Салат з курки з чорносливом і грецькими горіхами – 10 рецептів з сиром, огірком, яйцем з покроковими фото

Салати на основі курячого м’яса з чорносливом, горіхами і поряд додаткових інгредієнтів – хороший спосіб вразити гостей і домашніх смачним і незвичайним стравою на святковому столі. Маса варіацій на тему такого салату дозволить знайти саме той, який підійде для конкретного випадку, виходячи з переваг господині і фінансових можливостей.

Салат «Ніжність» з курки, чорносливу і волоських горіхів

Класичний листковий салат з курки з чорносливом і горіхами – страва, гідне подачі на сімейному торжестві. Якщо хочеться зробити салат менш калорійним, варто використовувати для заправки сметану замість майонезу.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 200 гр. відварного
  • Огірок ½ шт.
  • Чорнослив 30 гр.
  • Волоський горіх 30 гр.
  • Яйце куряче 2 шт. відварених
  • Майонез столовий молочний 3 ст. л. або сметани
  • Сіль за смаком
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат з курки з чорносливом і грецькими горіхами? Філе курки розбирається на волокна, щоб зробити структуру страви легшим і ніжніше. М’ясо викладають на дно тарілки рівним шаром, змащують майонезом або сметаною.
  2. Чорнослив витримують у гарячій воді 10 хвилин, щоб він став м’якшим, а потім дуже дрібно ріжуть тонкими смужками.
  3. Волоські горіхи рубають ножем в крихту або перемелюють на блендері. На шар м’яса кладуть чорнослив і горіхи. Промащують майонезом або сметаною.
  4. Яйця поділяють на жовтки і білки і подрібнюють окремо. Поверх горіхів викладають жовтки і змащують тонким шаром майонезу або сметани.
  5. З огірка можна зняти шкірку, якщо вона гірчить і нарізати тоненькою соломкою. Овочеві шматочки розподіляють наступним шаром і промащують майонезом або сметаною.
  6. Поверх огірків кладуть шар подрібнених білків. Їх трохи підсолюють і розподіляють поверх майонез або сметану.
  7. Верхнім шаром салату буде тертий сир. Після його укладання блюдо відправляють для просочення в холодильник на одну годину. Перед подачею можна прикрасити салат цілими половинками волоського горіха і зеленню.

Салат «Черепаха» з куркою, чорносливом і грецькими горіхами

Такий салат прикрасить святковий стіл і запам’ятається всім гостям, оскільки виглядає незвично і дуже смачний. Рецепт досить простий, а інгредієнти відмінно поєднуються один з одним. Ситний, красивий і неймовірно ніжний салат припаде до смаку кожному.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Філе куряче копчене або варене – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце варене – 4 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Горіх волоський – 100 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез для заправки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Салат викладають на велике блюдо шарами, формуючи півсферу у вигляді панцира черепахи. Спочатку на дно посуду для подачі кладуть шар подрібнених білків. Їх можна натерти на тертці або нарізати дрібним кубиком. Частину залишити для прикраси.

2. Очищену цибулю дуже дрібно ріжуть, обдають окропом, віджимають і викладають рівним шаром поверх білків. Потім наносять майонез сіточкою або рівним тонким шаром.

3. Наступний шар – натертий сир, поверх якого викладають очищене і нарізане дрібною соломкою яблуко.

4. Після цього буде укладатися шар курки, яку попередньо ріжуть соломкою або кубиками і заправляють майонезом.

5. Потім поверх курки розподіляють поросяти, ягняти чорнослив. Його можна попередньо вимочити у воді, щоб він став більш м’яким.

6. Зверху викладають розім’ятим яєчний жовток з майонезом, і поверхню салату покривають рівним шаром подрібнених волоських горіхів, щоб вийшов панцир черепашки. Щоб зімітувати малюнок на черепашачому панцирі, можна використовувати майонез.

7. Голову черепашки роблять з половинки яйця, лапки – з шматочків волоського горіха, а очі – з перцю горошком. Перед подачею салату потрібно дати настоятися. Приємного апетиту!

Салат з куркою, чорносливом, горіхами, сиром і яйцем

Легкий рецепт смачного салату до святкового столу, який зможе приготувати навіть недосвідчена господиня. З простого набору інгредієнтів виходить оригінальне блюдо з неповторним смаком і незвичайним поєднанням продуктів.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Філе куряче варене – 300 гр.
  • Яйце варене – 4 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Чорнослив – 70 гр.
  • Горіх волоський – 50 гр.
  • Майонез для заправки.

Процес приготування:

1. Яйця очистити, нарізати дуже дрібно.

2. Чорнослив потримати в гарячій воді, віджати і нарізати красивою соломкою.

3. У блюдо викласти шаром нарізане кубиками куряче м’ясо, поверх якого наноситься сіточка з майонезу.

4. Потім викладають яйця і ще шар майонезу.

5. Поверх яєць розподіляється натертий сир, на який потрібно нанести ще одну майонезну сіточку.

6. Завершальний шар – чорнослив і подрібнені волоські горіхи. Їх можна порубати ножем або перетворити в крихту в блендері або кухонному комбайні. Прикрасити майонезом і зеленню. Перед подачею охолодити.

Листковий салат з курячою грудкою, волоськими горіхами і чорносливом

Ніжний і ситний салат, який підходить для подачі до святкового столу. Чорнослив додає страві солодкувату нотку, а горіхи роблять його більш корисним. Перед подачею варто потримати салат в холодильнику, щоб шари просочилися майонезом: так він буде більш соковитим.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча відварна – 1 шт.
  • Яйце варене – 4 шт.
  • Свіжий огірок – 3 шт.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Горіх волоський – 150 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Чорнослив промивають, заливають киплячою водою і дають постояти 10 хвилин, щоб сухофрукти стали м’якшими. Потім його віджимають, підсушують паперовим рушником і нарізати дрібною соломкою.

2. М’ясо ріжуть соломкою або розбирають на волокна.

3. У тарілку встановлюють кулінарне кільце і викладають шарами інгредієнти. Спочатку розподіляють по дну подрібнені яйця. Їх потрібно покрити шаром майонезу.

4. Наступний шар – куряча грудка. Її теж потрібно промазати майонезом.

5. Огірок, якщо він гірчить, потрібно очистити, а потім нарізати кубиком і розподілити по шару м’яса. Знову промазати майонезом.

6. Посипати огірок подрібненим кропом, поверх якого слід покласти чорнослив і розподілити майонез.

7. Верхній шар – подрібнені волоські горіхи. Прикрашають страву зеленню і перед подачею охолоджують.

Смачний салат з куркою, волоськими горіхами, чорносливом і ананасом

Ананас відмінно поєднується з курятиною і робить страви з м’яса більш яскравими за смаком. Для салату зазвичай використовують консервований ананас, однак він може бути занадто солодким. Щоб блюдо вийшло з більш свіжим смаком, варто використовувати свіжий фрукт.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Ананас свіжий або консервований – 200 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Горіх волоський – 50 гр.
  • Сметана 20% – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Чорнослив замочити в гарячій воді на 10 хвилин, потім віджати, обсушити і нарізати тонкою соломкою.

2. Філе нарізати скибочками і обсмажити в олії, м’ясо злегка посолити. Потім готовий продукт нарізати соломкою.

3. Волоські горіхи подрібнити за допомогою блендера або кухонного комбайна до дрібної крихти.

4. У глибоку миску складають м’ясо, горіхи, чорнослив і ананас, який попередньо нарізають невеликим кубиком.

5. Блюдо перемішують, заправляють сметаною і доводять до смаку, додаючи потрібну кількість солі. Подають салат охолодженим.

Як приготувати курячий салат з чорносливом, горіхами і огірком?

Огірок м’ясних салатах робить страву більш свіжим. Навіть якщо в якості заправки такого салату використовують майонез, він все одно виходить більш легким і швидко засвоюється. Така страва прикрасить святковий стіл, а також його можна подавати в тарталетках на дружніх вечірках або пікніку.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яйце варене – 2 шт.
  • Грудка куряча відварна або копчена – 1 шт.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Свіжий огірок – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку розбирають на волокна або нарізають невеликими кубиками. Можна подрібнити соломкою.

2. Яйця натирають на крупній тертці або рубають ножем.

3. Огірок очищають від шкірки, якщо вона гірчить, і нарізають соломкою.

4. Чорнослив вимочують в гарячій воді, обсушують і також перетворюють на соломку.

5. Підготовлені інгредієнти змішують в підходящою за обсягом посуді, солять і заправляють майонезом. Не варто забувати, що сам майонез вже містить сіль, тому додавати її потрібно з обережністю. Подають салат охолодженим, прикрасивши зеленню і половинками волоського горіха.

Простий і смачний салат з куркою, чорносливом, горіхами і грибами

Гриби відмінно доповнюють страви з м’яса, в тому числі і салати. Краще вибирати королівські печериці, які при кулінарній обробці набувають особливо яскравий аромат і прикрасять страву.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 1.

Склад:

  • Філе куряче варене – 50 гр.
  • Свіжий огірок – 20 гр.
  • Печериці – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Чорнослив – 40 гр.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Горіх волоський – 15 гр.

Процес приготування:

1. Розбирають на філе волокна або нарізають соломкою.

2. Яйце натирають на тертці або ріжуть дрібним кубиком.

3. Печериці і цибулю, нарізану кубиками, обсмажують в маслі, після чого їх потрібно посолити і поперчити.

4. У мисці або тарілці для індивідуальної подачі укладають нарізаний соломкою чорнослив. Кожен шар промащувати майонезом або робити майонезну сіточку.

5. Другим шаром кладуть шматочки курки, а слідом – гриби з цибулею. Не слід забувати про просочення майонезом.

6. Наступний шар – нарізаний кубиками огірок. Якщо він гірчить, варто зняти з нього шкірку.

7. Поверх огірка викладають подрібнені яйця, а потім – крихту з волоського горіха. Її можна зробити за допомогою ножа або кухонного комбайна. Дати салату просочитися і подавати. Приємного апетиту!

Курячий салат «Чарівність» з чорносливом і грецькими горіхами

Салат «Чарівність» — страва, гідне подачі до святкового столу. Салат виходить ситним, ароматним і смачним. Не варто шкодувати зелені, щоб зробити його ще більш яскравим за смаком. Замість майонезу використовують сметану. Так страва виходить менш калорійним і більш ніжним.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • куряча Грудка відварна або копчена – 300 гр.
  • Свіжий огірок – 2 шт.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Горіх волоський – 100 гр.
  • Яйце варене – 4 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сметана – 150 гр.

Процес приготування:

1. М’ясо розбирають на волокна або нарізають, щоб вийшла тонка соломка.

2. Яйця розділити на білок і жовток, окремо подрібнити їх за допомогою терки або ножем.

3. Огірок при необхідності звільнити від шкірки, нарізати маленьким брусочком або кубиком.

4. Часник, волоські горіхи і петрушку порубати окремо ножем до максимально дрібної фракції.

5. Чорнослив вимочити в гарячій воді, дати обсохнути і нарізати кубиками або соломкою.

6. Салат збирати пошарово, кожен з шарів просочуючи сметаною. Спочатку викласти куряче м’ясо, слідом – петрушку з часником, потім – чорнослив, волоські горіхи і жовтки. Далі слід свіжий огірок, білок і верхнім шаром – тертий сир. Прикрашають страву петрушкою і половинками ядер волоського горіха.

Салат з куркою, чорносливом, горіхами і яблуками

Для приготування салату по цьому рецепту краще брати яблука кислих сортів, які разом з огірком роблять смак страви більш свіжим і пікантним. Щоб салат вийшов більш ніжним, краще зняти з овочів і фруктів шкірку.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Філе куряче варене – ½ шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Чорнослив – 70 гр.
  • Горіх волоський – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо розбирають на волокна або нарізають тонкою соломкою. Укладають на тарілку для подачі, завдаючи зверху тонкий шар майонезу.

2. Цибулю ріжуть півкільцями або кубиками, обдають окропом, обсушують і викладають на курку.

3. Яблуко, подрібнене брусочками, розподіляють поверх шару цибулі і промащують майонезом.

4. Яйця нарізати дуже дрібно і розподілити наступним шаром, промазавши майонезом.

5. Чорнослив замочують в гарячій воді, потім обсушують і нарізають соломкою. Викладають поверх яєць і покривають майонезом.

6. Після чорносливу кладуть тертий сир з майонезом і крихту з волоського горіха. Її отримують, порубавши горіхи ножем, або подрібнивши їх в комбайні. Салату дають просочитися і подають охолодженим. Насолоджуйтесь!

Салат з куркою, чорносливом, горіхами та виноградом

Свіжий і незвичайний салат з куркою і виноградом підкорить кожного, хто його спробує. Виноград краще вибирати без кісточок і не шкодувати майонезу, щоб він просочився як слід.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Салат листовий – 3-4 шт.
  • Філе курки варене – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Горіх волоський – 150 гр.
  • Виноград зелений без кісточок – 1 гроно.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Салатні листя промити і нарізати смужками середньої товщини або порвати руками. Укласти в посуд, в якій будуть подавати страву.

2. Куряче м’ясо нарізають брусочками, укладають на салатні листя, покривають майонезом і посипають крихтами з волоського горіха.

3. Зверху викладають шар тертого сиру, майонез і ще трохи горіхів.

4. Вимитий і нарізаний соломкою чорнослив розподілити поверх сиру, знову покрити майонезом і горіховою крихтою.

5. На наступному етапі викладають шар подрібнених яєць, промащують майонезом і посипають рештою горіхів.

6. Верхній шар – розрізані навпіл виноградини, які укладають щільно один до одного розрізом вниз. Салату дають просочитися і подають охолодженим. Приємного апетиту!