Салат Кучугури – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Салат «Кучугури» — оригінальна закуска, яка приємно здивує всіх гостей зовнішнім виглядом і порадує яскравим смаком. Кожна господиня готує таке частування по-своєму. У нашій кулінарній добірці зібрані кращі ідеї для виконання цікавого салату. Беріть на замітку перевірені рецепти і приступайте до приготування.

Класичний рецепт салату «Замет» з куркою

Яскравий та оригінальний за смаком салат «Кучугури» можна приготувати за класичним рецептом з куркою. Поживна закуска прикрасить святковий стіл і приємно здивує гостей.

Інгредієнти на
8 порц.

  • окіст Курячий 2 шт.
  • Яйце куряче 6 шт.
  • Рис білий 200 гр.
  • Морква 1 шт.
  • 1 шт. Яблука
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Лимон ½ шт.
  • Майонез столовий молочний 5 ст. л.
  • Гірчиця порошок 1 ст. л.
  • Каррі 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Біле сухе вино-50 мл
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат «Замет» з куркою по класичному рецепту? З курячих стегенець знімаємо м’ясо, нарізаємо його на дрібні шматочки і маринуємо в суміші з солі і каррі.
  2. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Обсмажуємо в ньому курячі шматочки до легкого рум’янцю.
  3. Заливаємо вміст сковороди білим вином. Сюди ж додаємо трохи лимонного соку. Тушкуємо заготовку на повільному вогні.
  4. Коли вся рідина з сковороди википить, прибираємо блюдо з плити.
  5. На крупній тертці натираємо яблуко і очищену моркву. Капаємо в інгредієнти пару лимонних крапель.
  6. Відварюємо курячі яйця, розрізаємо на половинки, акуратно витягаємо жовтки, подрібнюємо їх і змішати з невеликою кількістю майонезу і гірчиці.
  7. Всередину білків викладаємо масу з жовтків.
  8. Відварюємо до готовності рис і викладаємо його рівним шаром на плоску тарілку.
  9. На рис викладаємо шматочки курячого м’яса.
  10. Наступним шаром кладемо терті моркву і яблуко.
  11. Гарненько обмазуємо листковий салат майонезом.
  12. Зверху розкладаємо яєчні половинки.
  13. Натираємо сир і посипаємо їх блюдо.
  14. Охолоджуємо салат в холодильнику, прикрашаємо його і подаємо до столу. Приємного апетиту!