Салат Кучугури – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Салат «Кучугури» — оригінальна закуска, яка приємно здивує всіх гостей зовнішнім виглядом і порадує яскравим смаком. Кожна господиня готує таке частування по-своєму. У нашій кулінарній добірці зібрані кращі ідеї для виконання цікавого салату. Беріть на замітку перевірені рецепти і приступайте до приготування.

Класичний рецепт салату «Замет» з куркою

Яскравий та оригінальний за смаком салат «Кучугури» можна приготувати за класичним рецептом з куркою. Поживна закуска прикрасить святковий стіл і приємно здивує гостей.

Інгредієнти на
8 порц.

  • окіст Курячий 2 шт.
  • Яйце куряче 6 шт.
  • Рис білий 200 гр.
  • Морква 1 шт.
  • 1 шт. Яблука
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Лимон ½ шт.
  • Майонез столовий молочний 5 ст. л.
  • Гірчиця порошок 1 ст. л.
  • Каррі 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Біле сухе вино-50 мл
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат «Замет» з куркою по класичному рецепту? З курячих стегенець знімаємо м’ясо, нарізаємо його на дрібні шматочки і маринуємо в суміші з солі і каррі.
  2. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Обсмажуємо в ньому курячі шматочки до легкого рум’янцю.
  3. Заливаємо вміст сковороди білим вином. Сюди ж додаємо трохи лимонного соку. Тушкуємо заготовку на повільному вогні.
  4. Коли вся рідина з сковороди википить, прибираємо блюдо з плити.
  5. На крупній тертці натираємо яблуко і очищену моркву. Капаємо в інгредієнти пару лимонних крапель.
  6. Відварюємо курячі яйця, розрізаємо на половинки, акуратно витягаємо жовтки, подрібнюємо їх і змішати з невеликою кількістю майонезу і гірчиці.
  7. Всередину білків викладаємо масу з жовтків.
  8. Відварюємо до готовності рис і викладаємо його рівним шаром на плоску тарілку.
  9. На рис викладаємо шматочки курячого м’яса.
  10. Наступним шаром кладемо терті моркву і яблуко.
  11. Гарненько обмазуємо листковий салат майонезом.
  12. Зверху розкладаємо яєчні половинки.
  13. Натираємо сир і посипаємо їх блюдо.
  14. Охолоджуємо салат в холодильнику, прикрашаємо його і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний салат «Кучугури» з куркою і грибами?

Ситний і яскравий за смаком салат «Кучугури» виходить з додаванням грибів та курки. Оригінальна подача зробить блюдо родзинкою вашого святкового столу. Домашні та гості оцінять закуску по достоїнству!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. У підсоленій воді відварюємо куряче філе і дрібно нарізаємо його.

2. Нарізаємо печериці і обсмажуємо до рум’янцю в рослинному маслі.

3. Відварюємо курячі яйця і розділяємо їх на половинки. Жовтки витягаємо, розтираємо з сіллю, перцем і майонезом. Викладаємо назад у білки.

4. Відварюємо картоплю, очищаємо його і поділяємо на дрібні кубики.

5. Формуємо салат шарами. Спершу викладаємо курку, потім гриби і картоплю. Обмазуємо майонезом і посипаємо чорний мелений перець.

6. Викладаємо по верху салату корейську моркву. Знову обмазуємо майонезом.

7. Розкладаємо половинки яєць начинкою вниз. Зверху посипаємо тертим сиром, охолоджуємо, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату «Кучугури» з яловичиною

Домашній салат «Кучугури» можна приготувати з додаванням яловичини. Закуска виходить живильної і яскравою за смаком. Страва прикрасить ваш святковий стіл і приємно здивує гостей.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Яловичина – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні інгредієнти. Яловичину відварюємо до готовності в підсоленій воді. Картоплю і яйця також.

2. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.

3. Викладаємо цибулю в розігріту з маслом сковороду.

4. Очищаємо моркву натираємо її на крупну тертку.

5. Додаємо моркву до цибулі. Обсмажуємо овочі до напівпрозорості.

6. Відварну картоплю натираємо і викладаємо його шаром в тарілку. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

7. Майонез виливаємо в глибоку тарілку. Сюди ж додаємо подрібнений часник. Ретельно розмішуємо вміст.

8. Обмазуємо ароматною заправкою картопляний шар.

9. Подрібнюємо відварну яловичину і даємо їй охолонути.

10. Відварні курячі яйця розрізаємо на половинки.

11. Акуратно витягуємо з яєць жовтки. Занурюємо їх у тарілку і посипаємо перцем.

12. Розминаємо продукт виделкою.

13. Додаємо сюди трохи овочевий піджарки.

14. Вливаємо до масі трохи майонезу.

15. Ретельно розмішуємо вміст до однорідності.

16. Повертаємося до формування салату. Укладаємо шар із залишків овочів.

17. Обмазуємо майонезній заправкою.

18. Розподіляємо шматочки яловичини і знову додаємо майонез.

19. Яєчні білки начиняє масу з жовтків.

20. Кладемо половинки яєць на салат начинкою вниз. Обмазуємо невеликою кількістю майонезу.

21. Посипаємо блюдо тертим сиром.

22. Охолоджуємо закуску і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний салат «Кучугури» з куркою і маринованою цибулею

Оригінальний і пікантний салат «Кучугури» виходить з курки та маринованої цибулі. Страва порадує яскравим ароматом і насиченим смаком. Подавайте холодну закуску до святкового столу.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Гомілка куряча – 300 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет – 0,5 ст. л.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю і тонко ріжемо його півкільцями.

2. Додаємо до цибулі цукор і сіль за смаком.

3. Поливаємо інгредієнт оцтом. Ретельно розмішуємо масу і залишаємо на 5-7 хвилин для маринування.

4. До готовності відварюємо курячі яйця.

5. Нарізаємо очищені яйця на половинки.

6. Акуратно витягаємо жовтки і кладемо їх в тарілку.

7. Розтираємо продукт з сіллю і чорним меленим перцем.

8. Починаємо білки масою з жовтків.

9. Відварюємо курячі гомілки. Остуджуємо їх, потім відокремлюємо м’ясо від кістки.

10. Подрібнюємо куряче м’ясо ножем.

11. Починаємо формувати салат. Тарілку для подачі обмазуємо майонезом.

12. Викладаємо шар з відвареної курки.

13. Поливаємо м’ясо майонезом.

14. Зверху щільно розкладаємо маринований лук.

15. Викладаємо яєчні половинки начинкою вниз.

16. Поливаємо яйця майонезом і посипаємо їх твердим сиром.

17. Охолоджуємо салат, прикрашаємо його подрібненою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат «Кучугури» з ковбасою на святковий стіл

Цікава ідея для святкового меню – салат «Кучугури» з ковбасою. Страва ідеально підходить для зимових свят і порадує ваших гостей ніжним смаком. Оцініть простий рецепт поживного частування.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Рис – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Ковбаса – 150 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Сир фета – 30 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Відварюємо картоплю, моркву і курячі яйця. Подрібнюємо готову картоплю і викладаємо її рівним шаром на тарілку. Посипаємо сіллю, перцем і поливаємо майонезом.

2. Далі натираємо моркву і розкладаємо її по картоплі. Знову поливаємо майонезом.

3. Розбираємо на дрібні кубики ковбасу. Викладаємо з продукту ще один шар. Поливаємо майонезом.

4. Натираємо на крупній тертці солоний огірок, посипаємо їм салат. Обмазуємо майонезом.

5. Очищаємо яйця і розрізаємо їх навпіл.

6. Акуратно витягаємо жовтки і викладаємо їх в окремий посуд. Сюди ж додаємо трохи майонезу і гірчиці.

7. Викладаємо сир фета і розтираємо все інгредієнти.

8. Начиняємо білки масою їх жовтків.

9. Кладемо половинки яєць на салат начинкою вниз. Поливаємо верхівку залишками майонезу.

10. Твердий сир натираємо на тертці і посипаємо їм страву. Ставимо в холодильник до повного охолодження.

11. Яскравий апетитний салат «Кучугури» готовий. Ставте закуску до столу і пригощайте гостей. Приємного апетиту!

Як приготувати ситний салат «Кучугури» зі свининою?

Ідея живильної закуски для вашого столу – салат «Кучугури» зі свининою. Блюдо доповнить ваше святкове меню і порадує гостей оригінальною подачею і смаком. Оцініть простий рецепт.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Яйце – 6 шт.
  • Свинина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Картоплю і яйця відварюємо до готовності.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо його ножем. Поливаємо інгредієнт оцтом, розмішуємо і маринуємо 5 хвилин.

3. Розморожений шматок свинини розбираємо на дрібні шматочки.

4. Яйця розрізаємо на половинки. Витягаємо жовтки в окрему тарілку. Подрібнюємо часник. Натираємо сир. Картоплю розминаємо в кашку, а шматочки свинини обсмажуємо з сіллю.

5. Формуємо салат. Першим шаром викладаємо обсмажене м’ясо.

6. По м’ясу розподіляємо маринований лук.

7. Обмазуємо шар майонезом, зверху посипаємо подрібненою картоплею і шар змащуємо майонезом.

8. Жовтки розминаємо з невеликою кількістю майонезу. Начиняємо кашкою половинки білків.

9. Розкладаємо половинки яєць начинкою вниз по салату.

10. Обмазуємо майонезом яйця.

11. Посипаємо блюдо подрібненим часником і тертим сиром. Охолоджуємо закуску і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Зимовий святковий салат «Кучугури» з копченою куркою

Оригінальний зимовий салат «Замет» можна приготувати з додаванням копченої курки. Яскраве страва підходить для святкового меню. Подавайте закуску охолодженої і порадуйте гостей насиченим смаком.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Курка копчена – 300 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Відварюємо картоплю і моркву.

2. Формуємо салат. Першим шаром викладаємо подрібнену картоплю. Посипаємо сіллю, перцем і поливаємо майонезом.

3. Слідом викладаємо шар з моркви. Знову обмазуємо майонезом.

4. Копчену курку нарізаємо на дрібні шматочки. Викладаємо інгредієнт на овочі. Обмазуємо шар заправкою.

5. Розбираємо на дрібні шматочки болгарський перець і розкладаємо його за салату.

6. Відварюємо яйця, розрізаємо їх навпіл. Жовтки витягаємо, з’єднайте з сіллю, перцем і майонезом. Ретельно розмішуємо.

7. Начиняємо білки розтертими яєчними жовтками. Кладемо продукт на перець начинкою вниз.

8. Поливаємо майонезом і обсипаємо тертим сиром. Охолоджуємо салат і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачний салат «Кучугури» з м’ясом яловичини і цибулею

Ситний салат для вашого святкового столу – «Кучугури» з яловичиною і цибулею. Страва порадує яскравим зовнішнім виглядом, пікантним смаком і ароматом. Оцініть цікавий і швидкий процес приготування.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Відварюємо картоплю, очищаємо його і натираємо на крупній тертці. Викладаємо овоч першим шаром, посипаємо сіллю і поливаємо майонезом.

2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо до золотистого рум’янцю. Розподіляємо по картоплі.

3. Відварюємо яловичину в підсоленій воді. Подрібнюємо інгредієнт і викладаємо з нього ще один шар. Промазуємо майонезом.

4. Відварену моркву пропускаємо через тертку. Розкладаємо овоч салату і знову обмазуємо шар.

5. Відварюємо курячі яйця, поділяємо їх на половинки. Жовтки витягаємо, розминаємо виделкою з майонезом і кладемо назад. Викладаємо продукт начинкою вниз.

6. Поливаємо верх салату майонезом і посипаємо тертим сиром. Подаємо страву до столу охолодженим. Приємного апетиту!