Салат «Грибна поляна» з печерицями можна готувати декількома способами, як методом перевертання, так і за допомогою сервіровки кільця. Інгредієнти можуть бути також різними: у нас ви знайдете 9 рецептів салату з покроковими фотографіями. За бажанням ви можете додавати в «Грибну галявину» куряче або яловиче, а також свиняче м’ясо, шинку, відварену чи корейську моркву, мариновані або свіжі огірки, готувати страву або взагалі без них – салат все одно буде дуже смачним!
Класичний рецепт «Грибний поляни» з печерицями і куркою
Почнемо нашу добірку з класичного рецепту салат «Грибна поляна», в якому відсутні моркву й огірки, а м’ясний шар виконується з відвареної курячої грудки.
Інгредієнти на
5 порц.
- Печериці мариновані 150 гр.
- Куряча грудка 200 гр.
- Петрушка 1 пучок
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
- Картопля 3 шт.
- Яйце куряче 3 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправа для курячого бульйону за смаком
- Майонез столовий молочний 150 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати салат ” грибна (лісова) поляна з печерицями? В бульйоні з ароматною зеленню і спеціями відваріть сиру курячу грудку до готовності, потім дайте їй охолонути в цьому ж бульйоні, щоб м’ясо залишилося соковитим.
- Відваріть курячі яйця круто, а також картопля в мундирах.
- Форму для складання салату можна обтягнути харчовою плівкою або трохи змастити рослинним маслом, а потім викласти туди гриби капелюшками вниз.
- Петрушку нарубаєте і викладіть невеликим шаром на гриби, трохи змастіть майонезом. Далі потрібно курячі яйця очистити, попередньо давши їм охолонути, натерти їх на тертці і викласти шаром на петрушку, трохи змастити майонезом за допомогою ложки.
- Потім картоплю натріть на тертці, викладіть на шар з яєць, розрівняйте ложкою і змастіть майонезом. Картоплю можна солити і перчити за смаком. Курячу грудку дрібно нарубаєте і викладіть на шар з картоплі, змастіть майонезом.
- Останній шар – тертий твердий сир, який також потрібно притиснути, розрівняти і трохи обмазати майонезом. Далі салату потрібно дати просочитися, щоб його верстви склеїлися в холодильнику.
- Перед подачею на стіл форму з салатом накрийте великим блюдом і переверніть.
- Прикрасьте салат «Грибна поляна» зверху зеленню петрушки і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт салату «Грибна поляна» зі свининою
свинина Відварена додасть салату «Грибна поляна» соковитість і ситість, готуйте такий варіант цієї страви на велику компанію, тому що їм дуже легко нагодувати і порадувати ваших гостей! Якщо у вас є домашні мариновані гриби, тоді їх можна використовувати замість печериць. Огірки можуть бути маринованими, солоними або свіжими, а морква – відвареної або ж маринованою.
Склад:
- Печериці мариновані – 200 гр.
- Відварена свинина – 250 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Картопля — 3-4 шт.
- Морква – 2-3 шт.
- Огірки – 150 гр. або за смаком.
- Сир твердий – 150 гр.
- Майонез – для просочення шарів.
- Кріп – пучок.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі інгредієнти для салату.
2. Відваріть до готовності овочі, а яйця та свинину відваріть в окремих ємностях. Потім дайте охолонути продуктам.
3. Сир натріть на тертці, кріп дрібно нарубаєте, огірки наріжте красивими маленькими кубиками.
4. Моркву і картоплю очистіть від лушпиння, подрібніть на крупній тертці, а яйця наріжте ножем. Також подрібніть і свиняче філе, намагаючись, щоб всі продукти були нарізані більш-менш однаково, щоб салат згодом виглядав красиво.
5. В глибоку ємність, выстеленную харчовою плівкою, викладіть гриби капелюшками вниз, присипте їх кропом і змажте трішки майонезом.
6. Потім збирайте листковий салат в такій послідовності, кожен шар, зверху змащуючи трохи майонезом і ущільнюючи: яйця, морква, свинина, огірки, тертий сир і картоплю. Кожен шар по вашому смаку можна підсолювати або ж трохи перчити.
7. Дайте салату в мисці під плівкою або під кришкою настоятися в холодильнику, потім акуратно вийміть його з форми, виклавши на плоске блюдо. Бока салату можна також обмазати майонезом, а сам салат прикрасити будь свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Салат «Грибна поляна» з яловичиною на святковий стіл
Якщо вам подобаються листкові салати, то і «Грибна поляна» з яловичиною та печерицями не залишить вас байдужими. Здається, що всі шари складаються з простих інгредієнтів, але, зібрані разом і просочені майонезом, вони перетворюються в дуже поживне домашнє блюдо. Замість печериць можна використовувати і будь-які інші гриби.
Склад:
- Мариновані гриби – 1 баночка.
- Зелень цибулі і петрушки – за смаком.
- Яйця курячі – 3-4 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль і мелений чорний перець – за смаком.
- Майонез – для змазування шарів.
- Огірки (солоні, мариновані або свіжі) – 150 гр.
- Яловичина відварна – 200-250 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Листя салату для прикраси.
Процес приготування:
1. Відваріть картоплю і моркву в одній ємності, а яйця і яловичину в окремих ємностях. Варіть яловичину, помістивши її в окріп разом зі спеціями і сіллю. Відварені продукти остудіть, яйця і овочі очистіть, подрібніть на крупній тертці.
2. Печериці обмийте від рідини і обсушіть.
3. Харчовою плівкою вистелити форму для салату, потім її можна злегка змастити рослинним маслом, щоб салат легко вдалося вийняти. Печериці капелюшками вниз викладіть на дно форми.
4. Зелень промийте, поріжте, викладіть на гриби. Картопля очистіть від лушпиння і натріть, викладіть на зелень, промажте майонезом.
5. Яйця повинні бути зварені круто, їх потрібно очистити і також натерти, рівномірно розподілити по салату, промазати тонким шаром майонезу.
6. Моркву також очистіть, натріть на тертці і розподіліть по салату, промазавши майонезом. Так само поступите і з огірками (використовуйте для салату будь огірки по вашому смаку, враховуючи, що сирі додадуть салату нотки весняної свіжості).
7. Відварену яловичину охолодіть в бульйоні, щоб вона була соковитіше, потім дрібно наріжте і викладіть наступним шаром в салат, не забувши зверху трохи змастити майонезом.
8. Останній шар – натертий твердий сир, його потрібно добре розрівняти і промазати майонезом, а потім затягнути салат харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1-2 години для просочення (якщо потрібно, приготуйте такий салат ввечері – простоявши ніч у холодильнику, він стане тільки краще).
9. На плоске блюдо викладіть листя зелені, потім на них переверніть салат з миски, видаліть плівку. Грибочки прикрасьте петрушкою або кропом.
Приємного апетиту!
Як смачно приготувати салат «Грибна поляна» з шинкою?
Салат «Грибна поляна» з шинкою, грибами, сиром і зеленою цибулею – це чудова страва, як до свята, так і до звичайного сімейного вечері, він неодмінно покращить собою будь-який стіл і додасть йому красивий і дуже апетитний вигляд. А вже його смак вас і ваших гостей точно не розчарує!
Склад:
- Печериці мариновані – 1 банка.
- Шинка куряча або свиняча – 200 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сир твердий – 100-150 гр.
- Картопля – 2-3 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль і перець – за смаком.
- Морква – 1-2 шт.
- Яйця – 2-3 шт.
Процес приготування:
1. Якщо у вас для складання салату немає глибокої рознімної форми, тоді будь-яку круглу миску намажте олією (а також її можна вистелити харчовою плівкою). Першим шаром потрібно викласти печериці мариновані, капелюшками вниз. Грибний шар присипте рубаним зеленим цибулею, зверху цибулю можна трохи обмазати майонезом, щоб салат добре тримався.
2. Поверх цибулі викладіть зварені круто курячі яйця, натерті на великій тертці, повапните їх майонезом і ущільніть; потім йде шар тертого твердого сиру, який теж потрібно не забути обмазати майонезом.
3. Далі – шинка, нарізана дрібно + майонез.
4. Відварна терта морква + майонез.
5. Останній шар – відварені, натертий на тертку картоплю, його змащувати не потрібно, але можна присолити і поперчити за смаком. Також можна солити і перчити за смаком кожен шар, якщо є необхідність. Готовий салат укрийте харчовою плівкою і поставте на 30-60 хвилин на холод, щоб шари склеїлися і просякли.
6. Салат перевертається з миски на плоску тарілку і прикрашається дрібно нарізаною зеленою цибулею перед подачею на стіл.
Приємного апетиту!
Салат «Лісова поляна» з печерицями та корейською морквою
Корейська морква додасть салату «Грибна поляна» дуже незвичайний смак, гострий, пікантний і свіжий. А щоб блюдо придбало ще більше корейських ноток, сиру курячу грудку можна замаринувати в соєвому соусі і обсмажити. Якщо ви – шанувальник корейської кухні, тоді цей варіант «полянки» обов’язково приготуйте як можна швидше.
Склад:
- Куряче філе – 250-300 гр.
- Мариновані шампіньйони – 1-2 невеликі баночки.
- Морква корейська – 150 гр.
- Картопля – 3-4 шт.
- Петрушка пучок.
- Майонез – 200 гр.
- Яйця – 3-4 шт.
- Сіль і перець мелений – за смаком.
- Рослинна олія – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Круглу велику миску для початку устелите харчовою плівкою, а потім плівку змастіть невеликою кількістю рослинної олії, щоб легше було дістати з неї салат. У миску викладіть гриби капелюшками вниз, а ніжки грибів обмажте майонезом, на який викладіть рубану петрушку і трохи примніть це все ложкою.
2. Відварне або обсмажене (попередньо замариноване в соєвому соусі) куряче філе наріжте невеликими шматочками, викладіть на салат і повапните майонезом.
3. Корейську моркву, якщо вона дуже довга, потрібно нарізати, потім викласти в салатник наступним шаром і також змастити майонезом.
4. Картопля і курячі яйця відваріть, остудіть, очистіть і натріть на тертці. Викладіть картоплю, трохи примажьте майонезом; потім викладіть яйця, ущільніть салат і знову змастіть майонезом. Наприкінці добре ущільніть весь салат і охолодіть його в холодильнику, щоб шари добре склеїлися один з одним.
5. На велике плоске блюдо переверніть миску з салатом, трохи постукайте по мисці, і він легко виявиться на блюді завдяки плівці. Якщо салат все ж не буде виходити, трохи потягніть за край плівки. Зверху гриби можна прикрасити гілочками петрушки або кропу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування «Грибний поляни» з маринованими печерицями
З маринованими печерицями салат «Грибна поляна» виходить не тільки смачною, але і дуже красивим! Рівні капелюшки цих маленьких круглих грибочків, прикрашені зеленню, надають йому неповторну, миле, домашнє чарівність. Цей салат ідеально підходить для подачі до святкового, або до вечірнього столу в сімейному колі.
Склад:
- Куряче філе – 250-300 гр.
- Мариновані шампіньйони – 1-2 невеликі баночки.
- Картопля – 3-4 шт.
- Морква – 2-3 шт.
- Майонез – 250 гр.
- Яйця – 4шт.
- Кріп і інша зелень – за смаком.
- Рослинна олія – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Грудку курячу відваріть до готовності, дайте їй охолонути в бульйоні, який потрібно буде підсолити, поперчити і додати туди пряних трав і спецій для смаку під час варіння. Овочі та яйця також відваріть, остудіть, потім подрібніть на крупній тертці окремо. Якщо у вас немає рознімної форми, то салат можна буде зібрати і круглої мисці, змащеною з боків трохи рослинним маслом, щоб він згодом краще відокремився від неї.
2. Якщо у ваших маринованих печериць занадто довгі ніжки, відріжте їх, щоб вони стали не більше 1 см – це потрібно, щоб гриби виглядали красиво. Викладіть гриби рівномірно на дно форми, а потім присипте чистим, нарізаним свіжим кропом.
3. Картоплю і моркву викладіть на гриби, кожен шар, промазуючи майонезом.
4. Наступний шар – терті яйця, які також потрібно промазати майонезом.
5. Далі йде шар з подрібненого курячого м’яса + промазування майонезом. Дайте салату настоятися в холодильнику, прикривши його зверху, щоб шари добре склеїлися між собою і просякли.
6. На красиве блюдо акуратно переверніть форму з салатом, трохи постукавши по її дну і боків, щоб він легко відійшов. Присипте «Грибну галявину» кропом, прикрасьте пір’ям зеленого лука або свіжої петрушкою і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Як зробити салат «Лісова поляна» з маринованими огірками?
Даний рецепт полегшує господиням приготування салату «Грибна поляна» з маринованими огірками, тому що передбачає використання великого і глибокого сервіровки кільця, яке добре скріплює салат, якщо він постоїть у ньому в холодильнику. Потім знадобиться лише зняти кільце, а салат перевертати не треба.
Склад:
- Гриби консервовані – 200 гр.
- Огірки мариновані – 200 гр.
- Відварене куряче філе – 300 гр.
- Яйця курячі – 3-4 шт.
- Картопля – 300 гр.
- Морква – 200 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Сир – 170 гр.
- Зелень – пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте для салату форму для випічки або велику сервірувальну кільце. Форма навіть краще кільця, так як її можна буде розборонити.
2. На низ форми краще всього викладати першим шаром відварної і подрібнений на тертці картоплю, так як він самий важкий і щільний інгредієнт. Картоплю рекомендується підсолити, приперчити за смаком і злегка промазати майонезом.
3. Відварену моркву також подрібніть на тертці, викладіть на картоплю, ущільніть ложкою і промажте зверху трохи майонезом.
4. Мариновані огірочки дрібно наріжте, ложкою викладіть на моркву і промажте.
5. Так само поступите і з курячим м’ясом.
6. Сир твердий або плавлений натріть на тертці, викладіть на салат. В кінці присипте салат подрібненими курячими яйцями (за вашим бажанням можна зробити два шари, відокремивши білки від жовтків). Яйця промажте майонезом, прикрасьте салат зверху грибочками, дуже щільно «заселивши» ними вашу «галявину». Затягніть салат харчовою плівкою, дайте йому настоятися дві години в холодильнику, потім зніміть форму, присипте зверху гриби кропом і подавайте це кулінарне диво до столу!
Приємного апетиту!
Порада: якщо вам здається, що для салату потрібно занадто багато майонезу, його можна наполовину розбавити сметаною або використовувати майонез зі зниженою жирністю, щоб знизити кількість калорій.
Дуже смачний салат «Грибна поляна» з печерицями і плавленим сиром
Салат «Грибна поляна» з плавленим сирком можна подавати до столу як в класичному варіанті – з печерицями, так і з будь-якими іншими грибами, якими він прикрашається зверху. Ми пропонуємо варіант цієї страви з опеньками, але ви можете використовувати не тільки мариновані гриби, а також і обсмажені, наприклад, лисички. Кількість інгредієнтів можна зменшити або збільшити в залежності від числа їдців. Даний варіант салату «Грибна поляна» не перевертається за рахунок використання сервіровки кулінарного кільця.
Склад:
- Сирок плавлений – 2 шт.
- Куряча грудка – 200 гр.
- Опеньки мариновані – 1-2 баночки.
- Огірок маринований – 3 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Морква – 2-3 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Майонез – 250 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку зробіть всю підготовчу роботу, відваривши, остудити і очистити моркву, картоплю і яйця. На низ сервіровки кільця викладається натертий на тертці картоплю, потім він ущільнюється і змащується трохи майонезом (або покривається сіточкою з майонезу). Кожен шар можна за смаком посолити і поперчити.
2. Мариновані огірочки дрібно наріжте і викладіть другим шаром, трохи уплотнив їх (сіточка з майонезу поверх шару – за бажанням).
3. Яйця потрібно розділити на білки і жовтки, потім покришити окремо і викласти на огірки, покривши їх майонезній сіточкою. Далі йде шар моркви, натертої на тертці. Майонез – за бажанням.
4. Курячу грудку, відварну або копчену, наріжте невеликими кубиками, викладіть поверх морквини, злегка примажьте майонезом.
5. Плавлений сир, натертий на крупній тертці, викладіть на салат в останню чергу, ущільніть салат і трохи зверху змастіть майонезом.
6. Щоб салат добре просочився, його потрібно помістити в холод на кілька годин, але попередньо зверху посипати дрібно рубаним кропом. Щоб кріп не зів’яв, затягніть кільце з салатом харчовою плівкою або накрийте щільною кришкою.
7. Незадовго перед подачею зніміть з салату сервірувальне кільце, боки трішки змастіть майонезом і присипте рубаним кропом (майонез потрібен, щоб кріп не опадав). Якщо на смак вам здасться, що гриби дуже просочилися маринадом і стали кислими, їх потрібно добре промити, на півгодини залити кип’яченою холодною водою, а потім обсушити, відкинувши на друшляк. Далі гриби підсолити, поперчіть за смаком і заправте рослинним маслом, а потім викладіть зверху на салат, формуючи красиву грибну «галявину».
Приємного апетиту!
Порада: якщо у вас є велика сервірувальне кільце або роз’ємна форма для випічки тортів, тоді краще всього використовувати ці кулінарні пристосування, щоб салат мав у результаті красиву, рівну форму.
Простий покроковий рецепт «Лісової галявини» з копченою куркою
Салат «Грибна поляна» з копченою куркою дуже смачний, можна сказати, що це святковий варіант страви, так як він виходить більш пікантним і насиченим, ніж в класичному варіанті, а все завдяки ароматному копченого курячого м’яса!
Склад:
- М’ясо куряче копчене – 150 гр.
- Печериці мариновані – 1 банка.
- Консервований горошок – 3-4 ст. л.
- Яйця курячі – 2-3 шт.
- Морква варена – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – пучок.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Мелений чорний перець – за смаком.
- Салатні листя – для подачі.
Процес приготування:
1. Відваріть моркву і яйця, остудіть і очистіть. Очистіть сиру цибулю. На дно форми викласти гриби капелюшками вниз.
2. Кріп дрібно нарубаєте і посипте їм гриби так, щоб не було видно ніжок. Змастіть цей шар майонезом.
3. У зварених круто яєць відокремте жовтки від білків. Жовтки розімніть вилкою, а білки натріть на крупній тертці. Спочатку в ємність з салатом викладіть жовтки, їх можна злегка змастити майонезом, а потім викладіть білки і знову додайте майонез. Якщо є необхідність, яйця можна присипати сіллю і чорним меленим перцем (сіль і перець додаються за смаком, в принципі, можна обійтися і без цих інгредієнтів, так як майонез вже містить сіль і має пікантний смак).
4. Нарізану кубиками курячу м’якоть викладіть на салат, а потім цей шар промажте майонезом.
5. Наступний шар – зелений горошок і цибулю, нарізану кубиками. Якщо цибуля гострий, його можна нарізати, залити окропом і відцідити, щоб він позбувся гіркоти. Змастіть цей шар майонезом за смаком.
6. Останній шар – натерта морква. Потім салат добре притисніть зверху, щоб він ущільнився.
7. Плоску велику тарілку, на якій буде подаватися ваша «Грибна галявина», украсьте листям кучерявого зеленого салату, щоб створити імітацію зеленого моху. Потім на салатні листя переверніть салат з форми, роблячи це обережно, щоб він не розвалився на частини. Дайте вашому салату трохи постояти, щоб шари просочилися майонезом (можна в холоді), а потім подавайте його до столу.
Приємного апетиту!