінська капуста – клітковину.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Тунець консервований – 180 гр.
- Яйця (варені) – 3 шт.
- Капуста пекінська – 150 гр.
- Кукурудза консервована – 150 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – 2-3 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. ¼ Частину качана пекінської капусти ріжемо на квадратики середнього розміру.
Крок 2. Варені яйця очистити від шкаралупи і дрібно кришимо.
Крок 3. У тарілці з високими бортиками об’єднуємо нарізані продукти.
Крок 4. Додаємо в салат консервовану рибу і кукурудзу (попередньо злив рідина).
Крок 5. Для соковитості поливаємо компоненти майонезом, підсолюємо і ретельно перемішуємо.
Крок 6. Така закуска чудово поєднується з відварною і запеченою картоплею. Приємного апетиту!
Салат з консервованим тунцем, яйцем, огірком і кукурудзою
Поєднання консервованого тунця і відварених яєць – це класика, яка не залишить байдужими всіх любителів морепродуктів. Салат на основі риби з овочами і заправлений гірчичним соусом – це прекрасне рішення для пізнього вечері або повноцінного перекусу.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Тунець консервований – 1 упаковка.
- Яйця варені – 1-2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Кукурудза консервована – ½ банки.
- Зелень – за смаком.
- Соус гірчичний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь зварені яйця «звільняємо» від шкаралупи і нарізаємо кубиками середнього розміру.
Крок 2. До яйцям засипаємо подрібнений огірок (шкірку можна зняти або залишити).
Крок 3. Слідом відправляємо кукурудзу, попередньо відкинувши на сито або друшляк, щоб позбутися від надлишків рідини.
Крок 4. Розкриваємо баночку з рибою, розминаємо тунця за допомогою вилки і перекладаємо до вже підготовленим інгредієнтів.
Крок 5. Заправляємо салат соусом і приправляємо його меленим перцем і сіллю, щедро присипаємо дрібно нарубаною зеленню.
Крок 6. Гарненько перемішуємо компоненти і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Смачний салат з консервованим тунцем, яйцем і помідорами
Приготуємо яскравий і оригінальний салат, який ідеально підійде для різноманітності сімейного меню або подання до святкового столу. Закуска готова має дуже ефектний зовнішній вигляд, завдяки буяння фарб, що надають томати, маслини і зелень.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Тунець консервований – 200 гр.
- Маслини – 10 шт.
- Томати – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Яйця (варені) – 2 шт.
- Листя салату – 5-6 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжий огірок нарізаємо півкільцями.
Крок 2. Соковитий помідор ріжемо на невеликі кубики.
Крок 3. До підготовлених овочів додаємо маслини, розрізані навпіл.
Крок 4. Збризкуємо салат оливковою олією і лимонним соком, присипаємо сіллю і меленим перцем – перемішуємо.
Крок 5. На плоске блюдо викладаємо листя зеленого салату таким чином, щоб вони повністю прикривали собою дно тарілки.
Крок 6. Поверх гіркою кладемо овочеву суміш.
Крок 7. По центру салату викладаємо розім’ятим тунець, а варені яйця розрізаємо на 4 частини і по своєму смаку прикрашаємо страву.
Крок 8. Корисний і красивий салат відразу ж подаємо до столу. Приємного апетиту!
Салат з тунцем, яйцем і зеленим горошком
Не багато знають, що консервований зелений горошок додають не тільки в «Олів’є» – цей продукт чудово поєднується з консервованим тунцем і вареними яйцями, так чому б не приготувати смачний і ароматний салатик з доступних інгредієнтів?
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Тунець консервований – 160 гр.
- Горошок зелений консервований – 100-200 гр.
- Яйця варені – 2 шт.
- Картопля варена – 3 шт.
- Огірки мариновані – 100 гр.
- Зелень – 20 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 2-3 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо відварюємо картоплю в мундирі, дамо повністю охолонути і очищаємо від шкірки. Нарізаємо кубиками середнього розміру і викладаємо в салатник.
Крок 2. Масло або сік зливаємо з баночки з рибою, а м’якоть розминаємо до консистенції пюре за допомогою вилки – викладаємо до картоплі.
Крок 3. Слідом відправляємо мариновані огірки, нарізані кубиками.
Крок 4. Відварені і очищені яйця нарізаємо кубиками і пересипаємо в посуд до інших компонентів.
Крок 5. З консервованого горошку зливаємо розсіл, зелень подрібнюємо – додаємо в салат.
Крок 6. Присмачую страва майонезом, солимо, перчимо і добре перемішуємо для рівномірного розподілу заправки і спецій.
Крок 7. Ситний і корисний салат подаємо до столу в загальному салатнику відразу ж, після закінчення готування. Приємного апетиту!
Салат з консервованим тунцем, яйцем і квасолею
Готуємо білковий салат, який ідеально підійде для пізнього вечері або повноцінного перекусу, який дуже зручно брати з собою на роботу або навчання – холодний салат з тунцем і квасолею.
Час готування – 5 ч. 40 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Тунець консервований – 185 гр.
- Квасоля червона – 150 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Петрушка – ½ пучка.
- Лимон – ½ шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 2-3 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Склянка квасолі пересипаємо в глибоку ємність, заливаємо холодною водою і залишаємо вимочуватися мінімум на 4 години, а краще – на ніч.
Крок 2. Після закінчення часу або вранці, відварюємо квасолю до готовності (півтора-дві години на вогні трохи менше середнього). По закінченню термічної обробки додаємо сіль.
Крок 3. Два яйця варимо близько 10 хвилин з моменту закипання, потім заливаємо холодною водою і даємо охолонути.
Крок 4. Свіжий огірок нарізаємо дрібними кубиками.
Крок 5. Півпучка петрушки подрібнюємо, попередньо відокремивши стебла від листочків.
Крок 6. У салатник перекладаємо рибу, зливаємо надлишки соку і перетираємо виделкою.
Крок 7. До тунцу додаємо м’яку квасоля, огіркові кубики і зелень.
Крок 8. Збризкуємо компоненти рослинним маслом і соком з половинки цитруса – перемішуємо.
Крок 9. Для декору симетрично розкладаємо скибочки варених яєць. Приємного апетиту!
Як приготувати салат з тунцем, яйцем і крабовими паличками?
Яким би дивним вам не здавалося поєднання консервованого тунця і сурімі – це дійсно дуже смачно і ароматно, особливо, якщо доповнити страва хрусткими листям салату «Айсберг», яйцями і солодкими зернами кукурудзи.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Тунець у власному соку – 180 гр.
- крабові Палички – 5 шт.
- Кукурудза консервована – 200 гр.
- Яйця варені – 4 шт.
- Листя салату «Айсберг» – 3-5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Крабові палички «звільняємо» з упаковки і дрібно нарізаємо.
Крок 2. До сурімі додаємо трохи розім’ятим тунець.
Крок 3. З банки кукурудзи виливаємо «розсіл», зерна перекладаємо до риби.
Крок 4. Очищені яйця дрібно подрібнюємо і перекладаємо в салат.
Крок 5. Листя салату рвемо руками на невеликі сегменти або нарізаємо квадратиками – відправляємо до вже підготовлених компонентів.
Крок 6. Присмачую страва майонезом, підсолюємо згідно своїм перевагам і ретельно перемішуємо для рівномірного розподілу заправки. При бажанні, доповнюємо блюдо каперсами і зеленню. Приємного апетиту!
Салат з консервованим тунцем, яйцем і морською капустою
Консервований тунець – дуже корисний і багатофункціональний продукт, з якого готують безліч страв. Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт неймовірно корисного і смачного салатику з риби, морської капусти і перепелиних яєць.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Тунець консервований (в олії) – 1 банку.
- Огірки – 1 шт.
- Перець болгарський – ½ шт.
- Кріп – ½ пучка.
- Цибуля зелена – ½ пучка.
- морська Капуста – 100 гр.
- Яйця перепелині – 5 шт.
- Сіль – 1-2 щіпки.
- Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дій і власного зручності, викладаємо всі продукти, зазначені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню.
Крок 2. Акуратно піднімаємо баночку тунця і відкидаємо рибу на друшляк або сито, дозволяючи стекти надлишків олії (під сито підставляємо глибоку ємність, що виділився маслом надалі, заправимо салат).
Крок 3. Морську капусту злегка віджимаємо.
Крок 4. Огірок нарізаємо кубиками невеликого розміру.
Крок 5. 2/3 частини солодкого перцю подрібнюємо аналогічно огірку (частина нагоді для декору).
Крок 6. Промиті пір’я зеленої цибулі дрібно шаткуємо.
Крок 7. Від пучка кропу відкладаємо дві гілочки для прикраси, а решту зелень кришимо.
Крок 8. 5 перепелиних яєць відварюємо до готовності в підсоленій воді і охолодити.
Крок 9. З варених яєць знімаємо шкаралупу і розрізаємо на дві рівні частини.
Крок 10. Тунець нарізаємо дрібними шматочками або розтираємо за допомогою виделки.
Крок 11. Всі подрібнені компоненти (крім яєць) з’єднуємо в глибокому салатнику, заправляємо рибним олією, солимо і перчимо – перемішуємо.
Крок 12. З решти шматочка перцю вирізаємо акуратні сердечка для прикраси – кладемо по центру салату, хаотично розкладаємо половинки яєць.
Крок 13. По боках укладаємо гілочки кропу і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з тунцем, яйцем, авокадо і огірком
Морепродукти і авокадо – це ідеальний «тандем» продуктів, який ідеально вписується в легкі і корисні салати, і в модні покер. Варені яйця додають готовому страві легкість, огірочок – свіжість і хрусткості, а з’єднавши всі в одній тарілці, ми отримуємо джерело вітамінів і неповторний смак.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Тунець консервований – 180 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Огірки – 1-2 шт.
- Яйце – 1-2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкова – 1-2 ст. л
- Гірчиця – ½ ч. л.
- Лимон – ½ шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком: овочі ретельно промиваємо під водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Курячі яйця відварюємо приблизно хвилин 10 після закипання у воді, з додаванням кількох дрібок солі.
Крок 3. Не гаючи часу, готуємо ароматну заправку, збагачену насиченими жирами: в піалі змішуємо оливкова олія без запаху і трохи гірчиці.
Крок 4. З половинки цитруса видавлюємо сік прямо в чашу з маслом і інтенсивно перемішуємо до однорідності.
Крок 5. Свіжі огірки дрібно кришимо.
Крок 6. З розкритої банки з рибою, зливаємо сік або масло і розминаємо морепродукт виделкою.
Крок 7. На дно плоского блюда викладаємо шар огірків і тунця.
Крок 8. Авокадо розрізаємо навпіл, витягаємо велику кісточку, знімаємо шкірку і дрібно ріжемо.
Крок 9. Поливаємо рибу заправкою і зверху викладаємо подрібнену авокадо, наступний шар – очищені і дрібно нарізані яйця. Останній шар також присмачую соусом.
Крок 10. При необхідності підсолюємо салат, даємо настоятися близько 10 хвилин, і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
Салат з консервованим тунцем, яйцем і руколою
Коли хочеться урізноманітнити святковий стіл або звичний сімейний раціон яким-небудь легким салатом без майонезу і з великою кількістю зелені – готуємо рибний салат з тунцем і руколою. Таке блюдо чудово підійде для пізнього вечері і не завдасть шкоди та шкоди вашій фігурі.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Тунець консервований – 1 банка.
- Рукола – 200-250 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Яйця перепелині – 10 шт.
- Помідори «черрі» — 200-250 гр.
- Оцет бальзамічний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком.
Крок 2. Перепелині яйця відварюємо в киплячій воді протягом 4-5 хвилин, після, обдаємо холодною водою і остуджуємо.
Крок 3. У глибокій тарілці розтираємо тунця.
Крок 4. Поверх кладемо великий пучок промитої і обсушенной рукколи.
Крок 5. Черрі ріжемо на половинки і розкладаємо на зелень.
Крок 6. Аналогічним способом нарізаємо очищені яйця і також додаємо в салат.
Крок 7. Не гаючи часу, починаємо готувати соус.
Крок 8. Цитрус ріжемо навпіл і вичавлюємо максимальна кількість кислого соку.
Крок 9. Засипаємо в свіжовичавлений сік кілька щіпок солі і перцю (за бажанням доповнюємо гірчицею).
Крок 10. В отриманий соус підливаємо оливкова олія.
Крок 11. Заправку гарненько розмішуємо і виливаємо в салат – перемішуємо за допомогою двох ложок або вилок і насолоджуємося різноманітністю смаків і ароматів. Приємного апетиту!