Салат Курочка Ряба

Салат «Курочка Ряба» — це проста у виконанні, ситне і дуже смачне частування для вашого столу. Є багато варіантів приготування такої апетитної закуски. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреної добірці з п’яти рецептів з покроковими фотографіями.

Салат «Курочка Ряба» з ананасом — класичний рецепт

Салат «Курочка Ряба» з ананасом – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку для вашого домашнього або святкового столу. Така закуска порадує своїми поживними властивостями, яскравим смаком і соковитістю. Якщо ви хочете яскраво урізноманітнити меню, беріть на замітку перевірений рецепт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Ананас консервований 300 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Волоський горіх 100 гр.
  • Майонез столовий молочний 180 гр.
  • Сіль 2 щіпки

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти.
  2. Відварюємо куряче філе до повної готовності, охолодити його і нарізаємо невеликими кубиками.
  3. Консервований ананас відокремлюємо від рідини і також дрібно нарізаємо.
  4. Відварюємо яйця, очищаємо їх і розбираємо на дрібні шматочки.
  5. Твердий сир пропускаємо через тертку з великими зубчиками.
  6. З’єднуємо всі підготовлені інгредієнти в глибоку миску. Солимо за смаком.
  7. Заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо.
  8. Салат «Курочка Ряба» з ананасом за класичним рецептом готовий. Посипайте волоськими горіхами і подавайте до столу!

Салат «Курочка Ряба» з волоськими горіхами

Салат «Курочка Ряба» з волоськими горіхами – оригінальна за смаком і нескладна у виконанні закуска для вашого домашнього столу. Для приготування апетитного страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і близьких.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 0,5 склянки
  • Ананас консервований – 0,5 кг
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо куряче філе до готовності і охолодити його.

Крок 2. Далі м’ясо птиці ріжемо невеликими кубиками.

Крок 3. До курки відправляємо тертий на тертці твердий сир.

Крок 4. Доповнюємо продукти подрібненими волоськими горіхами і невеликими кубиками консервованого ананаса. Кілька горіхів залишаємо для прикраси.

Крок 5. Дрібно ріжемо відварні курячі яйця. Відправляємо їх у салат. Приправляємо вміст майонезом і перемішуємо.

Крок 6. Викладаємо закуску на тарілку з допомогою сервіровки кільця. Поверхня заготовки змащуємо майонезом і посипаємо горіхами.

Крок 7. Салат «Курочка Ряба» з волоськими горіхами готовий. Подавайте до столу!

Салат «Курочка Ряба» з грибами

Салат «Курочка Ряба» з грибами порадує вас своїми поживними властивостями і яскравим смаком. Така закуска точно не довго затримається на вашому столі. Для приготування рекомендуємо скористатися перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Грудка куряча копчена – ¼ шт.
  • Гриби шампіньйони – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре гриби промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Подрібнюємо цибулю. Обидва інгредієнта обсмажуємо на рослинній олії до готовності, солимо і перчимо за смаком.

Крок 2. Відварні курячі яйця натираємо на дрібній тертці і перемішуємо з майонезом. Візуально ділимо масу на три частини. Їх будемо використовувати для промазування шарів.

Крок 3. Невеликими кубиками ріжемо курку і помідор.

Крок 4. Починаємо викладати салат шарами за допомогою кільця. Першим шаром йдуть шматочки курки.

Крок 5. Змащуємо курку соусом з майонезу і яєць.

Крок 6. Викладаємо кубики помідора.

Крок 7. Знову змащуємо соусом і посипаємо подрібненою зеленню.

Крок 8. Викладаємо рівний шар з грибів і цибулі.

Крок 9. Змащуємо соусом. Даємо частування трохи застигнути і просочитися, після прибираємо кільце.

Крок 10. Салат «Курочка Ряба» з грибами готовий. Прикрашайте за своїм смаком і подавайте до столу!

Салат «Курочка Ряба» з чорносливом

Салат «Курочка Ряба» з чорносливом – цікава за смаком, але при цьому проста і швидка у виконанні закуска для вашого домашнього столу. Для приготування апетитного страви використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і приємно здивуйте близьких.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 0,5 кг
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Горіх волоський – 50 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сметана – 75 гр.
  • Майонез – 75 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Куряче стегно відварюємо до готовності. Чорнослив заливаємо окропом на 20 хвилин, волоські горіхи очистити від шкаралупи.

Крок 2. Варену курку остуджуємо і ріжемо невеликою соломкою, обережно відокремлюючи м’ясо від кістки.

Крок 3. Дрібно нарізаємо вимочений і віджатий від води чорнослив.

Крок 4. Очищені горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 5. З’єднуємо курку, чорнослив і горіхи в салатниці. Сюди ж відправляємо подрібнену кінзу.

Крок 6. Заправляємо вміст сметаною і майонезом, добре все перемішуємо.

Крок 7. Салат «Курочка Ряба» з чорносливом готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Салат «Курочка Ряба» з кукурудзою

Салат «Курочка Ряба» з кукурудзою порадує вас своїми поживними властивостями, соковитістю і яскравим смаком. Така закуска нікого не залишить байдужим. Для приготування рекомендуємо скористатися перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Яйце – 4 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо куряче філе, охолодити його і ріжемо дрібними кубиками.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до рум’янцю.

Крок 3. На дно глибокої салатниці викладаємо цибулю і куряче філе. Обмазуємо шари майонезом.

Крок 4. Відварюємо яйця. Викладаємо шар з тертих білків. Жовтки на час відставляємо в сторону.

Крок 5. Далі розподіляємо консервовану кукурудзу. Обмазуємо майонезом.

Крок 6. Викладаємо шар з тертого яблука. Поливаємо його лимонним соком. Це потрібно для того, щоб яблучна стружка не потемніла.

Крок 7. Натираємо на тертці плавлений сир і кладемо його на яблучний шар.

Крок 8. Добре обмазуємо поверхню майонезом і посипаємо подрібненим жовтком.

Крок 9. Салат «Курочка Ряба» з кукурудзою готовий. Подавайте частування до столу!