Салат з курячою печінкою – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Салат з курячою печінкою – закуска незвичайна і смачна навіть тим, хто не поважає» курячу печінку. Секрет його смаколики укладений у виборі супутніх інгредієнти для салату, які добре поєднуються з печінкою і варіантів їх багато. Для салату важливо курячу печінку правильно відварити або обсмажити. Подається салат з курячою печінкою по-різному: теплим або холодним, сформованим пошарово або просто змішаним, що на смак закуски не впливає.

Теплий салат з курячою печінкою

Теплий салат з курячою печінкою готується швидко і повноцінно замінює другі страви. Печінка – продукт доступний і, додаючи до неї різні інгредієнти, ви кожен раз отримаєте нове блюдо, як для домашнього, так і святкового столу. Готуємо теплий салат з овочами: цибулею, помідором і оливками.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Куряча печінка 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Оливки 1 жменя
  • Помідор 2 шт.
  • Гірчиця французька 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Базилік свіжий, за смаком
  • Петрушка за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат з курячою печінкою? Курячу печінку промити холодною водою і обсушіть серветкою. У сковороді розігрійте олію і на великому вогні обсмажте в ньому курячу печінку по одній хвилині з кожної сторони.
  2. Нашаткуйте тонкими півкільцями половину цибулини. Вогонь під сковорідкою зменшіть і перекладіть до обсмаженої печінки нарізану цибулю. Смажте цибулю під прикритою кришкою протягом 5 хвилин.
  3. Потім обсмажену з цибулею печінку, посоліть і поперчіть за смаком, додайте жменю чорних оливок і зернисту гірчицю. Печінка з приправами перемішайте.
  4. У посуд для салату помістіть промиті і обсушені листя базиліка і петрушки.
  5. Помідори помийте, наріжте великими шматочками будь-якої форми і перекладіть до зелені.
  6. Потім перекладіть в салатницю обсмажену з цибулею і приправами курячу печінку, акуратно перемішайте і можете подавати страву до столу.

Приємного апетиту!

Салат з курячою печінкою і солоними огірками

Куряча печінка сама по собі має пісний і слабовираженний смак, і приємна гірчинка солоного огірка чудово доповнить смак салату. Від небажаного присмаку печінки можна позбутися, ретельно видаливши плівки, жирові шматочки і прожилки. Печінка для салату обсмажуємо і заправляємо салат майонезом, але можна і йогуртом.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква варена – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Очищену, промиту і обсушену серветкою курячу печінку нарізати шматочками будь-якого розміру. Для салату підходить як охолоджена, так і печінка заморожена.

2. Цибулю нашаткувати невеликими кубиками і обсмажити до легкого золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі. Потім до цибулі перекласти шматочки печінки і швидко обсмажити на середньому вогні до готовності. Печінка трохи посолити, враховуючи солоність огірків.

3. На тонкі брусочки нашаткувати заздалегідь відварену моркву.

4. На такі ж брусочки нашаткувати три солоних огірка.

5. Яйця по одному в чашці збити і обсмажити по 1 хвилині з обох сторін в розігрітій олії. Можна використовувати для салату відварені яйця, нарізавши їх смужками.

6. Обсмажені яйця згорнути в трубочки і нарізати тонкою соломкою.

7. Обсмажену з цибулею курячу печінку, нарізку огірків, моркви і яйця перекласти в красиву салатницю і акуратно перемішати. Салат прикрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. Перед подачею заправити салат майонезом і декорувати за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Салат з курячою печінкою і корейською морквою

Для тих, хто любить страви з печінки, пропонується смачний і простий салат з курячої печінки з морквою по-корейськи. Доповнимо салат з солоними огірками і смаженою цибулею. Моркву можна взяти готову або зробити самостійно. Курячу печінку відварюємо для салату і заправляємо блюдо майонезом.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Печінка куряча – 400 гр.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

1. Очистіть від лушпиння і промийте дві цибулини. Потім наріжте їх тонкими чверть кільцями.

2. На сковорідці розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому на невеликому вогні нашатковану цибулю. Смажте цибулю до рум’яного кольору і до кінця смаження насипте до нього сіль і цукор.

3. Очистіть курячу печінку від плівок і жиру, промийте і протягом 15 хвилин відваріть в киплячій воді з додаванням пів чайної ложки солі. Відварену печінку остудіть, потім наріжте невеликими шматочками.

4. У глибоку салатницю перекладіть нарізану печінку і додайте обсмажену цибулю.

5. Корейську моркву наріжте невеликими шматочками, для салату так зручніше.

6. Потім нарізану моркву перекладіть в салатницю до решти інгредієнтів.

7. Солоні огірки промийте холодною водою і наріжте невеликими кубиками.

8. Потім цю нарізку перекладіть в салатницю.

9. Заправте салат майонезом і ложкою перемішайте, щоб всі шматочки продуктів були покриті майонезом повністю. Потім салат спробуйте на смак. Приготований салат з курячою печінкою та морквою по-корейськи можете відразу подавати до столу.

Приємного апетиту!

Салат з курячою печінкою, цибулею і морквою

Курячу печінку рідко використовують для приготування страв, і це незаслужено. Цей Продукт дуже корисний, смачний і ситний. Рецепт пропонованого салату з курячої печінки, як і інгредієнти, банально простий, але, спробувавши одного разу, ви включите його в домашнє меню. Якщо бентежить гірчинка печінки, її потрібно замочити на 1 годину в холодному молоці.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Морква – 5 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Майонез – 5 ст. л.

Процес приготування:

1. Першим ділом очистіть, промийте овочі для салату.

2. Очищену моркву подрібнити на крупній тертці.

3. Цибулини наріжте невеликими кубиками. У сковорідці розігрійте рослинну олію і обсмажте на ньому до готовності подрібнені овочі.

4. Поки смажаться цибулю з морквою, підготуйте курячу печінку. Її очистіть від плівок і жиру, промийте і потім відваріть протягом 20 хвилин в підсоленій воді. Шматочки відвареної печінки остудіть на тарілці.

5. Охолоджену печінку наріжте невеликими кубиками.

6. У глибоку салатницю перекладіть нарізану печінку. Потім до неї перекладіть обсмажену моркву і цибулю. Салат заправте майонезом і акуратно перемішайте. Потім його на деякий час поставте в холодильник, щоб трохи охолов.

7. Салат з курячої печінки з морквою і цибулею готовий. Розкладіть його в порційні тарілки, декоруйте по своєму смаку і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Смачний салат з курячою печінкою та грибами

Курячу печінку в тандемі з печерицями часто використовують для різних смачних страв і салат з цих продуктів не виняток. Секрет смаколики такого салату визначають супутні інгредієнти. Додамо до салату цибулю з морквою і свіжий огірок. Салат в теплому вигляді може у вас замінити основне блюдо вечері.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Гриби (печериці) – 5 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Часник – 3 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для заправки:

  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Відразу підготуйте всі зазначені в рецепті інгредієнти для приготування салату. Почистіть і промийте овочі та печериці. Печінка очистіть від плівок і жиру, а потім промийте холодною водою.

2. Нашаткуйте тонкими півкільцями цибулину. Морква подрібніть на тертці. Гриби наріжте тонкими слайсами. У сковорідці розігрійте рослинну олію і обсмажте на середньому вогні нашатковану цибулю. Коли цибуля стане прозорою, перекладіть в сковорідку натерту моркву і смажте протягом 5 хвилин до м’якості. Потім перекладіть в сковороду нарізані печериці, перемішайте і посмажте гриби ще 5 хвилин.

3. Очищені часникові зубки через землянку подрібніть відразу в сковорідку. Овочі з грибами і часником посмажте пару хвилин і вимкніть вогонь. Залиште все для охолодження.

4. У каструлі в підсоленій воді відваріть курячу печінку. Варіть не більше 8 хвилин від початку кипіння, інакше печінка буде твердою і може гірчити. Потім остудіть і наріжте невеликими кубиками.

5. Охолоджені шматочки печінки з обсмаженими інгредієнтами помістіть в салатницю. Свіжий огірок наріжте тонкими півкільцями і перекладіть до салату. Потім салат посипте по своєму смаку сіллю і чорним перцем і ложкою акуратно перемішайте.

6. У чашці змішайте в рівних кількостях сметану з майонезом. Цим соусом заправте салат і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Простий рецепт салату з курячою печінкою та квасолею

Вам представляється рецепт смачного й оригінального салату з курячої печінки з квасолею, що по достоїнству оцінять не лише любителі страв з субпродуктів. Ця страва добре підходить і до домашнього, і до святкового столу. Курячу печінку відварюємо для салату, додаємо консервовану квасолю і мариновану цибулю. Заправляємо салат майонезом.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Печінка куряча – 0.5 кг
  • Квасоля, консервована червона – 1 банка.
  • Морква – 1шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Набір інгредієнтів для салату простий і доступний. Їх відразу підготуйте у вказаній в рецепті кількості.

2. Курячу печінку очистити від плівок і жиру, промийте холодною водою і поваріть на невеликому вогні в підсоленій воді 40 хвилин. Потім остудіть і наріжте невеликими кубиками.

3. Очищену моркву подрібнити на крупній тертці. У сковорідці розігрійте дві столові ложки рослинної олії. Потім перекладіть в неї подрібнену моркву і шматочки печінки. Обсмажуйте печінка з морквою протягом 10 хвилин, при помішуванні. Морква повинна тільки припуститься.

4. За цей час очищену червону цибулину наріжте тонкими чверть кільцями і покладіть її в чашу. Оцет розведіть водою у співвідношенні 1:2 і залийте цим розчином цибулю. Залиште цибулю для маринування на 15 хвилин.

5. Всі інгредієнти для салату готові. У будь-який посуд для складання салату покладіть обсмажену з морквою курячу печінку. З лука злийте маринад і перекладіть його поверх печінки. З консервованої квасолі так само злийте весь сік і перекладіть її до салату.

6. Потім по своєму смаку салат посипте сіллю і чорним перцем, заправити майонезом і ложкою акуратно перемішайте.

7. На одну годину поставте салат в холодильник для настоювання. Потім зніміть пробу, налаштувати на свій розсуд і можете готову страву подавати до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат з курячою печінкою і помідорами?

На святковому столі незмінною популярністю користується печінковий торт, а в цьому рецепті вам пропонується альтернативне страва – салат з курячою печінкою і помідорами. До салату додамо варене яйце і обсмажену цибулю. Готуємо з відвареної печінки і формуємо салат шарами.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Печінка куряча – 200 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Яйце варене – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу печінку для салату очистіть від шматочків жиру і плівок. Потім її добре промийте холодною водою. Підготовлену печінку відварити у воді без додавання солі протягом 10 хвилин.

2. Очищену цибулину наріжте тонкими чверть кільцями. Потім обсмажте нарізану цибулю на розігрітій олії до рум’яності.

3. Помідори помийте і наріжте їх невеликими кубиками.

4. Заздалегідь зварені круто яйця очистіть від шкаралупи, і наріжте поздовжніми шматочками у вигляді соломки.

5. Для формування відразу візьміть красиве блюдо. Першим шаром укладіть на нього нарізану печінку.

6. Потім печінку по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем і на неї нанесіть тонку майонезну сіточку.

7. Поверх печінки укладіть шар смаженої цибулі.

8. На цибулю рівним шаром викладіть нарізані яйця і їх покрийте майонезній сіточкою.

9. Потім салат рівномірно посипте помидорными кубиками і нанесіть поверх їх красиву сіточку майонезу. Салат з курячою печінкою і помідорами готовий. Можете ставити на святковий стіл.

Приємного апетиту!

Салат з курячою печінкою і малиновим соусом

Для тих, хто шукає нові цікаві салати, пропонується рецепт приготування салату з курячою печінкою з малиновим соусом. Поєднання цього субпродукту з ягодою досить незвичайне, але результат чудовий – вишукане й красиво оформлене блюдо. Соус готуємо на основі свіжої малини (можливо, підійде і заморожена малина) з додаванням соку лимона, бальзамічного соусу (не плутати з бальзамічним оцтом) і оливкової олії.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Салат – 100 гр.
  • Малина – 50 гр.
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Сік лимона – 10 мл
  • Бальзамічний соус – 2 ст. л.
  • Кедрові горіхи – 10 гр.
  • Перець мелений чорний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу печінку очистити від плівок і жиру, добре промийте холодною водою і обсушити серветкою. Посипте його сіллю і перцем. Розігрійте в сковороді олію і обсмажте на ньому печінку протягом 2-4 хвилин до золотистого кольору з усіх сторін.

2. Лиття будь-якого салату або їх суміші (рукола, латук) обполосніть холодною водою і обсушіть серветкою. На порційні тарілки викладіть підготовлені салатні листя.

3. У чашу блендера покладіть промиті ягоди малини. До них налийте вказане в рецепті кількість бальзамічного соусу, оливкової олії і відіжміть сік половини лимона. Потім ці інгредієнти добре перемішайте до однорідного стану. Якщо соус вийде густий, розбавте його оливковою олією.

4. Обсмажену печінку трохи охолодіть і викладіть на тарілки поверх салатних листків.

5. Потім салат полийте приготованим малиновим соусом. Кедрові горішки обсмажте на сухій сковорідці і посипати ними салат. Приготоване блюдо відразу подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Дуже смачний листковий салат з курячою печінкою

Куряча печінка проявляє свій смак саме у складі салату, а не в окремому блюді. Її відрізняє м’якість, присмак солодощі та відсутність гіркоти, що дозволяє подати це блюдо дітям. Для красивої подачі до святкового столу салат формується пошарово. І секретом смаколики салату, звичайно, залишаються супутні інгредієнти. Готуємо листковий салат з яйцем, морквою, солоним огірком і сиром і всі інгредієнти подрібнюємо на крупній тертці.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 8.

Склад:

  • Печінка куряча – 350 гр.
  • Огірок солоний – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливки – для декору.

Процес приготування:

1. Відразу готуємо у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для листкового салату.

2. Промиту моркву відварюємо до готовності. Яйця варимо круто. Печінка курки очищаємо від плівок, промиваємо й варимо у воді без додавання солі протягом 15 хвилин. Відварені продукти остуживаем і очищаємо. Це можна зробити заздалегідь.

3. Тепер приступаємо до формування пошарового салату на красивому блюді. Відварену курячу печінку подрібнюємо на крупній тертці і розміщуємо її рівним шаром на блюді. Печінка по своєму смаку посипаємо сіллю і чорним перцем.

4. На шар печінки наносимо тонкий майонезну сіточку і посипаємо дрібно нашаткованою пір’ям зеленого лука і подрібненим через землянку часником.

5. Солоні огірки подрібніть також на тертці, як і печінку, добре віджимаємо всю рідину, розміщуємо їх другим шаром і покриваємо майонезній сіточкою.

6. Натерту моркву розміщуємо третім шаром і покриваємо майонезом.

7. В четвертий шар кладемо натерте яйце. Його трохи солимо і покриваємо сіточкою.

8. Останнім буде натертий сир. Їм повністю покриваємо всю поверхню салату. Потім салат красиво декоруємо оливками і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з курячою печінкою і апельсинами

Салат з курячої печінки і апельсина відноситься до страв палео-дієти як різновиду здорового харчування. Подають такий салат в теплому вигляді як легке і смачне блюдо для вечері. Курячу печінку для салату обсмажуємо і доповнюємо блюдо печеним цибулею, апельсином і зеленню. Ваше блюдо може конкурувати з шедеврами з ресторану.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сир твердий з пліснявою – 10 гр.
  • Мед натуральний – ½ ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищену половину цибулини розрізаємо на поздовжні шматочки, залишивши частину підстави, щоб цибуля не розпався. Потім обсмажуємо його на сковороді гриль на середньому вогні до появи смужок, характерних для гриля.

2. Зелень (кріп, петрушку) промиваємо холодною водою, стряхиваем зайву рідину і руками поділяємо на невеликі гілочки і листя. Її кладемо в окрему чашу.

3. Апельсин промиваємо, знімаємо шкірку і над чашею, щоб апельсиновий сік потрапив на зелень, поділяємо його на часточки і відокремлюємо м’якоть від щільних перегородок. Потім у чашу кладемо мед і посипаємо все дрібкою солі і чорного перцю. Наливаємо до салату ложку оливкової олії і акуратно перемішуємо.

4. Курячу печінку, заздалегідь очищену, промиту і обсушену серветкою, нарізаємо кількома шматочками і посипаємо їх сіллю і перцем.

5. Потім шматочки печінки швидко обсмажуємо на середньому вогні до рум’яної скоринки з усіх боків.

6. Зелень з апельсином розкладаємо по порційним салатницам.

7. Поверх розкладаємо їх пір’я печеної цибулі.

8. Потім розкладаємо на салатниці обсмажену печінку.

9. Твердий сир з пліснявою кришимо руками і цією крихтою посипаємо салат.

10. Потім салат рівномірно поливаємо залишилися від апельсина і зелені соком з чаші.

11. Салат з курячої печінки з апельсином готовий. Його відразу подаємо до столу.

Приємного апетиту!