Салат «Курочка Ряба» — це проста у виконанні, ситне і дуже смачне частування для вашого столу. Є багато варіантів приготування такої апетитної закуски. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреної добірці з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.
Салат «Курочка Ряба» з ананасом — класичний рецепт
Салат «Курочка Ряба» з ананасом – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку для вашого домашнього або святкового столу. Така закуска порадує своїми поживними властивостями, яскравим смаком і соковитістю. Якщо ви хочете яскраво урізноманітнити меню, беріть на замітку перевірений рецепт.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряче філе 300 гр.
- Ананас консервований 300 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Волоський горіх 100 гр.
- Майонез столовий молочний 180 гр.
- Сіль 2 щіпки
Процес приготування:
- Підготуємо необхідні продукти.
- Відварюємо куряче філе до повної готовності, охолодити його і нарізаємо невеликими кубиками.
- Консервований ананас відокремлюємо від рідини і також дрібно нарізаємо.
- Відварюємо яйця, очищаємо їх і розбираємо на дрібні шматочки.
- Твердий сир пропускаємо через тертку з великими зубчиками.
- З’єднуємо всі підготовлені інгредієнти в глибоку миску. Солимо за смаком.
- Заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо.
- Салат «Курочка Ряба» з ананасом за класичним рецептом готовий. Посипайте волоськими горіхами і подавайте до столу!

Салат «Курочка Ряба» з волоськими горіхами
Салат «Курочка Ряба» з волоськими горіхами – оригінальна за смаком і нескладна у виконанні закуска для вашого домашнього столу. Для приготування апетитного страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і близьких.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Горіхи волоські – 0,5 склянки
- Ананас консервований – 0,5 кг
- Яйце – 4 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо куряче філе до готовності і охолодити його.
Крок 2. Далі м’ясо птиці ріжемо невеликими кубиками.
Крок 3. До курки відправляємо тертий на тертці твердий сир.
Крок 4. Доповнюємо продукти подрібненими волоськими горіхами і невеликими кубиками консервованого ананаса. Кілька горіхів залишаємо для прикраси.
Крок 5. Дрібно ріжемо відварні курячі яйця. Відправляємо їх у салат. Приправляємо вміст майонезом і перемішуємо.
Крок 6. Викладаємо закуску на тарілку з допомогою сервіровки кільця. Поверхня заготовки змащуємо майонезом і посипаємо горіхами.
Крок 7. Салат «Курочка Ряба» з волоськими горіхами готовий. Подавайте до столу!
Салат «Курочка Ряба» з грибами
Салат «Курочка Ряба» з грибами порадує вас своїми поживними властивостями і яскравим смаком. Така закуска точно не довго затримається на вашому столі. Для приготування рекомендуємо скористатися перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Грудка куряча копчена – ¼ шт.
- Гриби шампіньйони – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре гриби промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Подрібнюємо цибулю. Обидва інгредієнта обсмажуємо на рослинній олії до готовності, солимо і перчимо за смаком.
Крок 2. Відварні курячі яйця натираємо на дрібній тертці і перемішуємо з майонезом. Візуально ділимо масу на три частини. Їх будемо використовувати для промазування шарів.
Крок 3. Невеликими кубиками ріжемо курку і помідор.
Крок 4. Починаємо викладати салат шарами за допомогою кільця. Першим шаром йдуть шматочки курки.
Крок 5. Змащуємо курку соусом з майонезу і яєць.
Крок 6. Викладаємо кубики помідора.
Крок 7. Знову змащуємо соусом і посипаємо подрібненою зеленню.
Крок 8. Викладаємо рівний шар з грибів і цибулі.
Крок 9. Змащуємо соусом. Даємо частування трохи застигнути і просочитися, після прибираємо кільце.
Крок 10. Салат «Курочка Ряба» з грибами готовий. Прикрашайте за своїм смаком і подавайте до столу!
Салат «Курочка Ряба» з чорносливом
Салат «Курочка Ряба» з чорносливом – цікава за смаком, але при цьому проста і швидка у виконанні закуска для вашого домашнього столу. Для приготування апетитного страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і приємно здивуйте близьких.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 0,5 кг
- Чорнослив – 150 гр.
- Горіх волоський – 50 гр.
- Кінза – 1 пучок.
- Сметана – 75 гр.
- Майонез – 75 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Куряче стегно відварюємо до готовності. Чорнослив заливаємо окропом на 20 хвилин, волоські горіхи очистити від шкаралупи.
Крок 2. Варену курку остуджуємо і ріжемо невеликою соломкою, обережно відокремлюючи м’ясо від кістки.
Крок 3. Дрібно нарізаємо вимочений і віджатий від води чорнослив.
Крок 4. Очищені горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Крок 5. З’єднуємо курку, чорнослив і горіхи в салатниці. Сюди ж відправляємо подрібнену кінзу.
Крок 6. Заправляємо вміст сметаною і майонезом, добре все перемішуємо.
Крок 7. Салат «Курочка Ряба» з чорносливом готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Салат «Курочка Ряба» з кукурудзою
Салат «Курочка Ряба» з кукурудзою порадує вас своїми поживними властивостями, соковитістю і яскравим смаком. Така закуска нікого не залишить байдужим. Для приготування рекомендуємо скористатися перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банку.
- Яйце – 4 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сирок плавлений – 1 шт.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Майонез – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо куряче філе, охолодити його і ріжемо дрібними кубиками.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до рум’янцю.
Крок 3. На дно глибокої салатниці викладаємо цибулю і куряче філе. Обмазуємо шари майонезом.
Крок 4. Відварюємо яйця. Викладаємо шар з тертих білків. Жовтки на час відставляємо в сторону.
Крок 5. Далі розподіляємо консервовану кукурудзу. Обмазуємо майонезом.
Крок 6. Викладаємо шар з тертого яблука. Поливаємо його лимонним соком. Це потрібно для того, щоб яблучна стружка не потемніла.
Крок 7. Натираємо на тертці плавлений сир і кладемо його на яблучний шар.
Крок 8. Добре обмазуємо поверхню майонезом і посипаємо подрібненим жовтком.
Крок 9. Салат «Курочка Ряба» з кукурудзою готовий. Подавайте частування до столу!