Салат Грибна (Лісова) поляна з печерицями – 9 рецептів з фото покроково

Салат «Грибна поляна» з яловичиною на святковий стіл

Якщо вам подобаються листкові салати, то і «Грибна поляна» з яловичиною та печерицями не залишить вас байдужими. Здається, що всі шари складаються з простих інгредієнтів, але, зібрані разом і просочені майонезом, вони перетворюються в дуже поживне домашнє блюдо. Замість печериць можна використовувати і будь-які інші гриби.

Склад:

  • Мариновані гриби – 1 баночка.
  • Зелень цибулі і петрушки – за смаком.
  • Яйця курячі – 3-4 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль і мелений чорний перець – за смаком.
  • Майонез – для змазування шарів.
  • Огірки (солоні, мариновані або свіжі) – 150 гр.
  • Яловичина відварна – 200-250 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Листя салату для прикраси.

Процес приготування:

1. Відваріть картоплю і моркву в одній ємності, а яйця і яловичину в окремих ємностях. Варіть яловичину, помістивши її в окріп разом зі спеціями і сіллю. Відварені продукти остудіть, яйця і овочі очистіть, подрібніть на крупній тертці.

2. Печериці обмийте від рідини і обсушіть.

3. Харчовою плівкою вистелити форму для салату, потім її можна злегка змастити рослинним маслом, щоб салат легко вдалося вийняти. Печериці капелюшками вниз викладіть на дно форми.

4. Зелень промийте, поріжте, викладіть на гриби. Картопля очистіть від лушпиння і натріть, викладіть на зелень, промажте майонезом.

5. Яйця повинні бути зварені круто, їх потрібно очистити і також натерти, рівномірно розподілити по салату, промазати тонким шаром майонезу.

6. Моркву також очистіть, натріть на тертці і розподіліть по салату, промазавши майонезом. Так само поступите і з огірками (використовуйте для салату будь огірки по вашому смаку, враховуючи, що сирі додадуть салату нотки весняної свіжості).

7. Відварену яловичину охолодіть в бульйоні, щоб вона була соковитіше, потім дрібно наріжте і викладіть наступним шаром в салат, не забувши зверху трохи змастити майонезом.

8. Останній шар – натертий твердий сир, його потрібно добре розрівняти і промазати майонезом, а потім затягнути салат харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1-2 години для просочення (якщо потрібно, приготуйте такий салат ввечері – простоявши ніч у холодильнику, він стане тільки краще).

9. На плоске блюдо викладіть листя зелені, потім на них переверніть салат з миски, видаліть плівку. Грибочки прикрасьте петрушкою або кропом.

Приємного апетиту!